Dortmund poslal do štvrťfinále hetrik Aubameyanga: “Skvelý pocit”

Dortmund poslal do štvrťfinále hetrik Aubameyanga: “Skvelý pocit”

Dortmund 9. marca 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Bernd Thissen/dpa via AP)

 

Aubameyang bol ústrednou postavou 

Gabonský kanonier Pierre-Emerick Aubameyang bol ústrednou postavou stredajšej osemfinálovej odvety Ligy majstrov 2016/2017, v ktorej hetrikom nasmeroval Borussiu Dortmund do ďalšej fázy. Futbalisti nemeckého tímu dokázali po prehre 0:1 v Lisabone dokonale využiť domáce prostredie a po presvedčivom triumfe 4:0 nad Benficou tretíkrát v tomto miléniu postúpili medzi najlepších osem tímov európskeho pohára číslo jeden.

Reklama
Hráč Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang oslavuje úvodný gól do bránky Benficy vo futbalovom zápase osemfinále Ligy majstrov medzi Borussia Dortmund – Benfica Lisabon

Skóre v Signal Iduna Parku otvoril už v 4. minúte hrdina večera Aubameyang. Po rohovom kope si najlepší bundesligový strelec na zadnej žrdi vyskočil na predĺženú loptu, ktorú po jeho hlavičke zastavila až sieť. “Orli” mohli vyrovnať po polhodine, Luisaovu hlavičku ale zneškodnil domáci brankár Roman Bürki. Keď sa krátko pred polčasom neujal ani pokus Christiana Pulisica, do šatní sa išlo za najtesnejšieho vedenia BVB. To v 59. minúte zveľadil Pulisic, ktorý dostal do vnútra pokutového územia skvelú prihrávku od Lukasza Piszceka a chladnokrvne šancu využil. Keď o dve minúty na 3:0 zvýšil druhým gólom v zápase Aubameyang, ktorý využil výborný center z ľavej strany do päťky, BVB nabral jasný postupový kurz. Skvelý domáci večer napokon spečatil Aubameyang v 85. minúte svojím tretím gólom v zápase.

Gólový účet v Lige majstrov si otvoril iba 18-ročný americký supertalent Christian Pulisic. Na presný zásah, ktorý sa neskôr ukázal ako postupový, nikdy nezabudne. “Je to pre mňa špeciálny večer. Podali sme kolektívny výkon a súperovi nedali šancu. Už v Lisabone sme verili, že strelíme gól a neprehráme. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Všetko sme si však vynahradili pred našimi skvelými fanúšikmi. Navždy mi môj gól zostane v pamäti,” tešil sa Pulisic, ktorého výkon vyzdvihol aj tréner “žlto-čiernych” Thomas Tuchel. “Jeho mentalita je úžasná. Na každom tréningu pracuje naplno. Miesto v zostave mu právom patrí a góly, ktoré dáva, sú bonusom.” Na margo Aubameyangovho výkonu a hetriku kouč BVB úsmevne podotkol: “V Lisabone sme mali v zostave jeho nevydarené dvojča, až v odvete nastúpil náš Pierre-Emerick.” Gabonského bombardéra postup do štvrťfinále hrial pri srdci. “Je to skvelý pocit. Som rád, že som k postupu prispel hetrikom, ale musím vyzdvihnúť aj úžasný defenzívny výkon nášho tímu. Bolo dôležité nedať Benfice priestor. Inkasovaný gól by nás totiž mohol dostať do ťažkej situácie, našťastie sme toho súperovi počas celých 90 minút veľa nedovolili,” uviedol Aubameyang pre uefa.com.

Reklama

Benfica neprekročila svoj tieň, príčinou bol podľa jej trénera Ruia Vitoriu slabý dôraz v obrane. “Neustrážili sme Aubameyanga, ktorému sme nechali príliš veľa priestoru. Hráč jeho kvalít nás za to potrestal. Bol to on, kto v podstate vybavil zápas a rozhodol o našej vysokej prehre. Škoda, že sme nenadviazali na výkon z domáceho zápasu, mohli sme Dortmund viac potrápiť. Súper však postúpil zaslúžene.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:12

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena zdržiava už najmenej dva týždeň niekoľko dodávok zbraní do Izraela, aby mu vyslala politickú správa. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na portál Politico a utorkové vyhlásenie nemenovaného amerického zdroja oboznámeného s touto záležitosťou.

20:11

Zemetrasenie so silou 4,1 magnitúdy zasiahlo v utorok večer približne o 18.32 SELČ župu Buzău na juhovýchode Rumunska.

20:10

Maďarský protikorupčný Úrad pre bezúhonnosť, ktorého úlohou je zabraňovať podvodom pri čerpaní eurofondov, žiada maďarskú vládu aj Európsku komisiu o rozsiahlejšie právomoci pri trestnom stíhaní, raziách či udeľovaní postihov.

20:07

Americký prezident Joe Biden v utorok upozornil na nárast antisemitizmu v USA i vo svete. Mnohí ľudia podľa jeho slov zabúdajú na hrôzy spustené na Izrael po útoku hnutia Hamas zo 7. októbra.

20:06

Nemeckí konzervatívci z aliancie CDU-CSU v utorok na straníckom zjazde hlasovali za obnovenie povinnej vojenskej služby. Ide o súčasť snahy oživiť nemeckú armádu po ruskej invázii na Ukrajinu v roku 2022.

19:53

Lodná doprava v Bosporskej úžine bola v utorok opäť obnovená po takmer desaťhodinovom prerušení. Na príčine bola ukrajinská loď Alexis, ktorá po poruche motora nabehla na breh, uviedli turecké úrady.

19:24

Izraelská delegácia dorazila do egyptskej Káhiry na rokovania o prímerí v Pásme Gazy a prepustení rukojemníkov, oznámil v utorok izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Dodal, že najnovší návrh na prímerie od palestínskeho hnutia Hamas nenapĺňa základné požiadavky Izraela, pričom vyvíjanie vojenského tlaku je stále nevyhnutné pre návrat rukojemníkov.

19:04

Povinnosť registrácie za platcu dane z pridanej hodnoty (DPH) budú mať od roku 2025 tuzemské firmy s obratom za predchádzajúci rok väčším ako 50.000 eur. Vyplýva to z novely zákona o DPH, ktorú v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

19:03

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová, prináša vyššiu ochranu aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní, ak bola zmluva uzavretá pri nevyžiadanej návšteve obchodníka v domácnosti alebo pri organizovanom podujatí na predaj a prezentáciu produktov.

18:55

Libanonské militantné hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že uskutočnilo útoky dronmi na ciele izraelskej armády na severe Izraela.

18:32

Napätie spojené s kontroverzným návrhom zákona o “zahraničných agentoch” môže poškodiť gruzínsku ekonomiku a negatívne ovplyvniť dôveru investorov. Povedala to v utorok prezidentka Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Odille Renaud-Bassová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena s dieťaťom sa fotografuje na schodisku vyzdobenom nafukovacími kvetmi a králikmi pred zrekonštruovanou komerčnou administratívnou budovou v Pekingu

Autor: TASR/AP-Andy Wong

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Miroslav Urban

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali