Černák má už 10 asistencií, ale Tampa Bay utŕžila výprask. Nepomohli by nám Hašek ani Brodeur, vraví tréner Cooper

Černák má už 10 asistencií, ale Tampa Bay utŕžila výprask. Nepomohli by nám Hašek ani Brodeur, vraví tréner Cooper

Nashville 14. apríla 2021 (SITA/AP/HSP/Foto:TASR/AP-Mark Zaleski)

 

Erik Černák asistoval pri jednom z dvoch gólov Tampy Bay na ľade Nashvillu v utorkovom zápase NHL, ale obhajca triumfu v Stanleyho pohára utŕžil výprask 2:7. Slovenský obranca v 52. min pri mantineli v útočnej tretine vybojoval puk pre Yanniho Gourdea a ten znížil na 2:5 z pohľadu hostí

Erik Černák
Center Brayden Point (21) z Tampy Bay Lightning sa teší z gólu so spoluhráčmi, vľavo Slovák Erik Černák počas zápasu zámorskej hokejovej NHL proti Nashville Predators

Napokon domáci pridali ešte ďalšie dva presné zásahy a po piatich dňoch a celkovo tretíkrát v sezóne opäť nasúkali niektorému zo súperov sedem gólov. Predtým sa dvakrát tešili z triumfu 7:1 nad hráčmi Detroitu.

Reklama

Predators po slabšom úvode sezóny dosiahli 13. víťazstvo z posledných 16 zápasov a držia si postupovú štvrtú priečku v Centrálnej divízii. “Dosiahli sme veľké víťazstvo proti skvelému tímu,” glosoval kapitán Roman Josi. Skúsený švajčiarsky obranca v zápase proti Tampe Bay exceloval, keď ku gólu a dvom asistenciám pridal aj tri plusové body a dve zablokované strely. Jeho súper Černák si okrem asistencie pripísal jeden bodyček aj dve trestné minúty. “Veríme si, ale sebavedomie sa získava tvrdou prácou. Potom prídu aj šťastné odskoky puku a ďalšie góly. Pracovná morálka je na prvom mieste,” skonštatoval 30-ročný Josi. “V tejto časti sezóny je dobré osvojiť si mentalitu zápasov play-off,” podotkol tréner John Hynes.

Černák druhýkrát v NHL dosiahol hranicu desať asistencií a s 12 bodmi už teraz vyrovnal svoj súčet z uplynulej sezóny, v ktorej však odohral 67 zápasov. Aktuálne ich má na konte 32. Tampa Bay je s 28 víťazstvami na druhej priečke Centrálnej divízie s rovnakým počtom bodov ako líder z Caroliny. Tréner Jon Cooper bol tentoraz veľmi kritický na hru obranných formácií, ktoré podľa jeho slov viackrát nechali brankára Curtisa McElhinnea napospas osudu. “Mohli by sme povolať Dominika Haška, Martyho Brodeura či Patricka Roya. Nik z nich by nezabránil gólom, ktoré sme dnes dovolili súperovi. Najhoršie pre mňa je zistenie, že sme v tom nášho brankára nechali osamoteného,” posťažoval sa Jon Cooper. “Nevyhrávali sme súboje a brankárovi nepomohli. Bol to jeden z našich najhorších výkonov, odkedy som v tíme,” priznal obranca Ryan McDonagh, ktorý hráva v páre s Černákom.

Reklama

Okrem Černáka bol zo Slovákov v hre už len veterán Zdeno Chára. Pri hladkom triumfe Washingtonu nad Philadelphiou (6:1) bol na ľade takmer 19 minút a zablokoval dve strely súpera. Štyridsaťštyriročný Chára odohral 1596. zápas v základnej časti NHL a čoskoro dovŕši hranicu 1600 duelov v profilige. Útočník Anthony Mantha skóroval hneď vo svojom debute po trejde z Detroitu a kapitán Washingtonu Alex Ovečkin dosiahol 728. gól v základnej časti NHL. Už len tri presné zásahy ho delia od Marcela Dionna na piatom mieste historického poradia strelcov. Obranca John Carlson vo svojom osemstom zápase v NHL dosiahol štvorstú asistenciu. Viac zápasov v celej histórii klubu Washington Capitals odohral spomedzi obrancov iba Švéd Calle Johansson (983).

Ďalší Slováci sa v utorok nepredstavili. Brankár Jaroslav Halák je stále na COVID-listine Bostonu, obranca Andrej Sekera (Dallas) je zranený a útočník Marián Studenič (New Jersey) nedostal šancu, aby po svojom debute v rýchlom slede odohral aj druhý zápas v NHL Iba v tzv. taxi tímoch svojich mužstiev zostali obranca Martin Marinčin (Toronto) a útočník Adam Ružička (Calgary ).

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali