Dubovcová so Štrbovou chcú nadviazať na dobré výkony, cesta na olympiádu vedie cez rebríček

Dubovcová so Štrbovou chcú nadviazať na dobré výkony, cesta na olympiádu vedie cez rebríček

Bratislava 30. júla 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)

 

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová majú za sebou sériu veľmi dobrých výsledkov. Vďaka nim výrazne poskočili vo svetovom rebríčku a zvýšili svoje šance na účasť na budúcoročnej olympiáde v japonskom Tokiu. Kvalifikačné kritéria sú síce náročné, ale podľa skúsenejšej blokárky sú Slovenky na dobrej ceste

Na snímke slovenské reprezentantky v plážovom volejbale zľava Andrea Štrbová a Natália Dubovcová

“Zlepšujeme sa krok po kroku. Aj keď nám nejaký turnaj nevyjde, na ďalšom to dokážeme napraviť. Kvalifikačné obdobie je pomerne dlhé, takže treba predvádzať stabilne dobré výkony. Musíme byť trpezlivé a verím, že to príde,” vyjadrila sa 29-ročná Dubovcová. Pred štyrmi rokmi sa spoločne s vtedajšom partnerkou Dominikou Nestarcovou snažili prebojovať do Ria de Janeiro, ale úspešné neboli.

Reklama

Slovenské reprezentantky figurujú vo svetovom rebríčku na 19. priečke, pričom je potrebné skončiť na 15. miesta. Práve toto je z pohľadu Dubovcovej najľahšia cesta na olympiádu, aj vzhľadom na očakávané úpravy. “Rebríček sa bude ešte trošku posúvať. Kanaďanky majú ako majsterky sveta istú účasť a z každej krajiny môžu postúpiť len dva tímy, takže ak budú pred nami tri americké páry, jeden sa nebude počítať. V septembri je naplánovaný aj tzv. olympijský turnaj, kde si miestenku vybojujú iba finalisti. Budeme tam hrať, ale konkurencia bude náročná,” skonštatovala Dubovcová.

Natália Dubovcová a Andrea Štrbová majú výbornú formu, o čom svedčí piate miesto z päťhviezdičkového turnaja vo švajčiarskom Gstaade. Vo vyraďovacej fáze zdolali aj favorizovaný brazílsky pár Ágatha Bednarczuková – Eduarda Santosová Lisboaová, čo im dodalo sebavedomie. Podobne ako na MS ich však zastavila domáca dvojica Tanja Hüberliová a Nina Betschartová.

Reklama

“Švajčiarky hrajú momentálne veľmi dobre, boli štvrté na MS a musím povedať, že na ich štýl sme zatiaľ nenašli recept. Máme ich aj v skupine na majstrovstvách Európy, čo je ďalšia šanca napraviť túto bilanciu. Tie zápasy boli veľmi podobné a trošku ma mrzí, že z toho prvého sme si nezobrali ponaučenie. Šancu sme určili mali, znovu sme vyhrali prvý set, no keď potom prehráte v tajbrejku, tak vás to zamrzí,” uviedla rodáčka z Bratislavy.

Na zlepšených výkonoch slovenského páru má podiel aj zmena trénera. Poľského kouča Lukasza Fijaleka nahradila Češka Lenka Haječková, ktorá svojim radami a skúsenosťami pomohla najmä Andrei Štrbovej. “Myslím, že sme našli trénerku, ktorá nám môže viac dať. Je ‘poliarka’, čo je moja pozícia, takže ona videla moje chyby nielen ako trénerka, ale aj ako hráčka. Veľa pomohla najmä mne,” skonštatovala 23-ročná Štrbová, pre ktorú je olympiáda veľkou motiváciou. “Je to veľký sen. Preto sme aj zakladali túto dvojicu, aby sme sa tam dostali. Teraz je to kúsok a musíme potvrdzovať naše výkony,” dodala mladšia zo slovenských reprezentantiek.

Slovenky čaká v auguste náročný zápasový program, keďže sa predstavia hneď na troch dôležitých turnajoch. Už v stredu nastúpia na prvý zápas v rakúskej Viedni. “Potešil by nás jednociferný výsledok. Viedeň je blízko, takže sme radi, že nemusíme cestovať cez celý svet. Tiež očakávame nejakých fanúšikov zo Slovenska. Bude to päťhviezdičkový turnaj, takže diváci budú môcť vidieť to najlepšie. Potom cestujeme do Moskvy, kde budú majstrovstvá Európy a tiež štvorhviezdičkový turnaj,” dodala Dubovcová.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali