BRATISLAVA: V Lamači vyvolali rozruch plány na výstavbu čerpacej stanice

BRATISLAVA: V Lamači vyvolali rozruch plány na výstavbu čerpacej stanice

Bratislava 2. novembra (TASR) – Obyvateľov bratislavského Lamača pobúrila informácia o plánoch na výstavbu čerpacej stanice na parcele pri Lamačskej ceste. Pre takúto investičnú činnosť vydal kladné stanovisko magistrát hlavného mesta. Starosta Lamača Peter Šramko hovorí, že na úrovni mestskej časti o takejto požiadavke iba rokovali v rámci stavebnej komisie, a to pred dvoma rokmi.

"Od občanov som dostala informáciu, že spoločnosť GAS product & services chce stavať pumpu na Lamačskej ceste medzi súkromnými záhradkami," uviedla pre TASR poslankyňa miestneho zastupiteľstva v bratislavskom Lamači Gabriela Bizoňová, ktorá je zároveň predsedníčkou tamojšej stavebnej komisie. "Od môjho pôsobenia v komisii sme o takomto zámere nikdy nehovorili. Ale viem, že v roku 2011 to bolo predmetom rokovania stavebnej i finančnej komisie, s tým, že finančná komisia takúto podnikateľskú aktivitu jednoznačne odmietla," dodala.

Postoj miestneho úradu bol však podľa Bizoňovej iný. "K zámeru sa nevyjadril negatívne, vo svojom liste úrad zástupcovi investora uviedol iba pár pripomienok," povedala Bizoňová, ktorá si od úradu toto vyjadrenie vyžiadala. "Úrad pritom vôbec nebral do úvahy, že uvedený pozemok má v prenájme iný nájomca a že na základe zmluvy na tomto pozemku je možné vybudovať iba ‘showroom’ predajcu automobilov," zdôraznila Bizoňová, ktorá upozornila aj na nevhodnosť miesta pre čerpaciu stanicu. "Na tomto mieste nie je kanalizácia, prístup k sieťam je problematický a už aj samotná vysoká premávka na tomto úseku Lamačskej cesty je absolútne nevhodná pre prevádzku čerpacej stanice," uviedla Bizoňová.

Starosta Peter Šramko uviedol, že to, o čom poslankyňa Gabriela Bizoňová hovorí, je iba predbežné oznámenie z roku 2011 o prerokovaní zámeru v stavebnej komisii s citovaním pripomienok k návrhu. "Na naše pripomienky sme nedostali odpoveď, a tak sa vo veci nekonalo, mestská časť preto ani nevydávala žiadne stanovisko k tomuto zámeru," povedal Šramko a zdôraznil, že ako starosta o výstavbu pumpy v danej lokalite vôbec nemám záujem.

Reklama

Bizoňová však tvrdí, že na investičný zámer už vydal kladné stanovisko magistrát hlavného mesta. To potvrdil hovorca hlavného mesta Stano Ščepán. "Bolo vydané 17. septembra," spresnil. Riaditeľ spoločnosti GAS product & services Ján Škrdla pre TASR priznal, že spoločnosť uvažuje o výstavbe pumpy na pozemku v blízkosti Lamačskej cesty. Zdôraznil však, že o územné konanie a stavebné povolenie ešte spoločnosť Miestny úrad v Lamači nepožiadala. "Nie je nakreslený ani projekt pre územné rozhodnutie, ani stavebný projekt pre stavebné povolenie," uviedol Škrdla.

Obyvatelia Lamačskej cesty však už spustili proti výstavbe čerpacej stanice v ich bezprostrednom okolí petíciu. Lamačskí poslanci za stranu Smer-SD a Most-Híd k tejto téme zvolali mimoriadne miestne zastupiteľstvo, ktoré sa bude konať vo štvrtok 7. novembra.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

16:18

Brita vo veku 20 rokov obvinili z organizovania podpaľačského útoku proti cieľu spojenému s Ukrajinou v Londýne, a to v prospech ruského štátu, oznámila v piatok britská prokuratúra.

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

15:32

Viacero lekárov z Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny vyšetrujú pre podozrenie z prijímania úplatkov. Mužom, ktorí sa chceli vyhnúť vojenskej službe, za peniaze vydávali falošné lekárske potvrdenia. Oznámil to v piatok ukrajinský Štátny úradu pre vyšetrovanie (SBI).

15:26

Španielska polícia zaistila 25 ton hašišu v hodnote 50 miliónov eur v prístave Algeciras na juhu krajiny. Drogy boli ukryté v drevených debnách v nákladnom aute z Maroka, ktoré smerovalo do juhofrancúzskeho mesta Perpignan, informovali v piatok španielske úrady.

15:21

Poľnohospodári sú v posledných rokoch svedkami úbytku poľnohospodárskej pôdy, predovšetkým trvalých trávnych porastov. Poľnohospodári sú teda za zachovanie aspoň súčasnej výmery poľnohospodárskej pôdy. Jednoduchšie odstraňovanie nežiaducej vegetácie, ktoré navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny, im v tom môže pomôcť. Uviedla to Jana Holéciová,

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali