Futbal-LM: Neapol vyhral v Marseille, Barce sa bod málil, trhák Atletica – SÚHRN

Futbal-LM: Neapol vyhral v Marseille, Barce sa bod málil, trhák Atletica – SÚHRN

Bratislava 23. októbra (TASR) – Slovenský futbalista Marek Hamšík s kapitánskou páskou na rukáve priviedol svoj tím SSC Neapol k druhému víťazstvu v Lige majstrov 2013/2014. V utorňajšom stretnutí 3. kola F-skupiny zdolali zverenci trénera Rafaela Beniteza francúzskeho vicemajstra Olympique Marseille 2:1. Zenit Petrohrad, v drese ktorého nehral Tomáš Hubočan, zvíťazil na ihrisku FC Porto tesne 1:0 a figuruje na postupovej druhej priečke v tabuľke. Tretí triumf v rade nepridali hráči FC Barcelona, s AC Miláno uhrali v šlágri večera nerozhodný výsledok 1:1.

Neapol sa ujal vedenia pred koncom prvého polčasu zásluhou útočníka Joseho Callejona, ktorý zužitkoval prihrávku od Gonzala Higuaina. Taliansky tím sa 22 minút po zmene strán dostal do dvojgólového vedenia, do streleckej listiny sa tentokrát zapísal kolumbijský mladík Duvan Zapata. Marseille síce v závere znížilo, ale nebolo mu to nič platné, po troch odohratých zápasoch v LM zaznamenalo tretiu prehru. S nulou na konte mu patrí beznádejne posledné miesto v tabuľke a postup do ďalšej fázy sa Olympique vzdialil na míle. "Sme sklamaní. Škoda, že sa nám do polčasu nepodarilo udržať bezgólový stav. Prechádzame ťažkým obdobím, ale verím, že sa zmobilizujeme a ukážeme charakter. Nevešiame hlavy," povedal autor čestného gólu Marseille Andre Ayew.

Borussia Dortmund prerušila Arsenalu Londýn 12-zápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach. "Kanonieri" prehrali na domácej pôde tesne 1:2, keď rozhodujúci gól inkasovali v 82. minúte od poľského kanoniera Roberta Lewandowského. Oba tímy majú na konte po šesť bodov a patria im prvé priečky v F-skupine, no iba o skóre za nimi zaostáva Neapol.

FC Barcelona aj po remíze 1:1 s AC Miláno ostáva so siedmimi bodmi na čele H-skupiny. Skóre duelu na San Sire otvoril v 9. minúte brazílsky útočník Robinho. Na jeho presný zásah odpovedal o štvrťhodinu neskôr argentínsky kanonier Lionel Messi, ktorý prekonal brankára Marka Ameliu po strele k pravej žrdi. Ani jedna strana sa v ďalšom priebehu hry strelecky nepresadila a úradujúci španielsky majster prišiel o prvé body v Lige majstrov. "Myslím, že vzhľadom na priebeh zápasu sme stratili dva body. Remíza pre nás nie je dobrá, zaslúžili sme si viac. Mali sme dostatok šancí na to, aby sme vyhrali. Súper využil náš slabý vstup do zápasu, keď sme boli v prvých desiatich minútach nekoncentrovaní," vyhlásil kouč FCB Gerardo Martino.

Reklama

Hladké víťazstvo 3:0 si z ihriska Schalke 04 odviezli hráči Chelsea Londýn. Najväčší podiel na triumfe "The Blues" mal španielsky reprezentant Fernando Torres, ktorý rozvlnil sieť súperovej bránky dvakrát – v 5. minúte a 69. minúte. Na konečných 3:0 upravil Eden Hazard. "Skóre je pre nás kruté. Zápas ovplyvnil rýchly gól, po ktorom sa Chelsea ľahšie dýchalo. Pritom sme si pred zápasom hovorili, že musíme zachytiť začiatok. Potom sme však hrali vyrovnanú partiu, no Chelsea nás potrestala za každú chybu," povedal tréner Schalke Jens Keller.

Úlohu favorita potvrdilo Atletico Madrid po výhre 3:0 vo Viedni s miestnou Austriou. Dvoma gólmi sa zaskvel debutant Diego Costa. "Podali sme výborný výkon. Cítil som sa dobre, ale že dám dva góly v mojom prvom zápase v Lige majstrov, to som nečakal. Snažíme sa v každom zápase vnútiť súperovi náš štýl hry, zatiaľ sa nám to darí. Sme blízko postupu, ale musíme pristúpiť zodpovedne aj k ďalším zápasom," povedal pre uefa.com hrdina večera, ktorý vlastní brazílsky aj španielsky pas. Na Atleticu nezanechala stopy prvá prehra v sezóne, ktorú utrpelo v sobotu na pôde Espaňolu Barcelona (0:1) po sérii ôsmich výhier v rade. "Kontrolovali sme zápas, najmä prvý polčas bol z našej strany ukážkový. Vieme však, že ťažké zápasy ešte len prídu," poznamenal kouč Atletica Diego Simeone. Jeho tím môže o dva týždne v predstihu zaznamenať postup do osemfinále v prípade, že doma zdolá viedenské "fialky". Už teraz má španielsky tím na čele tabuľky solídny 5-bodový náskok pred Petrohradom. Ten dlho nedokázal využiť výhodu o jedného hráča, keďže FC Porto už od 6. minúty hralo bez vylúčeného stredopoliara Hectora Herreru. O troch bodoch pre ruský tím napokon v 86. minúte rozhodol po hlavičke útočník Alexander Keržakov.

Reklama

LM 2013/2014 – 3. kolo skupinovej fázy:

E-skupina:

Steaua Bukurešť – FC Bazilej 1:1 (0:0)

Góly: 88. Tatu – 48. Diaz. Rozhodca: Jug (Slovin.)

Reklama

Schalke 04 Gelsenkirchen – Chelsea Londýn 0:3 (0:1)

Góly: 5. a 69. Torres, 84. Hazard. Rozhodca: Kassai (Maď.)

Tabuľka:

1. Chelsea Londýn 3 2 0 1 8:2 6

2. Schalke 04 3 2 0 1 4:3 6

Reklama

3. FC Bazilej 3 1 1 1 3:3 4

4. Steaua Bukurešť 3 0 1 2 1:8 1

F-skupina:

Arsenal Londýn – Borussia Dortmund 1:2 (1:1)

Góly: 41. Giroud – 16. Mchitarjan, 82. Lewandowski. Rozhodca: Eriksson (Švéd.)

Olympique Marseille – SSC Neapol 1:2 (0:1)

Góly: 86. A. Ayew – 42. Callejon, 67. Zapata. Rozhodca: Cakir (Tur.)

/za hostí M. Hamšík do 83. min./

Tabuľka:

Reklama

1. Borussia Dortmund 3 2 0 1 6:3 6

2. Arsenal Londýn 3 2 0 1 5:3 6

3. SSC Neapol 3 2 0 1 4:4 6

4. Olympique Marseille 3 0 0 3 2:7 0

Reklama

G-skupina:

FC Porto – Zenit Petrohrad 0:1 (0:0)

Gól: 86. Keržakov, ČK: 6. Herrera (Porto). Rozhodca: Tagliavento (Tal.)

/za hostí T. Hubočan iba na lavičke náhradníkov/

Austria Viedeň – Atletico Madrid 0:3 (0:2)

Reklama

Góly: 8. Garcia, 20. a 54. Costa. Rozhodca: Orsato (Tal.)

Tabuľka:

1. Atl. Madrid 3 3 0 0 8:2 9

2. Zenit Petrohrad 3 1 1 1 2:3 4

3. FC Porto 3 1 0 2 2:3 3

4. Austria Vídeň 3 0 1 2 0:4 1

Reklama

H-skupina:

Celtic Glasgow – Ajax Amsterdam 2:1 (1:0)

Góly: 43. Forrest (z 11 m), 54. Kayal – 90.+4 Schöne, ČK: 88. Biton (Celtic). Rozhodca: Bebek (Chor.)

AC Miláno – FC Barcelona 1:1 (1:1)

Góly: 9. Robinho – 24. Messi. Rozhodca: Brych (Nem.)

Tabuľka:

1. FC Barcelona 3 2 1 0 6:1 7

Reklama

2. AC Miláno 3 1 2 0 4:2 5

3. Celtic Glasgow 3 1 0 2 2:4 3

4. Ajax Amsterdam 3 0 1 2 2:7 1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

18:17

Vojenská spolupráca a regionálna bezpečnosť boli medzi témami rozhovorov poľského ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysza a britského kolegu Granta Shappsa vo Varšave. Obaja ministri sa stretli v utorok na základni 1. varšavskej obrnenej brigády.

 

18:16

Pro-palestínski demonštranti v utorok v Turíne narušili konferenciu o spolupráci v oblasti vedy a vesmíru medzi Talianskom a ďalšími krajinami.

18:01

Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev sa domnieva, že mierová dohoda s Arménskom je čoraz viac na dosah. Vyjadril sa tak v utorok, keď expertné tímy z oboch krajín mali začať na spoločných hraniciach s demarkačnými prácami.

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali