Fico: “Najväčším sklamaním pri hlasovaní je permanentné zradcovstvo Bugára a jeho strany Most-Híd.” Redaktorke Denníka N adresoval tieto slová

Fico: “Najväčším sklamaním pri hlasovaní je permanentné zradcovstvo Bugára a jeho strany Most-Híd.” Redaktorke Denníka N adresoval tieto slová

Bratislava 25. februára 2020 AKTUALIZOVANÉ (SITA/HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Najväčším sklamaním pri hlasovaní v Národnej rade SR (NR SR) je permanentné zradcovstvo Bélu Bugára a jeho strany Most-Híd. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico

Na snímke predseda strany SMER-SD Robert Fico

Parlament dnes schválil návrh vlády, aby sa poslanci návrhom novely zákona o sociálnom poistení zaoberali v skrátenom legislatívnom konaní. Zavedenie trinástych dôchodkov tak plénum prerokuje v zrýchlenom režime na aktuálnej schôdzi. V štandardnom režime sa poslanci návrhmi zákonov zaoberajú na dvoch parlamentných schôdzach. Poslanci pléna za stranu Most-Híd sa na mimoriadnej 58. schôdzi od jej začiatku nezúčastňujú.

Reklama

Za skrátené konanie k trinástym dôchodkom hlasovalo 76 poslancov, deväť poslancov sa zdržalo. Okrem poslancov za Smer-SD, Slovenskú národnú stranu a Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko sa na hlasovaní zúčastnili aj poslanci za hnutie Sme rodina, ktorí sa zdržali hlasovania, Eduard Adamčík z Mostu-Híd a niekoľkí nezaradení poslanci.

Fico na tlačovke potvrdil, že v tejto veci nerokoval ani s hnutím Sme rodina, ani s Eduardom Adamčíkom.

Reklama

Predseda Smeru-SD sa vyjadril aj k neúčasti predstaviteľov strany v nedeľnej diskusnej relácii RTVS a v pondelkovej diskusnej relácii, ktorú spoluorganizovali Hospodárske noviny a Rádio Expres. Na diskusiách sa mal zúčastniť volebný líder strany Peter Pellegrini. Ten je však od nedele hospitalizovaný v bratislavskej nemocnici. Nahradiť ho mal práve Fico.

„V nedeľu som bol dosť ďaleko od Bratislavy. Vôbec nikto od nás nerátal, že by som mal ísť do relácie. Nebol plán, aby som sa ja zúčastnil na diskusiách, ani v nedeľu, ani v pondelok, tak mňa do toho neťahajte. So mnou to nemá nič spoločné,“ povedal Fico.

Redaktorka Denníka N sa následne predsedu Smeru opýtala, či v prípade prehry strany je možnosť, že Fico už nebude predsedom. “Pani redaktorka, ja vás obdivujem. To je jediné, čo v tomto okamihu môžem povedať. Toľko hlúpostí na jednom mieste som už dávno nevidel,” reagoval Fico.

Po zopakovaní otázky zo strany redaktorky pripomenul, že je moratórium na prieskumy verejnej mienky a dodal: “Choďte do čerta aj s vašim Denníkom N. Toto nebolo za najhlbšieho socializmu a komunizmu, čo vy vystrájate v denníku N… Nesiete jednu z najväčších mier zodpovednosti za to, aká je dnes rozpoltenosť tejto krajiny.”

 

Reklama

Namiesto dvojnásobných prídavkov možno príde úľava na dani, pripustil Fico

O tom, či sa prídavok na dieťa od začiatku budúceho roka zvýši zo súčasných 24,95 eura na 50 eur, sa podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica ešte diskutuje.

“Diskutujeme o tom, či nevieme nájsť iné vyjadrenie, poďme sa baviť o nejakej úľave na dani,” povedal na utorkovej tlačovej besede. Podľa Fica sa niektorým poslancom nepáči, aby vyššie prídavky dostali rómske deti. Ak by sa namiesto zvýšenia prídavku na dieťa podľa neho pristúpilo k vyššej úľave na dani, prínos by z toho podľa Fica mali rodičia, ktorí pracujú. O nahradení zvýšenia prídavku daňovým bonusom na dieťa chce hovoriť s premiérom Petrom Pellegrinim.

“Chceme to mať vykonzultované s ministerstvom financií a ministerstvom práce,” povedal.

“Kto nepracuje, nech neje,” zdôraznil Fico. Upozornil na to, že na Slovensku je 5-percentná miera nezamestnanosti. “Kto si chce prácu nájsť, ten si ju nájde,” dodal predseda Smeru.

Reklama

Podľa vládneho návrhu novely zákona o prídavku na dieťa sa mesačný prídavok na dieťa od začiatku budúceho roka zvýši z 24,95 eura na 50 eur. Zvýšenie prídavkov na deti by si v budúcom roku vyžiadalo 300 miliónov eur, v roku 2022 to má byť 333 miliónov eur a v roku 2023 už 341 miliónov eur.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:55

Zmeny, ktoré prináša vládny návrh novely zákona o verejnom obstarávaní, zásadným spôsobom znižujú transparentnosť a férovú súťaž. Z tohto dôvodu môžu Slovensku hroziť pokuty alebo zastavenie platieb pri zákazkách financovaných z eurofondov. Vyhlásila to opozičná poslankyňa Veronika Remišová v reakcii na novelu z dielne ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorú parlament v utorok prerokoval v prvom čítaní. Ak ju poslanci na ďalšej schôdzi definitívne schvália, zmeny začnú platiť od júla.

13:52

Nemecká mládež je čoraz viac nespokojnejšia a pravdepodobne by volila stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD). Vyplýva to zo štúdie zverejnenej v utorok.

13:51

Švédskym colným úradom sa minulý týždeň v prístave hlavného mesta Švédska Štokholmu podarilo zadržať historicky najväčšie množstvo kokaínu. Policajný zdroj v utorkovom vysielaní švédskej televízie uviedol, že skonfiškovali približne 1,4 tony tejto drogy.

13:32

Ak chce daňovník poukázať podiel zo svojej zaplatenej dane za rok 2023 vybranej neziskovej organizácii, nadácii či občianskemu združeniu, má čas do konca mesiaca. Darovať 2 % alebo 3 % tretiemu sektoru je možné len na predpísanom tlačive v lehote do 30. apríla. Upozornila na to Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa finančnej správy.

13:21

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku.

13:12

Národná diaľničná spoločnosť slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa.

13:11

Už len stiahnutie aplikácie čínskeho online trhoviska Temu do mobilného telefónu môže predstavovať bezpečnostné riziko. Upozornila na to spotrebiteľská organizácia dTest, podľa ktorej si aplikáciu stiahlo viac ako 100 miliónov ľudí po celom svete. Populárnou sa stala aj na Slovensku, kde si tiež ľudia objednávajú tovar za výhodné ceny.

13:10

Aktivita v súkromnom sektore eurozóny zaznamenala tento mesiac najvýraznejší rast za takmer rok, k čomu prispel najmä vývoj v kľúčovom sektore služieb. Zotavenie v tejto oblasti umožnilo vykompenzovať prehĺbenie poklesu aktivity vo výrobnom sektore.

13:09

Investičné podvody sa zameriavajú na nízku finančnú gramotnosť ľudí a emócie, pričom sľubujú rýchle zbohatnutie a zisk. S podozrivou ponukou na investovanie malo skúsenosť až 24 % opýtaných respondentov.

13:08

V súčasnej dobe je bežné nakupovať množstvo tovarov na splátky. Aj nákup na splátky je pritom pôžičkou, ktorú treba splácať. Preto je potrebné si takýto krok dobre premyslieť. Pred uzavretím zmluvy o akomkoľvek úvere by mal dlžník brať do úvahy všetky náklady rodiny a jej reálne možnosti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali