Bedminton: V Prešove na Victor Slovak Open domáci so striedavými úspechmi

Bedminton: V Prešove na Victor Slovak Open domáci so striedavými úspechmi

Bratislava 31. augusta (TASR) – Najvýznamnejšie medzinárodné bedmintonové podujatie na Slovensku – Victor Slovak Open v Prešove má za sebou úvodné dva hracie dni. Za účasti 129 hráčov z 24 krajín sa z početnej domácej enklávy do ďalších bojov prebojovalo len niekoľko úspešných reprezentantov.

V prvom kole mužskej kvalifikácie prehral Matej Poláček s maďarským reprezentantom Mártonom Szatzkerom 0:2 na sety. Bohumil Kašela podľahol rovnako v prvom kole ďalšiemu maďarskému reprezentantovi Tamásovi Gebhardovi 0:2 na sety. Nedarilo sa ani Martinovi Vicenovi. Domáci hráč nestačil na Angličana Sama Dobsona a prehral takisto 0:2 na sety. Kvarteto neúspešných Slovákov doplnil Juraj Vachalek, ktorý prehral s litovským hráčom Povilasom Bartusisom 0:2 na sety.

Prvým úspešným hráčom v prvom kvalifikačnom kole bol Tomáš Bányász, ktorý si najprv poradil s Lotyšom Kristapsom Janisom Gulbisom 2:0, ale potom prehral s piatym nasadeným hráčom kvalifikácie, Francúzom Romainom Eudelinom hladko 0:2 na sety. Blízko postupu do druhého kvalifikačného kola bol Miroslav Haring, ktorý podľahol Kyryllovi Nesterenkovi z Ukrajiny po tuhom boji 1:2 na sety. Matej Hliničan sa po voľne v prvom kole stretol v druhom s Maďarom Gergelyom Krauszom, šiestkou kvalifikačného pavúka. Po vyrovnanom boji sa z triumfu 2:0 tešil maďarský reprezentant.

Milan Dratva sa v prvom kole stretol s Kazachom Chaitmuratom Kulmatovom, slovenský hráč postúpil vďaka odstúpeniu svojho súpera do druhého kola, kde sa stretol s ďalším domácim hráčom Dávidom Baluchom, ktorý mal v prvom kole voľno. Úspešnejší bol Dratva, ktorý postúpil do tretieho kola po veľmi vyrovnanom a tuhom boji vďaka víťazstvu 2:1. Slovenský reprezentant však nestačil na tretieho nasadeného Slovinca Roja Alena, ktorému podľahol hladko 0:2 na sety. Martin Kožár narazil v prvom kvalifikačnom kole na švédskeho súpera Felixa Burestedta. Z postupu sa tešil škandinávsky hráč po výhre 2:0. Rovnakým výsledkom sa s turnajom rozlúčil Ján Balucha, ktorý nestačil na ukrajinského reprezentanta Mykolu Dmitrišina. Michal Matejka zvládol prvé kvalifikačné kolo a po víťazstve nad Grékom Dimitrisom Orlisom 2:0 narazil na jedného z favoritov kvalifikácie, druhého nasadeného anglického reprezentanta Sama Parsonsa, ktorý napokon triumfoval 2:0.

Reklama

Trojka pavúka a domáci hráč v hlavnej súťaži Jarolím Vicen nastúpil v prvom kole proti premožiteľovi Martina Vicena Samovi Dobsonovi. Slovenský reprezentant zvíťazil po tuhom boji 2:1 na sety a v druhom kole sa stretne s ďalším kvalifikantom, Dánom Soerenom Toftom Hansenom.

Lucia Grenčíková nastúpila v prvom kole ženskej kvalifikácie proti českej hráčke Alžběte Bášovej, ktorá triumfovala 2:1 na sety. Premožiteľka slovenskej reprezentantky narazila v druhom kole na ďalšiu domácu hráčku Angeliku Vargovú, ktorú takisto porazila, tentoraz 2:0 na sety. Viac sa darilo Michaele Gerdovej, ktorá najprv porazila svoju krajanku Dianu Výrostkovú 2:0 na sety a v ďalšom kole sa mala stretnúť s ďalšou Slovenkou Katarínou Šariščanovou. Tá však na duel nenastúpila, pretože bola zaradená priamo do hlavnej súťaže a z postupu sa tak tešila Gerdová.

Reklama

V hlavnej časti sa domácim hráčkam nedarilo. Katarína Šariščanová prehrala so Švajčiarkou Aylou Huserovou 0:2. Martina Repiská uľahčila svojej súperke, Sarah Milneovej z Anglicka, cestu k postupu, keďže už po prvej hre zápas vzdala. Úspešná kvalifikantka Michaela Gerdová nestačila v prvom kole na Ioannu Karkantziovú z Grécka, ktorej podľahla 1:2 na sety. Trio neúspešných doplnila Jana Čižnárová po hladkej prehre 0:2 s druhou nasadenou anglickou hráčkou Panugou Riouvou.

V kvalifikácii mužskej štvorhry narazila dvojica Dávid Balucha, Juraj Vachalek v 2. kole na ďalší domáci pár Ján Balucha, Tomáš Bányász a po triumfe 2:0 na sety sa tešila z postupu do hlavnej súťaže. Ďalšia slovenská dvojica Matej Hliničan, Michal Matejka narazila v rovnakej časti súťaže na chorvátsky pár Filip Spoljarec, Ivan Tucaković a po výhre 2:0 na sety postúpila do hlavnej fázy. Menej sa darilo páru Milan Dratva, Bohumil Kašela. Slovenskí hráči nestačili na švédske duo Felix Burestedt, Daniel Ojaaar a po prehre 1:2 na sety sa s turnajom rozlúčili.

Miroslav Haring a Martin Vicen sa v prvom kole stretli s bulharskou dvojicou Gergin Neďalkov, Ivan Rusev, ktorá zvíťazila 2:0 na sety a v druhom kole narazí na ďalší domáci pár, ktorý postúpil z kvalifikácie, Matej Hliničan, Michal Matejka. Na ďalší kvalifikačne úspešný domáci pár Dávid Balucha, Juraj Vachalek čaká v druhom kole poľská dvojica Adrian Dziolko, Jacek Kolumbajew. Marzin Kožár s Jarolímom Vicenom narazia v druhom kole na ukrajinskú dvojicu Mykola Dmitrišin, Kyryll Nesterenko.

V ženskej štvorhre sa v prvom kole predstavia Michaela Gerdová a Diana Výrostková. Domáci pár nastúpi proti grécko-holandskému páru Ioanna Karkantziová, Mireille van Daalová. Vo štvrťfinále narazí domáca dvojica Katarína Šariščanová, Angelika Vargová na belgický pár Stephanie van Welová, Flore Vandenhouckeová. Medzi osmičkou najlepších sa predstavia aj Lucia Grenčíková a Martina Repiská. Slovenky sa pokúsia zdolať českú dvojicu Šárka Křížková, Kateřina Tomalová.

V prvom kole miešanej štvorhry sa Dratva a Katarína Šariščanová stretli s ukrajinskou dvojicou Vitalij Konov, Darja Samarchantsová, ktorá zvíťazila 2:0 a v druhom kole narazí na ďalší domáci pár Vachalek, Čižnárová. Rovnako v úvodnom kole sa pod sieťami predstavili Balucha a Diana Výrostková. Slovenský pár však prehral s gréckym duom Dimitris Orlis, Ioanna Karkantziová 0:2 na sety. Tomáš Bányász a Gerdová narazia v druhom kole na malajzijsko-švajčiarsky pár Bin Shen Tan, Nadia Fankhauserová. Ďalší domáci pár Bohumil Kašela, Angelika Vargová mal v druhom kole naraziť na českú dvojicu Jaromír Janáček, Lucie Černá, tá však na duel nenastúpila. Slovenská dvojica tak vo štvrťfinále nastúpi proti lepšiemu z duelu medzi gréckym párom Dimitris Orlis, Ioanna Karkantziová a lotyšským duom Kristaps Janis Gulbis, Jekaterina Romanovová.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:32

Ak chce daňovník poukázať podiel zo svojej zaplatenej dane za rok 2023 vybranej neziskovej organizácii, nadácii či občianskemu združeniu, má čas do konca mesiaca. Darovať 2 % alebo 3 % tretiemu sektoru je možné len na predpísanom tlačive v lehote do 30. apríla. Upozornila na to Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa finančnej správy.

13:21

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku.

13:12

Národná diaľničná spoločnosť slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa.

13:11

Už len stiahnutie aplikácie čínskeho online trhoviska Temu do mobilného telefónu môže predstavovať bezpečnostné riziko. Upozornila na to spotrebiteľská organizácia dTest, podľa ktorej si aplikáciu stiahlo viac ako 100 miliónov ľudí po celom svete. Populárnou sa stala aj na Slovensku, kde si tiež ľudia objednávajú tovar za výhodné ceny.

13:10

Aktivita v súkromnom sektore eurozóny zaznamenala tento mesiac najvýraznejší rast za takmer rok, k čomu prispel najmä vývoj v kľúčovom sektore služieb. Zotavenie v tejto oblasti umožnilo vykompenzovať prehĺbenie poklesu aktivity vo výrobnom sektore.

13:09

Investičné podvody sa zameriavajú na nízku finančnú gramotnosť ľudí a emócie, pričom sľubujú rýchle zbohatnutie a zisk. S podozrivou ponukou na investovanie malo skúsenosť až 24 % opýtaných respondentov.

13:08

V súčasnej dobe je bežné nakupovať množstvo tovarov na splátky. Aj nákup na splátky je pritom pôžičkou, ktorú treba splácať. Preto je potrebné si takýto krok dobre premyslieť. Pred uzavretím zmluvy o akomkoľvek úvere by mal dlžník brať do úvahy všetky náklady rodiny a jej reálne možnosti.

13:07

V ruskej Belgorodskej oblasti údajne od začiatku vojny na Ukrajine zahynulo pri útokoch Kyjeva už 120 civilistov a ďalších 651 ľudí utrpelo zranenia. Tvrdí to gubernátor tejto oblasti hraničiacej s Ukrajinou Viačeslav Gladkov.

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali