Globálne prevádzkové centrum GE v Budapešti zamestná aj Slovákov

Globálne prevádzkové centrum GE v Budapešti zamestná aj Slovákov
GE Global Operations Centre. Zľava: Shane Fitzsimons, senior viceprezident divízie GE Global Operations, Peter Stračár, CEO GE pre strednú a východnú Európu, Bjorn Bergabo, generálny manažér divízie GE Global Operations pre Európu, Joerg Bauer, prezident spoločnosti GE Maďarsko, Tunde Vertes, Compliance Leader Europe, Global Operations Finance Foto: Grayling

Bratislava 24. februára (OTS) – Globálne prevádzkové centrum spoločnosti GE v Budapešti slávnostne otvorili Viktor Orbán, Predseda vlády Maďarska a Shane Fitzsimons, senior viceprezident divízie GE Global Operations. Centrum GE vytvorí v nasledujúcich rokoch stovky nových pracovných miest. O zamestnanie sa budú môcť uchádzať aj kandidáti zo Slovenska pôsobiaci vo finančnom sektore.

Nové Globálne prevádzkové centrum GE bude zabezpečovať finančné aktivity pre divízie GE v Európe ako aj mimo nej. GE bude hľadať kvalifikovaných ľudí, najmä so skúsenosťami z oblasti financií, všeobecného účtovníctva, colného styku, či so mzdovým a odmeňovacím systémom a pod. Okrem lokálnych ľudí sa tu budú môcť uplatniť aj šikovní Slováci so skúsenosťami v oblasti financií. Konkrétne požiadavky na uchádzačov budú špecifikované v rámci popisu pracovnej pozície.

GE je najväčším americkým investorom v Maďarsku, kde zamestnáva viac ako 13 000 zamestnancov a viac ako 2 000 dodávateľských firiem. V Maďarsku GE prevádzkuje 12 výrobných závodov a takisto je tretím najväčším exportérom (export predstavuje až 98 percent tržieb).

Reklama

Toto oznámenie nasleduje niekoľko nedávnych strategických investícií spoločnosti GE, ku ktorým patrí aj dohoda o strategickom partnerstve medzi GE a maďarskou vládou z konca roka 2012 ako aj rozšírenie existujúceho ropného a plynového závodu (GE Oil & Gas) v maďarskom meste Fót v roku 2013. GE takisto investoval 11 miliárd forintov (48 miliónov amerických dolárov) do programu na vytvorenie inovatívneho zdravotného informačného systému v Maďarsku s cieľom zlepšiť rozhodovací proces a výrazne zvýšiť efektivitu zdravotnej starostlivosti.

Joerg Bauer, prezident spoločnosti GE Maďarsko Foto: Grayling

Reklama

Joerg Bauer, prezident spoločnosti GE Maďarsko, hovorí: „Máme prístup k vysoko kvalifikovanej pracovnej sile ako aj k infraštruktúre a investícia do centra, ktorú podporila aj maďarská vláda, znamená vytvorenie stoviek pracovných miest v nasledujúcich rokoch.“

Divízia GE Global Operations bola založená v roku 2011 a jej hlavnou úlohou je zjednodušenie procesov, s cieľom spraviť z GE viac konkurencieschopnú spoločnosť so zameraním na zákazníkov. Táto divízia prepája rôzne tímy odborníkov a poskytuje integrované zdieľané služby s cieľom umožniť rôznym obchodným divíziám GE uvoľniť kapacitu a zdroje, ktoré sa využijú na podporu rastu v 160 krajinách, v ktorých GE pôsobí.

O spoločnosti GE

GE (NYSE: GE) je spoločnosť zaoberajúca sa pokročilými technológiami, financiami a poskytovaním služieb, ktorá reaguje na globálne výzvy. GE sa zameriava na inovácie v oblasti energetiky, zdravotníctva, dopravy a infraštruktúry. GE pôsobí vo viac ako 100 krajinách a zamestnáva viac ako 300 000 ľudí po celom svete. Viac informácií o spoločnosti GE môžete nájsť na internetovej stránke www.ge.com.

O spoločnosti GE v Európe

Reklama

Spoločnosť GE už viac ako 100 rokov investuje do rozširovania svojich aktivít v Európe. Momentálne tu zamestnáva viac ako 90 000 ľudí a podniká naprieč celým kontinentom. Práve Európa sa podpísala pod rast GE, z ktorej sa stala globálna spoločnosť a dnes sa tu nachádzajú centrály niekoľkých našich globálnych divízií, takisto aj jedno z našich globálnych výskumných centier a teraz už aj Globálne prevádzkové centrum. V roku 2012 sa Európa podieľala na tržbách spoločnosti vo výške 25 miliárd dolárov a v rámci exportu to bolo ďalších 10 miliárd dolárov.

O spoločnosti GE v Maďarsku

Spoločnosť GE pôsobí v Maďarsku od konca roka 1989. Vtedy išlo o strategickú investíciu do spoločnosti Tungsram, maďarského výrobcu lámp. Momentálne je spoločnosť GE najväčším americkým investorom a zamestnávateľom (viac ako 12 500 zamestnancov) ako aj jedným z najväčších exportérov v Maďarsku, pričom ako zákazník disponuje dodávateľským reťazcom pozostávajúcim z viac ako 2 000 firiem. Joerg Bauer je prezidentom GE Maďarsko od 1. októbra 2013.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:02

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia.

09:50

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži.

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

09:35

Izraelské útoky sa v piatok zamerali na pozície sýrskej armády na juhu krajiny, uviedol šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

09:20

Veľvyslanectvo USA v Izraeli v piatok nariadilo zamestnancom a ich rodinným príslušníkom, aby obmedzili svoj pohyb v rámci krajiny. Reagovalo tak na správy amerických médií, že Izrael podnikol útok proti Iránu.

09:13

Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynn Tracyová navštívila väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého Moskva už viac než rok zadržiava pre obvinenia zo špionáže. Uviedla, že je v dobrej nálade.

Americká veľvyslankyňa navštívila vo väzbe novinára Gershkovicha
Na snímke bilbord s podobizňou väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha
09:06

Na juhozápade Ruska sa zrútil v piatok strategický bombardér Tupolev Tu-22M3.

K nehode prišlo ráno v Stavropoľskom kraji, pričom lietadlo sa podľa ruského ministerstva obrany zrútilo po dokončení bojovej misie počas návratu na domovské letisko.

08:52

Austrália v piatok svojim občanom odporučila, aby opustili Izrael pre vysokú hrozbu vojenskej odvety voči iránskemu útoku a teroristických útokov. Rovnaké varovanie vydala aj pre palestínske územia.

08:48

Spojené štáty dostali vopred oznámenie o izraelskom útoku na Irán. Operáciu však neschválili, ani sa na nej nepodieľali, citovali v piatok miestne médiá amerických predstaviteľov.

08:38

Ceny ropy v piatok ráno prudko vzrástli. Dôvodom je napätie na Blízkom východe. Iránske tlačové agentúry informovali totiž o niekoľkých výbuchoch po celej krajine po útokoch zo strany Izraela.

08:32

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za “agresiu”, ktorá tlačí Blízky východ k “priepasti”.

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali