Dvojzápas Slovenska s ČR – Ramsay dáva jasné pokyny, hráči sa už tešia

Dvojzápas Slovenska s ČR – Ramsay dáva jasné pokyny, hráči sa už tešia

Bratislava 22. augusta 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Erika Ďurčová)

 

Prvá previerka pod vedením nového realizačného tímu

Hokejovú reprezentáciu Slovenska čaká tento týždeň prvá previerka pod vedením nového realizačného tímu. V dvojzápase s Českom v stredu 23. augusta v Třinci a o deň neskôr v Žiline, budú chcieť upraviť negatívnu bilanciu, no najmä spoznať nový systém, ktorý im bude vštepovať kanadský tréner Craig Ramsay.

Reklama
Na snímke vľavo tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay počas tréningu na reprezentačnom zraze seniorského tímu

V kádri Slovenska je niekoľko hráčov, ktorí na jar štartovali sa na MS, jedným z nich je obranca Martin Gernát. “Česi majú mladý tím, ale šance sú na oboch stranách rovnaké. Mám tam troch spoluhráčov z klubu, už sme si aj stihli povedať pár podpichovačných viet. Motivácia v dueloch bude dostatočná, Česi sú naši bratia. Verím, že v oboch zápasoch bude výborná atmosféra. Ja chcem zvíťaziť v každom zápase, inak tomu nebude ani teraz,” uviedol Gernát, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v Sparte Praha a momentálne si hľadá angažmán.

S Čechmi sa naposledy Slováci stretli v príprave v apríli 2015 v rámci turnaja Euro Hockey Challenge, na ďalšie meranie síl si tak bývalí federálni spojenci počkali vyše dva roky. V predchádzajúcom vzájomnom zápase v Jihlave sa o jediný gól Slovenska (1:3) postaral Libor Hudáček, zo súčasného kádra si duel pamätajú aj Branislav Konrád, Ladislav Nagy a Radoslav Tybor. S Českom má Slovensko nepriaznivú bilanciu, v 60 dueloch sa z víťazstva tešilo iba v trinástich prípadoch. Sedemkrát sa súperi rozišli zmierlivo, zvyšných 40 zápasov rozhodli vo svoj prospech Česi. Na dvojzápas proti Slovákom nominoval tréner Josef Jandač štrnásť nováčikov, sila jeho tímu tímu je aj napriek tomu veľká. “Chceme vidieť v akcii viacerých hráčov. Sezóna bude veľmi náročná,” uviedol Jandač.

Reklama

Tréner SR Craig Ramsay má za sebou prvý tréning s hráčmi, viac poznatkov mu ale prinesie až samotný zápas. “Neviem, čo môžem od prvého zápasu s Českom očakávať, keďže som na Slovensku veľmi krátko. Ale viem, čo budem požadovať aj očakávať od hráčov. Aby tvrdo pracovali, korčuľovali a zabojovali o svoju šancu. Potrebujem, aby sa päť hráčov vracalo a aby päť hráčov útočilo,” vyhlásil na pondelňajšom zraze nový tréner Slovenska.

Kanadskému kormidelníkovi nebude v dvojzápase pomáhať jeho asistent Vladimír Országh, ktorého čakajú klubové povinnosti, spolu však už absolvovali dôležité rozhovory. “Sedeli sme spolu v sobotu, kde sme rozprávali o tom, ako chceme hrať. Ale k podrobnejším veciam sa ešte len dostaneme. Ale tréner chce hrať nátlakovo, priamočiaro, tak ako sa hrá v NHL. Uvidíme, ako to hráči zvládnu,” prezradil Országh a priznal, že s pôvodne plánovanou nomináciou mal realizačný tím starosti. “My sme obmedzení tým, že Slovan už hrá KHL, rovnako nemôžeme počítať ani s hráčmi, ktorí zasiahnu do bojov v Lige majstrov. Navyše nám niektorých neuvoľnili kluby. Je to šanca pre mladých hráčov, aby sa ukázali. Tento prvý zraz slúži hlavne na to, aby sa hráči spoznali a najmä aby spoznali systém, ktorý chce tréner Ramsay uplatňovať,” povedal Országh. V zápasoch pôjde pochopiteľne o výsledok, Slovákom však aj o niečo viac. “Je to príprava, ide naozaj o to, ako sú hráči schopní prijať systém nového trénera. Je dôležité spoznať hráčov aj z toho hľadiska, ako sú na tom po hokejovej i mentálnej stránke, a aby si s nimi vedel predstaviť nejakú spoluprácu do budúcnosti,” dodal Országh.

Hráči sa na zápas tešia, v kabíne je vraj cítiť čaro nepoznaného a netrpezlivosť predštartovej fázy. “Tešíme sa, sme zvedaví, čo nás čaká. Nový tréner chce hrať dynamický štýl, čo mne vyhovuje,” prezradil Marek Hovorka, ktorý by sa v zápase mohol objaviť v košickom trojzáprahu Nagy-Hovorka-Koyš. “Uvidíme, necháme sa prekvapiť,” dodal najproduktívnejší hráč vlaňajšieho ročníka Tipsport Ligy.

 

Nominácia Slovenska na zápasy s Českom:

Reklama

brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen), Tomáš Tomek (MsHK Žilina), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR)

obrancovia: Ján Brejčák (HK Poprad), Oldrich Kotvan (BK Mladá Boleslav/ČR), Peter Čerešňák (HC Plzeň 1929/ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha/ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR), Matúš Holenda, Ladislav Romančík (obaja Dukla Trenčín), Erik Černák (Syracuse Crunch/USA – AHL)

útočníci: Marek Hovorka, Patrik Koyš, Ladislav Nagy (všetci HC Košice), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Radoslav Macík, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Patrik Svitana (HK Poprad), Marek Zagrapan (EHC Winterthur/Švajč.), Dávid Buc (HC Olomouc/ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera/ČR), Libor Hudáček (Örebro Hockey/Švéd.)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:44

Európske akciové trhy pokračovali v piatok v raste vyššie a dostali sa na nové rekordné maximá. Podporili ich nádeje na znižovanie úrokových sadzieb v USA.

Včera 19:38

Pri piatkových záplavách v Afganistane zahynulo najmenej 50 ľudí, počet obetí sa však podľa tamojšieho ministerstva vnútra môže ešte zvýšiť.

Včera 19:34

Pri bojoch v jednej zo štvrtí palestínskeho mesta Gaza v piatok zahynuli štyria vojaci izraelskej armády. Podľa predbežného vyšetrovania ich zabilo výbušné zariadenie. Pri výbuchu sa vážne zranili aj ďalší dvaja dvojaci.

Včera 19:31

Desaťtisíce farmárov a pravicových aktivistov v piatok vo Varšave protestovali proti environmentálnej politike Európskej únie (EÚ). Demonštranti žiadali uvoľnenie environmentálnych opatrení EÚ a zastúpeniu EÚ vo Varšave odovzdali petíciu. Počas protestu na podporu svojich požiadaviek trúbili, púšťali sirény, odpaľovali ohňostroje a mávali transparentmi s nápisom “Preč so zelenou dohodou“. Na proteste sa podľa odhadu hovorkyne miestnych úradov zúčastnilo 30.000 až 35.000 ľudí, organizátori však očakávali viac.

Poľsko protest farmári
Poľskí farmári a ďalší demonštranti sa zhromaždili v centre Varšavy, aby protestovali proti klimatickej politike Európskej únie a proeurópskej vláde Poľska, v piatok 10. mája 2024
Včera 19:25

Spoločnosť OpenAI v pondelok oznámi vytvorenie vlastného vyhľadávača, ktorý už bol označený za „zabijaka Googlu“.

Píše o tom agentúra Bloomberg.

Ide vraj o rozšírenie pre ChatGPT, ktoré mu umožní okamžite poskytovať podrobné výsledky s odkazmi na zdroje a dokonca vizualizovať obsah.

Zaujímavé je, že OpenAI chce svoj produkt oznámiť deň pred konferenciou Googlu, na ktorej IT gigant predstaví svoje top novinky.

Včera 19:07

Americký prezident Joe Biden v piatok schválil nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur), informoval Biely dom.

Včera 18:44

Valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii.

Včera 18:43

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj v piatok oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

Včera 17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali