Ak USA začnú atómovú vojnu proti Rusku, bude to znamenať ich koniec

Ak USA začnú atómovú vojnu proti Rusku, bude to znamenať ich koniec

Bratislava/Washington/Moskva 13. apríla 2018 (HSP/Roman Bednár/Foto:TASR/AP-U.S.Signal Corps)

 

Aj keď USA rozpútali už niekoľko zločinecko agresívnych vojen, tak s Ruskom si to určite nezačnú, aj keď neraz ich politiku určovali šialenci.

Ilustračné foto

Ak by však hypoteticky prišlo k takej vojne, tak by USA boli zničené. A pri nasadení moderných, vysoko efektívnych ruských rakiet s atómovými náložami by všetko išlo veľmi rýchlo.

Reklama

Rozpadlo by sa hneď dodávanie elektrickej energie, zničené by boli všetky plynovody a ropovody, nebol by žiadny internet, bola by rozbitá sieť diaľníc, zásobovanie cez vzduch, po koľajniciach i po vode by prestalo fungovať, finančné centrá a burza by totálne vypadli, všetky veľké mestá by ležali v troskách. A čo je najhoršie, tak by celé územie USA bolo rádioaktívne zamorené.

Keď USA zaútočí – Rusko to neurobí nikdy, nie je agresorom – tak Rusko odpovie okamžite a s nesmierne tvrdou silou. USA prestanú existovať.

Reklama

História Ruska nás učí, že Rusko je neporaziteľné a zničilo už veľa nepriateľov, ktorí ho chceli ovládnuť.

V dávnej histórii odrazilo Tatárov i Mongolov, neskôr Švédov, Turkov a ďalších. V novej histórii si na ňom vylámal zuby aj „neporaziteľný“ Napoleón. V júni 1812 prekročil hranice Ruska s takmer polmiliónom vojakov, ale pýcha Francúzska, jeho slávna Grande Armeé, bola za niekoľko mesiacov totálne zničená a ruská porážka bola začiatkom konca Napoleóna.

Luftwaffe šialenca Hitlera, ktorý prepadol Rusko, bombardovala 22. júla 1941 Kyjev, ale v máji 1945 bola víťazná Červená armáda už v Berlíne. 22 miliónov Rusov stratilo v 2. svetovej vojne život.

Ak by ale Hitler napadol Rusko dnes, tak by Berlín a s ním aj on bol najneskôr za hodinu len kopou trosiek a popola.

Skvelé operačné a technické schopnosti ruskej armády boli presvedčivo demonštrované počas jej nasadenia proti ISIS, Al-Nusra a ďalším teroristickým zoskupeniam v Sýrii, ktoré boli financované USA.

Reklama

Politici USA robili celé roky všetko preto, aby sa situácia s Ruskom vyhrotila, čo Moskvu napokon presvedčilo, že je nezmyselné robiť Západu ústupky, lebo to interpretuje ako slabosť.

Rusko pochopilo, že Západ využije všetko, každú vládu, každé hnutie, ktoré môže použiť proti nemu. Západ vždy porušil všetky dohody s Ruskom. Stačí spomenúť NATO, ktoré je už na hraniciach Ruska, i USA, ktoré vyslali svojich vojakov do Pobaltska, čím sa priblížili na dostrel k druhému najväčšiemu ruskému mestu. Ako by reagovali Američania, keby Rusko vyslalo svojich vojakov do ich blízkosti na Kubu?

Rusko je mierumilovné, ale má obrovskú silu a nasadí ju apokaliptycky zničujúcim spôsobom, ak ho niekto napadne. Putina a jeho vládu podporuje viac ako 80 percent obyvateľstva a zvyšných 20 percent je toho názoru, že je voči USA a ich spojencom až príliš ohľaduplný.

Hlavný dôvod toho, že USA a Rusko sa dostali do nebezpečnej konfrontácie, je len to, že Američania ho nechcú akceptovať ako rovnocenného partnera, ale mu dávajú najavo, že sú vodcom sveta, ktorý všade môže určovať a presadzovať svoje pravidlá. Pritom však už takmer všade strácajú rešpekt a autoritu, a to tak politicky ako aj vojensky. Stačí spomenúť Irak, Afganistan, Lýbiu, Ukrajinu.

Ani Rusko ani Čína, ale aj mnoho iných štátov už nikdy nebudú USA akceptovať ako „vládcu“ sveta. A tento fakt dovádza americké vlády do stavu dramatickej nebezpečnej hystérie.

Reklama

V skutočnosti neexistuje ale nijaký objektívny dôvod, aby USA videli v Rusku nebezpečného konkurenta, ktorý ich chce zničiť. Súčasná napätá situácia je dôsledkom toho, že isté mocné kruhy USA, ktorých záujmom slúžili dosiaľ až po Obamu všetci americkí prezidenti, dosiahli to, že každá krajina vo svete, ktorá sa vzoprela ich diktátu, bola označená za nepriateľa, ktorého treba zničiť alebo obsadiť a tak Amerika vyvraždila milióny nevinných ľudí vo svete – v Juhoslávii, vo Vietname, Iraku, Lýbii, atď.

Rusko nikdy nikoho ani nenapadlo ani neobsadilo.

Rusko je v Sýrii len preto, že ho požiadal o pomoc legitimný sýrsky prezident, ktorého USA chceli zničiť a obsadiť Sýriu. Ich vojaci sú votrelcami na území cudzieho štátu, tak ako už boli votrelcami a tým aj zločincami na územiach mnohých štátov.

Na záver ešte niečo.

Ak by USA napadli Rusko atómovými bombami ako prvý a sa im podarilo usmrtiť cele vedenie štátu, tak by bol automaticky spustený Perimetr-systém (systém mŕtvej ruky) a odštartovalo by množstvo atómových rakiet, ktoré by USA zrovnali so zemou.

Roman Bednár

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:25

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča sa podľa exit pollu zrejme stala víťazom stredajších parlamentných volieb. V 151-člennom parlamente by mala podľa prieskumu 58 mandátov. Na druhom mieste skončila so 44 mandátmi stredo-ľavicová koalícia Rieky spravodlivosti, ktorú vedie Sociálnodemokratická strana prezidenta Zorana Milanoviča. Správu priniesla agentúra HINA.

Parlamentné voľby v Chorvátsku
Na snímke voliči volia vo volebnej miestnosti v Záhrebe počas parlamentných volieb v Chorvátsku v stredu 17. apríla 2024
Včera 20:24

Snemovňa reprezentantov Kongresu USA bude v sobotu hlasovať o vojenskej pomoci pre Ukrajinu, Izrael a Taiwan. V stredu to oznámil predseda snemovne Mike Johnson. Informovala o tom agentúra AFP.

Včera 20:23

Ceny ropy klesli v stredu o takmer 3 %, pričom cena ropy Brent skĺzla pod 87,50 USD za barel (159 litrov). Výrazne sa pod to podpísali najnovšie informácie o prudkom zvýšení ropných zásob v USA, ako aj slabšie ekonomické údaje z Číny, než sa čakalo. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Včera 20:22

Zásoby ropy v Spojených štátoch pokračovali v minulom týždni vo výraznom raste, pričom rozsah rastu prekonal odhady zhruba dvojnásobne. Výsledkom je objem zásob, ktorý je pre súčasné obdobie roka takmer už na úrovni 5-ročného priemeru. Informoval o tom portál RTTNews.

Včera 20:19

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair očakáva, že do polovice júla dostane od americkej spoločnosti Boeing 40 lietadiel. Povedal to v stredu šéf aerolínií Michael O’Leary, ktorého citovala agentúra Reuters.

Včera 20:10

Vo finále Slovnaft Cupu sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok.

Trnavčania zvládli stredajšiu semifinálovú odvetu, keď po domácom víťazstve 1:0 remizovali na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 0:0 a v stredu 1. mája o 15.00 h v Košiciach sa pokúsia získať domáci pohár tretíkrát za sebou.

Včera 19:57

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov otvorili domáci Turnaj piatich krajín v Poprade prehrou. V stredajšom prvom zo štyroch zápasov na podujatí podľahli českým rovesníkom vysoko 2:7. Oba góly Slovenska zaznamenal útočník Lukáš Klečka.

Včera 19:08

Švédsky parlament schválil v stredu návrh zákona, ktorým sa zníži vek potrebný na tzv. právnu zmenu pohlavia, a to z 18 na 16 rokov. Informovala agentúra AP.

Osoby mladšie ako 18 rokov budú na zmenu pohlavia naďalej potrebovať súhlas svojho zákonného zástupcu, ošetrujúceho lekára, aj príslušného zdravotného úradu.

Nebude sa však už vyžadovať, aby mali stanovenú diagnózu tzv. rodovej dysfórie, čím sa lekársky označuje nesúlad medzi skutočným pohlavím a pociťovanou rodovou identitou človeka.

Včera 19:06

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v stredu navštívila Tunisko a stretla sa s tamojšími predstaviteľmi, s ktorými diskutovala o “novom prístupe” k nelegálnej migrácii aj o ekonomickej spolupráci s Tunisom. Informovala agentúra AFP.

Meloniová sa v Tunise stretla s tamojším prezidentom Kaísom Saídom, ktorý v utorok po schôdzke s národno-bezpečnostným tímom prisľúbil, že Tunisko nebude centrom ani miestom pre odchod migrantov zo subsaharskej Afriky.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová na návšteve Tuniska
Na snímke talianska premiérka Giorgia Meloniová a tuniský prezident Kajs Saíd počas stretnutia v Tunise
Včera 18:57

Najväčší odborový zväz v Grécku, Všeobecná konfederácia gréckych pracujúcich (GSEE), zorganizoval na stredu rozsiahle štrajky. Trajekty nepremávali, verejná doprava bola narušená a niektoré štátne nemocnice v Aténach i v iných mestách fungovali iba s núdzovým počtom personálu. Informovala o tom agentúra AP.

Na čele štrajkov stojí GSEE a jej cieľom je návrat k právam na kolektívne vyjednávanie, ktoré boli zrušené pred viac ako desiatimi rokmi počas vážnej finančnej krízy.

Včera 18:29

Zasadnutie Rady NATO – Ukrajina, o ktoré požiadal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, sa uskutoční v piatok. Zelenskyj by mal rokovať s ministrami obrany členských krajín Aliancie, oznámil v stredu jej generálny tajomník Jens Stoltenberg.

Včera 18:28

Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo v stredu večer miestneho času západ Japonska. Varovanie pred prívalovými vlnami cunami však vydané nebolo, informovala televízia NHK World.

Včera 18:25

Predsedníčkou ruského najvyššieho súdu sa v stredu stala spolužiačka ruského prezidenta Vladimira Putina z vysokej školy, 70-ročná Irina Podnosovová. Informovala o tom agentúra DPA.

Kritici ruského prezidenta sa dlhodobo sťažujú na rodinkárstvo či časté zvýhodňovanie známych v rôznych funkciách, ktoré podľa nich šéf Kremľa využíva na udržanie svojej moci.

Vladimir Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke goticko-renesančný kaštieľ v Šimonovanoch, niekdajšej samostatnej obci a dnes časti Partizánskeho, patrí k najstarším svojho druhu na Slovensku

Autor: FOTO TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali