Buček po obrate Nitry v Poprade: “Ukázala si sila nášho mužstva”

Buček po obrate Nitry v Poprade: “Ukázala si sila nášho mužstva”

Poprad 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Radovan Stoklasa)

 

Hokejisti Nitry predviedli dokonalý obrat v piatom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy na ľade Popradu a ujali sa vedenia v sérii 3:2. Hostia prehrávali po dvoch tretinách 0:3, ale v tretej zaznamenali štyri góly a víťazný presný zásah dosiahol 140 sekúnd pred sirénou Samuel Buček. Už v piatok tak môžu rozhodnúť o postupe do semifinále, hoci asistent trénera “kamzíkov” Ján Šimko verí, že sa tímu podarí vrátiť k výkonu, ktorý prinesie víťazstvo v najbližšom stretnutí

HK Dukla Trenčín - HK Nitra
Na snímke zľava Samuel Buček a Alex Cotton (obaja HK Nitra)

Domácim pritom vyšiel úvod a už po 29 sekundách Tyler Coulter prekonal Libora Kašíka. V polovici prvej časti sa po individuálnej akcii presadil Viktor Svedberg a ešte pred prestávkou Coulter upravil druhým gólom v stretnutí už na 3:0. “Je veľmi zložité v emóciach hodnotiť duel. Veľa sa toho odohralo v stretnutí. My si to potrebujeme rozobrať. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy a na to sa musíme pozerať. Potrebujeme sa za ten krátky čas vrátiť k tomu, čo nám prinesie víťazstvo v najbližšom stretnutí,” uviedol Šimko.

Reklama

Hostia urobili pred začiatkom prostrednej časti zmenu v bránkovisku, Sami Aittokallio nahradil Kašíka. “Bolo 0:3 a potrebovali sme niečo zmeniť a priniesť impulz. Každý tréner by o tom rozmýšľal. Sami ho veľmi dobre zastúpil a nakoniec nám to pomohlo,” uviedol asistent trénera hostí Dušan Milo.

Nitra síce v druhej časti neznížila, ale nakoplo ju zníženie v 43. minúte, keď sa presadil Tomáš Hrnka. V polovici tretej tretiny vystrelil kapitán Branislav Mezei a od korčule obrancu domácich bolo už 2:3. V záverečnej desaťminútovké prišli chvíle Samuela Bučeka. Najprv sa presadil po individuálnej akcii a strelou od modrej čiary počas presilovej hry preklopil výsledok na stranu “corgoňov”.

Reklama

“Ukázala si sila nášho mužstva a chcenie, za ktorým sme si išli od začiatku. Som strašne šťastný, že sa nám to podarilo, máme však pred sebou ešte jeden krok. Teraz si oddýchneme a doma to chceme určite zvládnuť,” zhodnotil Buček a opísal aj situácii v šatni po druhej tretine: “Stále sme si hovorili, že pokračujeme v našom výkone. Hokej je hra momentov. Ja som mal od začiatku asi päť čistých šancí a nedal som gól. Stále som si hovoril, že musím pokračovať a aj s ostatnými chlapcami sme sa povzbudzovali. Vedeli sme, že ak dáme jeden gól, tak sa náš motor rozbehne a potom sme boli vlak, ktorý sa nedal zastaviť. Popradčanom to už nestačilo.”

Podľa Mila mala Nitra katastrofálny úvod duelu: “Zápas sme nezačali dobre, keď sme inkasovali hneď v prvom striedaní a v tomto duchu niesla aj celá prvá tretina. Nechali sme sa zbytočne vylúčiť a boli sme radi, že sme neinkasovali ešte viac a skončilo sa to len 0:3.” V tretej tretine však mužstvo ukazálo silu: “Povedali sme si, že hokej sa hrá 60 minút a šancí sme mali dosť. Pokračovali sme vo svojej hre a v tretej tretine sme mali šťastie, že nám to tam popadalo. Nakoniec sme vyhrali. Všetci chalani od prvého až po posledného tomu verili.”

Poprad tretiu časť nezvládol a ak si chce ešte predĺžiť sezónu, musí v Nitre uspieť. “Máme svoj plán, rozprávame sa o ňom, ale musíme zvládať detaily v defenzíve. Ak to prestanem dodržiavať, vzniknú individuálne chyby a začne sa to rúcať. Pomohli sme tým Nitre, ktorá dostala krídla. Absolútne sa z našej strany nezvládla tretia tretina,” skonštatoval Šimko.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali