Viktor Orbán je „dobrý otec“ migrantov oproti tomu, čo Litva voči nim uzákonila

Viktor Orbán je „dobrý otec“ migrantov oproti tomu, čo Litva voči nim uzákonila

Bratislava 27. júla 2021 (HSP/Roman Bednár/Foto:SITA/AP-Darko Vojinovic)

 

Mainstream sústavne robí z Viktora Orbána diabla, keď informuje o jeho postoji voči migrantom, ktorý porušuje ľudské práva a zákony EÚ. Ale ani jediného slova kritiky teraz voči Litve za nový zákon, ktorý ak by urobila Budapešť, tak by Brusel okamžite „hnal“ Orbána von z EÚ

Viktor Orbán
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán

Médiá i bruselskí politici však v tomto prípade svorne mlčia. Ani slovo zhrozenia či tvrdej kritiky.

Reklama

Opäť sa ukázala slizká dvojitá morálka médií a politikov! A čo slovenský mainstream – prečo tiež mlčí?

Parlament v Litve vydal zákon, ktorý umožňuje „masové zatýkanie“ ilegálnych migrantov a zároveň je dovolené ich šesť mesiacov držať vo väzení, a v istých prípadoch aj dlhšie.

Reklama

V prípade Maďarska išlo po roku 2015 o to, že cez Balkán prúdili z Grécka státisíce ilegálnych migrantov, ktorí sa chceli dostať cez maďarské hranice do Rakúska, Nemecka a do ďalších bohatých EÚ štátov.

Avšak podľa Dublinskej dohody platí, že utečenci majú navrhnúť azyl v tej EÚ krajine,  cez ktorú do EÚ vstúpili. Preto mala Budapešť veľké obavy z toho, že veľká časť z týchto utečencov bude poslaná naspäť do Maďarska. To bolo dôvodom, prečo Viktor Orbán dal vybudovať pozdĺž hranice so Srbskom vysoký hraničný plot, čo mu okamžite vynieslo veľkú kritiku promerkelovských politikov a Bruselu.

Teraz sa ale k takému istému kroku rozhodla pristúpiť Litva, a to vraj preto, lebo Bielorusko jej posiela cez hranice masy utečencov. A aby to bolo aspoň trochu „vierohodné“, tak si Litva vymyslela rozprávku, že Lukašenko posiela veľké lietadlá do arabských krajín, napr. do Iraku a odtiaľ si dováža migrantov, aby ich potom posielal cez hranice do Litvy.

Ide ale len o do „neba volajúcu lož“, lebo do Litvy prišlo dosiaľ za tento rok len 1700 utečencov a nie státisíce, ktoré hrozili zaplaviť Maďarsko.

Napriek tomu Litve vyjadrili podporu a porozumenie v tejto veci tie isté médiá a tí istí politici, ktorí Viktora Orbána za to pranierovali a ničili.

Reklama

Nech teda „žije a prekvitá“ náš „dvojaký EÚ meter“.

Roman Bednár

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:58

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opäť naznačil, že by chcel byť novým sprostredkovateľom v konflikte medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. Palestínčanov zároveň vyzval, aby sa zjednotili. Jeho prezidentský úrad to uviedol po niekoľkohodinových rozhovoroch s vodcom Hamasu Ismáílom Haníjom v Istanbule.

Zelenskyj v Turecku
Na snímke turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali