OĽaNO: Kolíkovú si opäť zavoláme na poslanecký klub a definitívne to rozlúskneme

OĽaNO: Kolíkovú si opäť zavoláme na poslanecký klub a definitívne to rozlúskneme

Bratislava 10. mája 2021 AKTUALIZOVANÉ (TASR/SITA/HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel, SITA-Kancelária Národnej rady SR, TASR-Jaroslav Novák,Jakub Kotian)

 

V pléne Národnej rady (NR) SR sa začala diskusia k návrhu na vyslovenie nedôvery ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí). Záujem zapojiť sa do diskusie prejavili zatiaľ 16 písomne prihlásení poslanci. Z nich traja sú prihlásení za poslanecký klub. O slovo v úvode diskusie požiadala i ministerka Kolíková

Mária Kolíková
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková

Písomne prihlásení rečníci môžu podľa rokovacieho poriadku rečniť maximálne 20 minút. Ak sú prihlásení za klub, tak najviac 30 minút. Poslanci môžu reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať najviac dve minúty. Hocikedy môžu požiadať o slovo členovia vlády, premiér, podpredsedovia a predseda NR SR. Predseda vlády a šéf parlamentu môžu rečniť bez obmedzenia, podpredsedovia parlamentu a členovia vlády najviac 20 minút.

Reklama

“V prípade prerokovania návrhu na vyslovenie nedôvery členovi vlády dĺžka rečníckeho času tohto člena vlády nie je obmedzená,” píše sa v rokovacom poriadku NR SR.

Po vyčerpaní písomne prihlásených rečníkov budú mať poslanci ešte možnosť prihlásiť sa do diskusie ústne.

Reklama

 

Kolíková je pripravená čeliť odvolávaniu, odmieta viaceré obvinenia

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) je pripravená čeliť návrhu na vyslovenie nedôvery a zodpovedať všetko potrebné. Vyhlásila to v pléne Národnej rady (NR) SR na začiatku diskusie k návrhu na jej odvolanie. Kritizovala odôvodnenie Smeru-SD, návrh považuje za zúfalé kopanie šéfa strany Roberta Fica, ktorý chce “dostať kamošov z väzby”. Ostro sa ohradila voči očierňovaniu svojej rodiny v súvislosti so zákazkami rodinných firiem.

“Považujem za chrapúnstvo spôsob, akým sa očierňuje moja rodina,” zdôraznila.

Návrh na vyslovenie nedôvery Kolíkovej predniesol v pléne Ladislav Kamenický (Smer-SD). Ministerku kritizoval napríklad za reformu súdnej mapy. Ide podľa neho o spôsob, ako sa zbaviť nepohodlných sudcov. Spomenul tiež spoločnosť MK real a pochybnosti okolo rodinných firiem Kolíkovcov.

Kolíková reagovala na jednotlivé časti odôvodnenia návrhu. Odmieta, že by sa reformou súdnej mapy chcela zbavovať sudcov. Hovorí, že súdna mapa má prispieť k zefektívneniu justície, umožniť lepšie ohodnotenie justičného personálu a ich kariérneho rastu. Za lož označila aj to, že má na reformu ísť 300 miliónov eur. Takáto suma do justície podľa nej nepôjde ani z fondu obnovy a hoci sú v ňom vyčlenené financie pre spravodlivosť, súvisia i s potrebou digitalizácie a modernizácie súdov. Deklarovala, že pri reforme budú podporovať budovy, v ktorých už súdy sú, a budú ich modernizovať.

Reklama

Vyjadrila sa aj k úmrtiu exprezidenta polície Milana Lučanského. Priznala, že v oblasti prevencie samovrážd vo väzení sa dá niečo zlepšiť.

“Keď je človek presvedčený, že takto ukončí svoj život, nedá sa tomu zabrániť, aj keby ste ho monitorovali 24 hodín,” uviedla a poukázala na to, že nie všade môžu byť kamery.

Pripomenula, že zriadila komisiu na prešetrenie úmrtia a nepreukázalo sa cudzie zavinenie. Tvrdí, že maximum urobili príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže aj v prípade úmrtia advokáta Ľubomíra Krivočenka. Vyjadrila ľútosť nad oboma úmrtiami.

Zároveň odmieta tvrdenia, že rozdelila 700.000 eur mimovládnym organizáciám, ktoré Smer-SD vníma ako stratu zmyslu pre realitu. Kolíková hovorí, že z dotačnej schémy šli financie napríklad pre linku pomoci deťom či na podporu pomoci rodinám s autistami alebo sluchovo postihnutými deťmi.

Na adresu obvinení súvisiacich s rodinnou firmou Kolíkovcov Elektronika uviedla, že táto firma reálne pracuje a podobné zákazy ako s RTVS má aj s inými televíziami a firmami. Zopakovala tiež, že na verejné obstarávanie prenájmu novej budovy Ministerstva spravodlivosti (MS) SR nemala vplyv. Pripomenula, že exministerka Lucia Žitňanská do procesu prizvala aj mimovládne organizácie a výberové konanie napokon prenechala Gáborovi Gálovi. Kolíková tvrdí, že s ním nemala dobrý vzťah a výber pre nový priestor Gál spustil v čase, keď odchádzala z rezortu.

Reklama

Kamenický hovoril aj o firme MK, ktorá má byť rodinnou firmou Kolíkovcov. Okrem brata ministerky v nej figurovala aj Kolíkovej nevlastná sestra, ktorá podľa neho spreneverila peniaze firmy. Malo ísť o financie, ktoré bežní nájomníci zverili spoločnosti na spravovanie financií na správu domu. Odsúdená bola podľa neho za to, že neoprávnene vybrala peniaze pre vlastnú potrebu. Kamenický spochybňuje, že by Kolíková nemala vedieť o odsúdení svojej nevlastnej sestry. Kritizuje tiež, že neskoro skončila ako konateľka spoločnosti. MK real tiež podľa Kamenického niekoľko rokov neoprávnene podnikala, keď si neskôr zapísala do svojej činnosti poskytovanie vlastníkom bytov a nebytových priestorov správcovské služby.

 

Márii Kolíkovej deklaruje podporu Richard Sulík i poslanci SaS

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) má podporu strany SaS. Skonštatoval to šéf strany a vicepremiér Richard Sulík. V pléne Národnej rady (NR) SR vyjadrila ministerke podporu aj predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová

Anna Zemanová
Na snímke poslankyňa NR SR Anna Zemanová (SaS)

“Pani Kolíková môže jednoznačne rátať s našou podporou,” povedal Sulík novinárom v parlamente s tým, že počúval jej vystúpenie v pléne a myslí si, že logicky, jasne a presvedčivo vyvrátila všetky podozrenia voči nej. Šéf SaS si myslí, že bude stačiť autorita premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) na to, aby to Kolíková ustála v hnutí OĽANO, kde majú ešte stále voči nej výhrady.

Zemanová v pléne uviedla, že Smer-SD sa bojí, pretože chyby jeho bývalých vlád spôsobili obrovské škody. Hovorí, že strana vytvorila systém, v ktorom sa darilo mafii a korupcii. Dodala, že Kolíková má podporu SaS, aby dokázala presadzovať zmeny a tento stav zmenila.

Poslanec Ondrej Dostál (SaS) potvrdil, že všetci poslanci klubu SaS odmietnu opozičný návrh na odvolanie ministerky. V diskusii v pléne NR SR upozornil, že Kolíková nebola odsúdená za trestný čin, ktorý je vyčítaný jej sestre. “Nie je zodpovedná za konanie inej osoby,” skonštatoval. Nevidí preto žiadny dôvod na vyslovenie nedôvery. Upozornil, že na čele RTVS je Jaroslav Rezník, ktorého do funkcie zvolili za vlády Smeru-SD. Odmietol pochybnosti opozície v súvislosti s rodinnou firmou Kolíkovej a RTVS. Opýtal sa, čo má ministerstvo spravodlivosti vecne spoločné s RTVS. V súvislosti s podozreniami opozície o obstarávaní prenájmu novej budovy rezortu spravodlivosti povedal, že nerozumie logike, prečo by exminister Gábor Gál dohadzoval kšeft Kolíkovej ako vtedajšej štátnej tajomníčke, ktorá od neho odchádzala a nemala s ním dobré vzťahy. Dostál si myslí, že ak by Kolíková odišla zo svojho postu, bola by na Slovensku horšia vymožiteľnosť práva.

 

Gabor Grendel otvoril mimoriadnu schôdzu, Kolíková bude čeliť odvolávaniu. Ako bude hlasovať OĽaNO?

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (OĽANO) otvoril mimoriadnu 29. schôdzu parlamentu. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) bude na nej čeliť odvolávaniu. Plénum bude v pondelok zasadať až do úplného prerokovania návrhu. Viacerí poslanci už prejavili záujem zapojiť sa do diskusie

Gábor Grendel
Na snímke podpredseda parlamentu Gábor Grendel

Návrh na odvolávanie Kolíkovej podala opozícia.

Šéf Smeru-SD Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Zmluvné vzťahy medzi RTVS so spoločnosťou Elektronika má preveriť aj Rada RTVS.

Reklama

Nezaradení poslanci pôsobiaci v strane Hlas-SD sa už vyjadrili, že budú hlasovať za odvolanie Kolíkovej.

Koalícia ministerku podrží. Hoci má klub OĽANO ešte viaceré “nejasnosti”, s opozíciou zrejme hlasovať nebude.

 

Lehotský: Ficovi a Pellegrinimu ide o vplyv na justíciu, Kolíková garantuje očistu

Jediným cieľom odvolávania ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) v Národnej rade (NR) SR je pokus šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica a lídra mimoparlamentného Hlasu-SD Petra Pellegriniho o udržanie si vplyvu v slovenskom súdnictve. Vyhlásil to poslanec Tomáš Lehotský (Za ľudí) v parlamente počas diskusie k návrhu na vyslovenie nedôvery Kolíkovej. Pripomenul kauzy bývalých vlád. Kolíkovú označil za garanciu očisty justície. Deklaroval jej podporu a vyzval na to i ostatných poslancov.

“Veľa z ich kamošov (Smer-SD a Hlas-SD, poznámka TASR) dnes sedí vo väzbe a rozpráva. Potrebujú ich dostať von. O to tu dnes hrajú,” uviedol Lehotský s tým, že Kolíková je garanciou zmeny slovenského súdnictva a straty vplyvu Smeru-SD a Hlasu-SD na justíciu. “Útočia na ňu politici s pokrivenou povesťou,” poznamenal a pripomenul kauzy bývalých vlád, pre ktoré čelili odvolávaniu aj vtedajší členovia exekutívy. Ako príklad uviedol odvolávanie niekdajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) za prepojenia na podnikateľa Ladislava Bašternáka či odvolávanie expremiéra Petra Pellegriniho, keď neodvolal bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú a ďalšie.

Reklama

Lehotský si zároveň zastal Kolíkovú a jej odbornosť. Skonštatoval, že bola pripravená na funkciu a presne vedela, čo všetko treba zmeniť na zefektívnenie justície. Poukázal na to, že Kolíková za rok vo funkcii dokázala presadiť zásadnú reformu justície, ktorá prešla dokonca ústavnou väčšinou v NR SR. Hovorí, že práve zmeny, ktoré Kolíková navrhuje, sa dotknú “priateľov” opozičných strán. Ako príklad uviedol zákon o zaistení majetku.

Ľuboš Blaha (Smer-SD) pripomenul, že na aktuálnej schôdzi sa odvoláva Kolíková a nie bývalá vláda. “Vy ste tu len kydali špinu na bývalú vládu,” reagoval. Obhajobu Kolíkovej zo strany Za ľudí označil za mimoriadne slabú. Jedinou argumentáciou Lehotského podľa Blahu bolo, že Kolíková je “rovný chlap”.

Ladislav Kamenický (Smer-SD) podotkol, že Lehotského vystúpenie vyzeralo, akoby mu ho napísala sama Kolíková. Poukázal na nízke preferencie strany Za ľudí, ktoré podľa neho po tejto kauze ešte klesnú a v ďalšom volebnom období sa už v parlamente nestretnú. Podobne to vidí Dušan Jarjabek (Smer-SD). “Čaká vás politická karanténa – to je to, kam patríte,” uviedol.

 

Fico tvrdí, že Kolíková sa stane symbolom klientelizmu i konfliktu záujmov

Reklama

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) sa podľa Smeru-SD stane symbolom klientelizmu, ako aj konfliktu záujmov. Na pondelkovej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Dodal, že ministerka je neodvolateľná, vládni poslanci totiž majú podľa neho dohodu, podľa ktorej si odpustia akýkoľvek prešľap v záujme zachovania koalície. Ministerka podľa neho “požíva” aj podporu médií.

Robert Fico
Na snímke poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD)

Fico hovoril o predpoklade “kšeftov” s novými budovami v súvislosti s reformou súdnej mapy. Pripomenul, že na reformu súdnej mapy pôjde 253 miliónov eur z plánu obnovy, pričom na projekt pôjdu každoročne ďalšie peniaze zo štátneho rozpočtu. Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) počas diskusie v pléne Národnej rady (NR) SR v súvislosti so súdnou mapou poukázal na systém fungovania súdov a tiež na systém samospráv. Treba podľa neho dbať aj na sociálny rozmer súdnictva, pretože musí byť ľuďom dostupné. Kritizoval preto možné rušenie súdov pri zmenách, ktoré plánuje Kolíková.

Ministerka v reakcii odmietla, že by sa kupovali nové budovy. Pri reforme súdnej mapy sa podľa nej z pôvodných 54 vyberie 30 súdov, pričom sa zväčšia obvody. Zámerom je podľa nej zmodernizovať budovy súdov, no peniaze z plánu obnovy nevyužijú len na budovy. Použiť ich chcú na digitalizáciu či vytvorenie softvéru súvisiaceho so súdnymi spismi. Vysvetlila, že nikto zo sudcov ani justičných pracovníkov nestratí svoje miesto. Výhodu reformy vidí v tom, že bude zložitejší náhodný výber sudcov.

Smer-SD kritizuje tiež to, že ministerka spravodlivosti pridelila v minulom roku financie organizáciám, ktoré podporujú homosexuálov. Fico jej vyčíta, že Matici slovenskej či protifašistickým bojovníkom nedal rezort žiadne dotácie.

Zopakovala, že skutočným dôvodom jej odvolávania je to, že vo väzbe skončili viacerí bývalí prominenti, bývalí funkcionári, ktorí boli blízki Smeru-SD. Títo ľudia sa podľa nej priznávajú k rôznym skutkom a vypovedajú o ďalších.

 

OĽaNO: Kolíkovú si opäť zavolajú na poslanecký klub

Reklama

Poslanci za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) si dnes zavolajú na zasadnutie poslaneckého klubu ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí). Novinárom to povedal Erik Ňarjaš (OĽaNO).

V parlamente sa dnes o 10:00 začala mimoriadna schôdza, na ktorej čelí ministerka odvolávaniu. Schôdzu iniciovala strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Ján Herák (OĽaNO) doplnil, že určite nebudú hlasovať s opozíciou za vyslovenie nedôvery. Šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš v piatok 7. mája na tlačovej konferencii uviedol, že je veľa otáznikov okolo budovy, v ktorej sídli Ministerstvo spravodlivosti SR.

Podľa Ňarjaša sú ich výhrady stále aktuálne. „Dohodli sme sa na klube, že si pani ministerku ešte raz zavoláme na klub a definitívne to rozlúskneme,“ doplnil. Ešte sa podľa neho nedohodli, či podajú vlastný návrh na odvolanie Kolíkovej. Tvrdí, že riešia výhradne túto schôdzu.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:25

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča sa podľa exit pollu zrejme stala víťazom stredajších parlamentných volieb. V 151-člennom parlamente by mala podľa prieskumu 58 mandátov. Na druhom mieste skončila so 44 mandátmi stredo-ľavicová koalícia Rieky spravodlivosti, ktorú vedie Sociálnodemokratická strana prezidenta Zorana Milanoviča. Správu priniesla agentúra HINA.

Parlamentné voľby v Chorvátsku
Na snímke voliči volia vo volebnej miestnosti v Záhrebe počas parlamentných volieb v Chorvátsku v stredu 17. apríla 2024
20:24

Snemovňa reprezentantov Kongresu USA bude v sobotu hlasovať o vojenskej pomoci pre Ukrajinu, Izrael a Taiwan. V stredu to oznámil predseda snemovne Mike Johnson. Informovala o tom agentúra AFP.

20:23

Ceny ropy klesli v stredu o takmer 3 %, pričom cena ropy Brent skĺzla pod 87,50 USD za barel (159 litrov). Výrazne sa pod to podpísali najnovšie informácie o prudkom zvýšení ropných zásob v USA, ako aj slabšie ekonomické údaje z Číny, než sa čakalo. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

20:22

Zásoby ropy v Spojených štátoch pokračovali v minulom týždni vo výraznom raste, pričom rozsah rastu prekonal odhady zhruba dvojnásobne. Výsledkom je objem zásob, ktorý je pre súčasné obdobie roka takmer už na úrovni 5-ročného priemeru. Informoval o tom portál RTTNews.

20:19

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair očakáva, že do polovice júla dostane od americkej spoločnosti Boeing 40 lietadiel. Povedal to v stredu šéf aerolínií Michael O’Leary, ktorého citovala agentúra Reuters.

20:10

Vo finále Slovnaft Cupu sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok.

Trnavčania zvládli stredajšiu semifinálovú odvetu, keď po domácom víťazstve 1:0 remizovali na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 0:0 a v stredu 1. mája o 15.00 h v Košiciach sa pokúsia získať domáci pohár tretíkrát za sebou.

19:57

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov otvorili domáci Turnaj piatich krajín v Poprade prehrou. V stredajšom prvom zo štyroch zápasov na podujatí podľahli českým rovesníkom vysoko 2:7. Oba góly Slovenska zaznamenal útočník Lukáš Klečka.

19:08

Švédsky parlament schválil v stredu návrh zákona, ktorým sa zníži vek potrebný na tzv. právnu zmenu pohlavia, a to z 18 na 16 rokov. Informovala agentúra AP.

Osoby mladšie ako 18 rokov budú na zmenu pohlavia naďalej potrebovať súhlas svojho zákonného zástupcu, ošetrujúceho lekára, aj príslušného zdravotného úradu.

Nebude sa však už vyžadovať, aby mali stanovenú diagnózu tzv. rodovej dysfórie, čím sa lekársky označuje nesúlad medzi skutočným pohlavím a pociťovanou rodovou identitou človeka.

19:06

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v stredu navštívila Tunisko a stretla sa s tamojšími predstaviteľmi, s ktorými diskutovala o “novom prístupe” k nelegálnej migrácii aj o ekonomickej spolupráci s Tunisom. Informovala agentúra AFP.

Meloniová sa v Tunise stretla s tamojším prezidentom Kaísom Saídom, ktorý v utorok po schôdzke s národno-bezpečnostným tímom prisľúbil, že Tunisko nebude centrom ani miestom pre odchod migrantov zo subsaharskej Afriky.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová na návšteve Tuniska
Na snímke talianska premiérka Giorgia Meloniová a tuniský prezident Kajs Saíd počas stretnutia v Tunise
18:57

Najväčší odborový zväz v Grécku, Všeobecná konfederácia gréckych pracujúcich (GSEE), zorganizoval na stredu rozsiahle štrajky. Trajekty nepremávali, verejná doprava bola narušená a niektoré štátne nemocnice v Aténach i v iných mestách fungovali iba s núdzovým počtom personálu. Informovala o tom agentúra AP.

Na čele štrajkov stojí GSEE a jej cieľom je návrat k právam na kolektívne vyjednávanie, ktoré boli zrušené pred viac ako desiatimi rokmi počas vážnej finančnej krízy.

18:29

Zasadnutie Rady NATO – Ukrajina, o ktoré požiadal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, sa uskutoční v piatok. Zelenskyj by mal rokovať s ministrami obrany členských krajín Aliancie, oznámil v stredu jej generálny tajomník Jens Stoltenberg.

18:28

Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo v stredu večer miestneho času západ Japonska. Varovanie pred prívalovými vlnami cunami však vydané nebolo, informovala televízia NHK World.

18:25

Predsedníčkou ruského najvyššieho súdu sa v stredu stala spolužiačka ruského prezidenta Vladimira Putina z vysokej školy, 70-ročná Irina Podnosovová. Informovala o tom agentúra DPA.

Kritici ruského prezidenta sa dlhodobo sťažujú na rodinkárstvo či časté zvýhodňovanie známych v rôznych funkciách, ktoré podľa nich šéf Kremľa využíva na udržanie svojej moci.

Vladimir Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke goticko-renesančný kaštieľ v Šimonovanoch, niekdajšej samostatnej obci a dnes časti Partizánskeho, patrí k najstarším svojho druhu na Slovensku

Autor: FOTO TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali