Harabin: S kampaňou sme spokojní, už aj podvodnícke prieskumné agentúry priznávajú, že nám percentá pekne rastú

Harabin: S kampaňou sme spokojní, už aj podvodnícke prieskumné agentúry priznávajú, že nám percentá pekne rastú

Bratislava 26. februára 2020 (HSP/Foto:SITA-Alexandra Čunderlíková )

 

„Strana Vlasť je nazývaná aj antisystémovou,“ hovorí jej líder Štefan Harabin. „A ona je skutočne antisystémová: my totiž ideme tento zlodejský systém naozaj zrušiť. A preto sme hrdí na to, že nás nazývajú antisystémovou stranou.“

Na snímke Štefan Harabin

Hlavné správy: Ako hodnotíte predvolebnú kampaň 2020?

Reklama

Harabin: My sme spokojní, veď už aj podvodnícke prieskumné agentúry alibisticky musia priznávať, že strana Vlasť veľmi narastá. Je to stále v tých intenciách, že keď nám dávali dve percentá, mali sme dvanásť, keď nám dávali štyri, tak sme mali štrnásť. A tých štrnásť, to je asi aj realita.

 

Reklama

Hlavné správy: Váš ekonomický a mediálny expert Roman Michelko je toho názoru, že rozhodujúce pre výsledok predvolebnej kampane mohli byť záverečné televízne debaty. Pohli ešte percentami?

Harabin: Ako som povedal, my sme celkovo s odozvou na našu kampaň spokojní a veríme v dobrý výsledok.

 

Hlavné správy: Verejnosť pozitívne hodnotila viaceré nové tváre z vašej kandidátky, napríklad Moniku Sofiyu Soročinovú…

Harabin: My sme nemali priestor našich ľudí prezentovať, veď ste mohli vidieť, že nás takmer nikam nepustili. Pritom máme naozaj prvotriedny tím s kvalifikovanými odbornými kádrami, ktorý je schopný okamžite začať riadiť štát. Na obrazovkách sa objavilo len zopár tvárí, ale máme celý rad ďalších kvalitných ľudí. My sme si vedomí toho, že mať špičkové kádre a fungujúce štruktúry, to je základná vec, inak to nejde.

Reklama

 

Hlavné správy: Čo si myslíte o poslednej, mimoriadnej schôdzi Národnej rady?

Harabin: K obsahu tej schôdze: strana Vlasť presadzuje, aby každé prvé dieťa dostalo sedemtisíc, druhé pätnásťtisíc a tretie dvadsaťpäťtisíc eur. Ak zastavíme rozkrádanie, budeme mať dosť peňazí, aby sme ich mohli dať týmto ľuďom. A takisto aj seniorom slušné dôchodky, nie iba smiešny trinásty dôchodok – bude dosť aj na normálne dôchodky vo výške sedemstvo až tisíc eur, podľa zásluhovosti.

My sme nepodávali trestné oznámenie na údajnú volebnú korupciu, to je samozrejme hlúposť na kvadrát. My podporujeme každé euro navyše pre dôchodcov a deti. Považujeme však za smiešne, keď Smer, ktorý je s dvojročnou prestávkou dvanásť rokov pri moci, má ministerstvo financií a ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, ide na samom konci volebného obdobia robiť takéto populistické kroky namiesto toho, aby v tomto smere pracoval systematicky.

 

Reklama

Hlavné správy: Na druhej strane, schôdza odmietla dohovor o zaobchádzaní so ženami na istanbulský spôsob – už po tretíkrát. Nie je to úspech?

Harabin: Ale veď Istanbulský dohovor už bol dávno odmietnutý! Teraz je tu hra medzi Pellegrinim a Čaputovou, že kto z nich napíše list Rade Európy. Lenže keď je raz dohovor odmietnutý, tak podpis Žitňanskej stratil právnu účinnosť! Tieto hlúposti troch najvyšších ústavných činiteľov, to sa ani nedá počúvať. Jediné vysvetlenie je, že hrajú divadlo a robia špinavú politiku – aj Smer, aj SNS.

 

Hlavné správy: Podľa vás teda v tejto chvíli už vôbec nie je potrebné neprijatie dohovoru oznámiť do Bruselu?

Harabin: Aj keby to neoznámili, tak sa nič nestane, pretože tým, že dohovor bol odmietnutý, ratifikačný proces je skončený negatívnym spôsobom, a tým pádom podpis Žitňanskej nemá právnu účinnosť. To je skrátka koniec. Je niečo strašné, aké hlúposti títo niektorí amatéri v politike dokážu stvárať.

 

Hlavné správy: Poslanec Beblavý tvrdí, že teraz je úplne jedno, čo sa ohľadne Istanbulského dohovoru schváli alebo neschváli, pretože po voľbách ho tak či onak bude môcť nová koalícia opätovne prijať.

Harabin: Dúhová koalícia? V žiadnom prípade. Už prvé rozhodnutie parlamentu bolo nezvrátiteľné, nezrušiteľné, nezameniteľné. To len títo právni analfabeti môžu robiť z čierneho biele, ale to neznamená, že sa tak aj stane, keď si to oni želajú.

 

Hlavné správy: A pokiaľ ide o samotné zvolanie tejto poslednej, mimoriadnej schôdze Národnej rady, bolo podľa vás legitímne? Opozícia kričí, že nie…

Reklama

Harabin: Samozrejme, že bolo legitímne. V tomto smere tomu nemožno nič vyčítať. A pokiaľ ide o to, že bolo aplikované skrátené legislatívne konanie: veď parlament už x-krát už použil tento spôsob a nikto to nikomu nevyčítal.

 

Hlavné správy: V črtajúcej sa „dúhovej koalícii“, ako ste ju pekne nazvali, všetci ako jeden kričia, že treba bojovať proti oligarchom, a pritom všetci siedmi veľkí šéfi týchto strán sú mnohomiliónoví boháči… A podobných bizarností je v tohtoročnej predvolebnej zábave viac. Má volič vôbec brať reči politikov vážne?

Harabin: Veľa ľudí je totálne sklamaných z toho, čo sa na Slovensku deje. Strana Vlasť tiež hovorí, že musí prísť zmena. Treba však zdôrazniť jednu vec: aby ľudia vo svojom sklamaní a znechutení politikou nepodľahli davovej psychóze. Videli sme, čo spôsobila davová psychóza pri vlaňajšej voľbe prezidenta. Keby sa to stalo aj tentoraz, mohlo by dôjsť k tomu, že nejaká ultraliberálna dúhová koalícia tu bude robiť na celom štáte laboratórne pokusy s vládnutím.

Na druhej strane, ľudia by si mali zvážiť aj to, či sa ich hlas nestratí, ak ho dajú strane, s ktorou všetky ostatné strany odmietajú spolupracovať. A ďalšia vec: my samozrejme nechceme, aby ľudia volili podvodníkov, gaunerov, korupčníkov, oligarchov, avšak zároveň si treba uvedomiť, že nie je dobré voliť ani ufňukancov, ustráchancov, ktorí nie sú schopní zvládnuť ani televíznu debatu. Štát musia riadiť zodpovední a schopní ľudia.

Reklama

A preto najlepšia voľba je strana Vlasť s číslom 17. My máme čisté ruky, máme chladnú hlavu a horúce srdce. Tu je úplne jasné, že zlodeji, podvodníci, pozemkoví mafiáni pôjdu do basy a je iba otázkou, kedy – to majú v rukách ľudia. Ak budú voliť nás, budú voliť ľudí s čistým registrom trestov, bez škandálov. V našej strane nie sú nechutní boháči: my sme tam všetko ľudia, ktorí nešli do politiky kvôli peňaženkám, kvôli kradnutiu.

Vezmite si dnešnú politickú scénu: nielen tie strany, ktoré vládli a kradli, ale aj mnohé tie, ktoré sa do politiky tlačia, nejdú tam, aby pomáhali ľuďom, ale idú tam za účelom prospechu – to treba rovno povedať.

My, náš personálny, kádrový substrát má spoločné to, že ideme do politiky a vzdávame sa svojho pohodlia nie preto, aby sme kradli, ale aby sme zmenili systém. Ten systém, ktorý u nás dlhodobo funguje, diktatúru šiestich politických strán, z ktorých tri sú pri moci, kradnú a kryjú trestnú činnosť predošlej vlády. Potom sa vymenia, kradnú ďalší traja a kryjú trestnú činnosť tých predošlých – a tak stále dokola. A všetky tie strany sú na špagátiku tých istých oligarchov, mecenášov a tútorov.

A presne preto je strana Vlasť nazývaná aj antisystémovou. Ona je skutočne antisystémová: my totiž ideme tento zlodejský systém 3 + 3 naozaj zrušiť. A preto sme hrdí na to, že nás nazývajú antisystémovou stranou.

 

Reklama

Hlavné správy: Ten zlodejský systém by však chceli zrušiť viacerí, teda aspoň sa tak zastrájajú. Hovorí to napríklad pán Truban alebo pán Matovič…

Harabin: O tom práve hovorím v mojom novom videu: ako Matovič ide na Cyprus a do Cannes odhaľovať zlodejiny Počiateka. A my sme za! Ja už dávno hovorím o zlodejstvách Počiateka a Kaliňáka. Ale zaujímavé je, že akonáhle ide o Kisku, tak Matovič nehovorí nič. Keď je to jeho zlodej, tak je to v poriadku. Do Cannes ide, ale do Popradu nejde, aby kričal na Kisku pred jeho rodinným domom, že mu ten dom treba zhabať, lebo by mal patriť Slovensku.

A feťák Truban: Na neho som práve podal trestné oznámenie: veď on odmietol na polícii označiť dílera, od ktorého kupoval drogy. V našom trestnom poriadku máme osobitný trestný čin: neoznámenie závažného trestného činu. Dílerstvo drog sa stíha sadzbou 4 až 10 rokov, čiže to je závažný trestný čin. A keď on neoznámil dílera, tak spáchal trestný čin neoznámenia trestného činu. A títo ľudia sa chcú spojiť, aby na Slovensku uchopili moc…

Ivan Lehotský

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Včera 17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

Včera 17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

Včera 17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
Včera 17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

Včera 17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

Včera 16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

Včera 15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali