Merkelovej absurdné bruselské divadlo

Merkelovej absurdné bruselské divadlo

Brusel 9. marca 2016 (HSP/Foto: TASR- )

 

Merkelová zrežírovala spolu s tureckým premiérom Davutogluom absurdnú divadelnú frašku, ktorou prepadla účastníkov pondelňajšieho bruselského summitu rady EÚ. S bezhraničnou drzosťou predložila prostredníctvom tureckého premiéra  šéfom jednotlivých štátov únie na zasadnutí papier, ktorý obsahuje akoby vyriešenie emigrantskej krízy a la Merkelová, na odsúhlasenie, bez toho, aby boli zástupcovia štátov vopred o tom informovaní. Nemecká kancelárka preniesla svoje arogantné, monarchistické správanie sa v jej krajine na úroveň EÚ.

Na snímke Angela Merkelová
Na snímke Angela Merkelová

 

Reklama

Hoci nám Merkelová prezentuje návrh ako turecký nápad, nielen denník Die Welt je toho názoru, že kancelárka stojí v pozadí tejto frašky a celý výtvor tureckému premiérovi nadiktovala, nakoľko musí jej obyvateľom dokázať, že jej tvrdohlavé trvanie na „tureckej karte“ je úspešné a prináša ovocie. A nakoľko existovala reálna hrozba totálneho krachu jej fatálnej cesty, cítila sa donútená siahnuť k takýmto prostriedkom.

Podľa Wet.de v  predvečer summitu v Bruseli sedeli Merkelová  a Davotoglu 5 až 6 hodín spolu a je predpoklad, že počas tohto rokovania tento plán vznikol. Prítomný bol aj Holanďan Mark Rutter, terajší prezident rady. Zaujímavé je, že prezident Európskej Rady Donald Tusk, ktorý už Merkelovú a jej deštruktívny plán viac krát kritizoval, prítomný nebol.

Reklama

Merkelovú absolútne nezaujímalo, že jej Last-Minut-plánom postavila reprezentantov ostatných členských štátov do ošemetnej a trápnej situácie. Denník Junge Freiheit označuje tento plán ako jedovatý a „drzé turecké vydieranie, ktoré mnohé štáty EÚ odmietajú, ale kancelárka sa teší z prelomu“ a denník ďalej ďakuje maďarskému premiérovi Orbanovi za jeho vetovanie.

V čom ale vlastne turecko-merkelovský plán spočíva a aké by mal následky, keby ho rada EÚ schválila? Plán obsahuje viacero zložiek, z ktorých nielenže každá jedna je nevýhodná pre úniu ale v prípade odsúhlasenia a spoliehania sa na Turecko, sa EÚ dostane do situácie, v ktorej je vydierateľná. A tejto silnej pozícii si sú Turci veľmi dobre vedomí.

Turecko požaduje od EÚ namiesto dohodnutých troch miliard € zrazu raz toľko a to pravdepodobne nebude posledné číslo.

Absolútne absurdný je návrh ktorý hovorí, že Turecko odoberie Grécku všetkých ilegálnych imigrantov, ktorí prišli do Grécka z Turecka. Tento spiatočný transfer nielenže zaplatí EÚ, ale Turecko ho ešte podmieňuje odobraním emigrantov priamo z Turecka do štátov EÚ a to v pomere 1 : 1. Čiže za jedného emigranta, ktorého preberie Turecko z Grécka pôjde jeden z Turecka do EÚ. Tak to je pre Turecko Perpetuum Mobile a nekonekčný zdroj príjmu. Turecko by mohlo naďalej púšťať emigrantov do Grécka (je to nekontrolovateľné) , na čom by zarobilo, potom by ich za európske peniaze previezlo naspäť a potom by ich expedovalo do našich štátov za finančnú odmenu, ktorá by tvorila v prvej dávke 6 miliárd €. Geniálne.

Čo by nám prinieslo udelenie bezvízového styku a členstvo Turecka v EÚ? Nám určite len problémy. Islamizácia Európy by sa ešte urýchlila a turecký sultán by mohol pokojne začať jeho boj proti Kurdom a všetkým jeho domácim kritikom zintenzívňovať. Jeho počínaním spôsobí ďalší exodus do Európy. A nakoľko by sa tu jednalo ale už o občanov EÚ, nedalo by sa ďalšiemu masovému prílivu imigrantov do našich štátov zabrániť.

Reklama

Pred pozadím takéhoto, pre Európu samovražedného plánu, si treba položiť otázku, čo tým Merkelová sleduje. Prečo sa nemecká „Mutti“ nesústreďuje na zamedzenie prílivu ilegálnych imigrantov, ale namiesto toho na ich nárast a distribúciu po celej Európe? Prečo nazýva vydieranie vyrovnanie záujmov? Prečo arogantne kritizuje všetky štáty, ktoré ju na jej ničivej ceste nenasledujú a uzavretím hraníc chránia ich územie, ale nepriamo aj Európu a aj Nemecko?

Takéto otázky si kladie aj nemecký denník Junge Freiheit a chváli reálnych európskych politikov keď píše: „Iné európske krajiny ukazujú, ako sa robí reálna politika: Chytiť sa iniciatívy, uzavrieť hranice,  zobrať problém do vlastných rúk a tým si posilniť pozíciu voči susedovi, ktorý bezohľadne nasadzuje voči EÚ emigrantskú zbraň“. Denník odporúča všetkým štátom EÚ planý kšeft s Tureckom zamietnuť a nebrať si príklad na „nemeckej bezhlavej azylovej diplomacii, ktorá je stále viac a viac hanbou pre našu krajinu“.

 

Vilibald Kičin

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali