Hamšík pred Oviedom: “Jeden zázrak už bol, možno príde druhý”

Hamšík pred Oviedom: “Jeden zázrak už bol, možno príde druhý”

Senec 2. septembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenskí futbalisti sú pripravení popasovať sa o historickú šancu. Trénerovi Jánovi Kozákovi budú chýbať viaceré opory

Slovenskí futbalisti si po blížiacom sa kvalifikačnom dvojzápase proti Španielsku a Ukrajine môžu definitívne zabezpečiť postup na EURO 2016. V tabuľke C-skupiny majú zatiaľ plný počet osemnásť bodov a zisk ďalších troch v súboji s Ukrajinou by s istotou znamenal minimálne druhé postupové miesto. Aj preto prišli na reprezentačný zraz do Senca v dobrej nálade a pripravení popasovať sa o historickú šancu.

Reklama
Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti zľava Robert Vittek, Viktor Pečovský a Marek Hamšík
Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti zľava Robert Vittek, Viktor Pečovský a Marek Hamšík

Sobotňajší zápas na horúcej španielskej pôde v Oviede bude o to náročnejší, že trénerovi Jánovi Kozákovi budú chýbať viaceré opory. Pre karty nemôžu hrať Martin Škrtel a Juraj Kucka, zranenia vyradili z hry Jána Ďurica a Vladimíra Weissa. Jednou z alternatív na post stopéra či defenzívneho stredopoliara bude pre Kozáka aj Norbert Gyömbér. Nová posila rímskeho AS verí, že Slováci nadviažu v kvalifikácii na sériu úspešných výsledkov. “Španielsko je samozrejme veľmi ťažký súper. Poznáme ich nomináciu, bude to rovnako náročný zápas ako ten minulý rok v Žiline. Ak ma tréner postaví a bude chcieť odo mňa aby som tímu pomohol, tak rovnako ako v každom zápase sa budem snažiť podať čo najlepší výkon,” povedal Gyömbér.

Kozákovi zverenci by vďaka situácii v tabuľke skupiny mohli kalkulovať tak, že z dvojice náročných súperov sa budú viac sústrediť na domáci súboj proti Ukrajine (8. septembra v Žiline). Marek Hamšík však tlmočil názor hráčov, podľa ktorého treba hrať stále na maximum. “Futbal nie je taký, každý zápas je dôležitý. Do každého stretnutia treba ísť naplno a pokúsiť sa o výsledok. Vieme, že v Španielsku to bude veľmi ťažké, ale jeden zázrak sme už dokázali, tak možno príde aj druhý. S Ukrajinou bude dôležité neprehrať, to si povedzme otvorene. Určite musíme ísť na víťazstvo a nebrániť,” dodal stredopoliar neapolského SSC.

Reklama

Názor podobný Hamšíkovmu prezentoval aj krajný obranca Peter Pekarík. “Strach pred Španielmi nemáme, rešpekt však áno. Ide o hráčov svetových kvalít, ktorí hrajú v tých najlepších kluboch. Vieme proti komu budeme hrať, a preto sa na to musíme zodpovedne pripraviť. A to aj vzhľadom na to, že nám budú chýbať viacerí dôležití hráči, čiže v Oviede to bude o to ťažšie. Raz sme ich však už zdolali a určite máme na to, aby sme to zopakovali,” dodal Pekarík.

Juraj Kucka prišiel na zraz tri dni potom, ako si odbil svoj debut v drese slávneho AC Miláno. “V Španielsku hrať nemôžem, ale jasné, že chcem byť s chalanmi tam, povzbudiť ich. Bude to pekný a zároveň veľmi ťažký zápas. Verím, že to chalani zvládnu. Žltá karta v predchádzajúcom stretnutí ma mrzí, určite som si chcel v Španielsku zahrať. Na druhej strane, je to dobre, že to vyšlo na tento zápas a na Ukrajinu budem aspoň plný síl,” povedal.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

08:07

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré ukrajinské poľnohospodárske výrobky, oznámilo belgické predsedníctvo Rady EÚ.

Podľa diplomatov sa do EÚ bude môcť bez cla predávať menej tovaru, ako sa pôvodne plánovalo. Medzi dotknuté výrobky patria vajcia, hydina, cukor a kukurica. Sprísnenie požiadaviek si ešte vyžaduje súhlas Európskeho parlamentu.

07:58

Bývalý americký senátor a demokratický kandidát na viceprezidenta USA Joe Lieberman zomrel v stredu vo veku 82 rokov.

Lieberman zomrel v stredu v New Yorku v kruhu rodiny v dôsledku komplikácií po páde, uvádza sa vo vyhlásení.

Joe Lieberman
Na archívnej snímke Joe Lieberman
07:52

Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vyzvali v stredu vo svojom veľkonočnom posolstve na “okamžité a udržateľné prímerie” vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Zároveň vyzvali na rýchlu distribúciu humanitárnej pomoci v Pásme Gazy, na “prepustenie všetkých rukojemníkov” i na neobmedzený prístup lekárskych tímov k chorým a zraneným.

07:38

Americký prezident Joe Biden zablahoželal v stredu víťazovi prezidentských volieb v Senegale Bassirouovi Diomayeovi Fayeovi.

Opozičný kandidát Bassirou Diomaye Faye vyhral prezidentské voľby v Senegale so ziskom 54,28 percenta hlasov. Kandidát vládnej koalície Amadouo Ba získal 35,79 percenta hlasov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali