Glváč páli ostrými: Som zvedavý, či nám oslík z Trnavy konečne povie, prečo u Kočnera vyzvedal informácie na Majského, s ktorým kšeftoval s pozemkami

Glváč páli ostrými: Som zvedavý, či nám oslík z Trnavy konečne povie, prečo u Kočnera vyzvedal informácie na Majského, s ktorým kšeftoval s pozemkami

Bratislava 22. októbra 2019 (HSP/Foto:SITA-Ľudovít Vaniher, Jana Birošová)

 

Podpredseda parlamentu Martin Glváč (Smer-SD) včera na sociálnej sieti reagoval na články o jeho komunikácii s obvineným podnikateľom Marianom Kočnerom. Tvrdí, že sa s ním stretol naposledy pred siedmimi rokmi

Na snímke Martin Glváč a Igor Matovič

Martin Glváč uviedol, že len ako výsledok neuveriteľnej kreativity, alebo chceného zavádzania, vznikol v redakcii Denníka N článok, podľa ktorého si vraj dohadoval biznis s Kočnerom.

Reklama

“Informácie, ktoré zverejnil Denník N, sú len recykláciou starých skutočností o pozemkoch na Čiernej Vode, ktoré si už v minulosti o mne niekto vymyslel. Nie je pravda, že som si dohadoval biznis, ako to píše Denník N. Ak by som bol vlastníkom týchto pozemkov, ktorým však nie som a aj zverejnená komunikácia v Denníku N to popiera, priznal by som sa k tomu. Ostatné informácie o mojej údajnej komunikácii sú len hodnotiacimi úsudkami.”

Dodal, že ku komunikácii, o ktorej v súvislosti s jeho osobou píše Denník N (49 správ), sa pritom vyjadriť a ani potvrdiť jej autenticitu nevie, keďže mu ju doteraz nikto neukázal. “Denník N už v minulosti uverejnil články o mojej komunikácii a chcem zdôrazniť, že obsah tejto komunikácie nesedel so skutočnosťou.”

Reklama

“V súvislosti s únikmi z vyšetrovacieho spisu, ktorých cieľom je cielená diskreditácia mojej osoby a strany SMER-SD, pričom tie nemajú nič spoločné s akoukoľvek trestnou činnosťou, som už podal trestné oznámenie. Zverejnená neoverená komunikácia podsúvaná Denníkom N verejnosti nepoukazuje na žiadne porušenie zákona, či zneužívanie postavenia verejného činiteľa a nijakým spôsobom ma nediskvalifikuje.”

Glváč opakuje, že spomínaný článok je len potvrdením, že Denník N uplatňuje pri politikoch z rôznych politických strán dvojaký meter. “S Mariánom Kočnerom som nemal žiadne stretnutie od januára 2012, ani som s ním nebol na žiadnom tajnom stretnutí tak ako moji opoziční kolegovia Igor Matovič a Richard Sulík, na ktorých sa dohadovala napríklad voľba generálneho prokuratúra.”

O Glváčovi bola debata aj počas včerajšej spoločnej tlačovej konferencie opozičných lídrov z PS/Spolu, Za ľudí, KDH, OĽaNO, SaS a Sme rodina, kde sa k jeho osobe vyjadroval poslanec Igor Matovič s tým, že má informácie o ďalších pripravovaných mediálnych výstupoch proti Glváčovi.

Matovič v pondelok popoludní vyhlásil: “Zajtra sa dozvieme o pánovi Glváčovi a komunikácii s Marianom Kočnerom ešte viac a bude to nie veľmi milé pre neho aj pre každého, kto si na Slovensku ešte ako tak ctil zbytky demokracie. Takže zajtra vás týmto pozývam na tlačovku, kde sa dozvieme o pánovi Glváčovi niečo naozaj obludné a potom samozrejme je namieste ho odvolávať znova.”

 

Reklama

Glváč o Matovičovi:

Matovičove slová vníma podpredseda NR SR Martin Glváč ako útok “oslíka z Trnavy, ktorý sa tajne stretával s Mariánom Kočnerom v dépeháčkarskej bytovke Five Star residence a ktorý odmietol vysvetliť o čom sa spolu rozprávali”.

“Tak to som naozaj zvedavý, či mu médiá dovolia robiť len divadlo, alebo nám Igorko konečne povie, prečo u Kočnera vyzvedal informácie na Jozefa Majského, s ktorým kšeftoval s pozemkami v Trnave, a od ktorého ich nakúpil za podhodnotenú cenu a prepísal na svoju manželku. Bavíme sa o 6 hodinovej komunikácii Matoviča a 49 neoverených správach, o ktorých píše Denník N.”

Glváč uviedol, že ak bude zverejnená akákoľvek komunikácia týkajúca sa jeho osoby, môže povedať, že sa definitívne potvrdí, že táto diskreditačná kampaň nie je náhodná a na Slovensku funguje organizovaná skupina. “Politici a v médiách osoby s konkrétnymi menami, ktoré spolupracujú proti politickým oponentom, čo aj preukážem.”

“Vyzývam Denník N, aby predložil moju neoverenú komunikáciu k jej stotožneniu. Zároveň vyzývam Igora Matoviča, aby sa prestal skrývať, ozrejmil verejnosti o čom 6 hodín komunikoval s Marianom Kočnerom a oslovil samotného Mariana Kočnera, aby informoval o komunikácii s Matovičom.”

Reklama

Jaroslav Zajac

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali