Fortuna liga: FK Senica – ŠK Slovan Bratislava 0:1 v 1. kole

Fortuna liga: FK Senica – ŠK Slovan Bratislava 0:1 v 1. kole

Senica 18. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Palkovič)

 

FK Senica – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

 

Reklama
Na snímke vľavo Andrés Lopéz Guillermo (FK Senica) a vpravo Seydouba Soumah (ŠK Slovan Bratislava) počas zápasu 1. kola futbalovej Fortuna ligy medzi  FK Senica – ŠK Slovan Bratislava
Na snímke vľavo Andrés Lopéz Guillermo (FK Senica) a vpravo Seydouba Soumah (ŠK Slovan Bratislava) počas zápasu 1. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FK Senica – ŠK Slovan Bratislava

Gól: 74. Soumah. Rozhodoval: Glova, ŽK: Košťál, Turyna – Pliatsikas, Sekulič, Schet, 1950 divákov.

Zostavy a striedania:

Reklama

FK Senica: Šulla – Honchar, Košťál, Pillár, Delgado – Dolný (67. Astray), Quaye, Kratochvíl, Mráz (77. Turyna) – Pirulo, Guille (86. Almási),

Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas (46. Burnett), Sekulič, Saláta, Burnet – De Kamps, Lásik (51. Savičevič) – Schet, Soumah (79. Scott), Kubík – Zreľák

 

Šulla na dorážku Soumaha bol prikrátky – 0:1

Do prvého náznaku šance sa dostali hneď v úvode domáci, keď za obranu cez Pliatsikasa prenikol Samuel Mráz. Do zakončenia sa však cez pozorne brániaceho Salátu nedostal. Slovan ožil približne po štvrťhodine hry, aktívna bola najmä dvojica Schet, Pliatsikas. Ani Slovanisti si však vážnejšiu šancu v úvode nevytvorili. V 16. minúte zachytili domáci rozohrávku brankára Muchu, na bránu postupoval Guille, ale jeho strelu zo 16 metrov zastavil brankár Slovana. O dve minúty neskôr dostal nebezpečnú loptu za obranu Záhorákov Schet, jeho spätná prihrávka z pravej strany však v pokutovom území domácich adresáta nenašla. Tempo hry v prvom polčase upadlo, obe mužstvá sa snažili hrať najmä vzduchom, ale nakopávané lopty neboli receptom na pevné defenzívy na oboch stranách. V 37. minúte priniesol vzruch na tribúny Guille, ktorý vyskúšal Muchovu pozornosť, brankár Slovana bol však na mieste. Pred koncom prvého polčasu dobre zareagoval brankár Senice Šulla na tečovanú strelu, stihol sa včas premiestiť a loptu za svoj chrbát nepustil. Vzápätí sa takmer presadili domáci, keď Pirulo vytiahol luxusné nožničky. Mucha bol proti, a preto sa polčas skončil 0:0.

Reklama

Druhé dejstvo otvoril úvodnou strelou v 49. minúte Zreľák, krížny pokus slovenského mládežníckeho reprezentana však letel mimo Šullovej brány. Seničania sa 53. minúte presadili z ľavej strany. Aktívny obranca Delgado sa v spolupráci s Guillem dostal pred pokutovým územím Slovana k strele, ale pravačkou nenamieril presne. O malú chvíľu neskôr sa k zakončeniu dostal po dobrej prihrávke krajný obranca Gonchar, ktorý však mieril vysoko nad Muchovu bránu. V týchto minútach začali domáci výrazne ožívať. Po Pirulovej štandardke hlavičkoval Mráz v 58. minúte tesne vedľa. Po hodine hry vytiahol Šulla skvelý zákrok po dobrej strele Kubíka spoza šestnástky. V 66. minúte sa po Soumahovom prieniku takmer menilo skóre, ale Guinejčan poslal loptu len do žrde senickej brány. V 71. minúte mal najväčšiu šancu zápasu po Astrayovej prihrávke Pirulo, Mucha ho však vychytal. O minútu neskôr pre zmenu na bránkovej čiare vykopol Kratochvílovu hlavičku Sekulič. O 3 minúty neskôr sa do bodky naplnilo nedáš-dostaneš. Po rohovom kope najprv zakročil Šulla, ale na dorážku Soumaha bol prikrátky – 0:1. Päť minút pred koncom zápasu sa po prihrávke zaváňajúcej postavením mimo hru rútil sám na Šullu Granwald Scott, brankár domácich však udržal výborným zákrokov Záhorákov v hre. Seničania vrhli v závere všetky sily do útoku, v platonickom tlaku si však nevytvorili vážnejšiu šancu a úvodný zápas nového ročníka Fortuna ligy prehrali 0:1.

 

Reakcie trénerov po zápase:

Aleš Čvančara, tréner Senice: “My sme dnes chceli rozhodne bodovať, to sa nám však nepodarilo. Bohužiaľ, gól sme dostali po dvoch vyložených šanciach, ktoré sme nepremenili. Taký je však futbal. Nám chýbalo trochu viac odvahy v kombinácii. Chcem, aby sme boli silnejší na lopte. Myslím si však, že sme predviedli solídny výkon, pretože toto mužstvo spolu hralo prvé súťažné stretnutie.”

Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana: “Sú to veľmi dôležité tri body. My sme očakávali ťažký zápas, pretože úvod sezóny je vždy náročný. Senica nás však prekvapila, prešla veľkými zmenami, zmenila spôsob hry. Navyše sme vo štvrtok odohrali náročné stretnutie a niektorí naši hráči boli unavení, niektorí nemali veľmi čistú hlavu. Neprestávali sme sa však tlačiť do brány za gólom, ktorý sme nakoniec dosiahli. Preto ďakujem svojim hráčom, ktorí sa neprestávali snažiť celý zápas.”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali