“Vážená vláda, nedostali ste mandát sľubovať OSN registrované partnerstvá!”, upozorňuje petícia členom vlády

“Vážená vláda, nedostali ste mandát sľubovať OSN registrované partnerstvá!”, upozorňuje petícia členom vlády

Bratislava 1. júna 2019 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Aliancia za rodinu v reakcii na signál, ktorý vyslala vláda OSN po stredajšom rokovaní, iniciovala petíciu, v ktorej vyzýva vládu zloženú z strán Smer-SD, Most-Híd a SNS, aby okamžite na rokovaní vlády zrušili schválenie a akceptáciu Odporúčaní adresovaných Slovenskej republike počas tretieho kola Univerzálneho periodického hodnotenia Rady OSN pre ľudské práva. Uvedené odporúčania dávajú OSN signál, že Slovensko do piatich rokov prijme registrované partnerstvá pre osoby rovnakého pohlavia. Znenie petície, ktorú môžete podpísať TU, vám prinášame v plnom znení

Ilustračné foto

 

Reklama

Vážená vláda Slovenskej republiky,

vyzývame Vás, aby ste okamžite na rokovaní vlády zrušili Vaše schválenie a akceptáciu Odporúčaní adresovaných Slovenskej republike počas tretieho kola Univerzálneho periodického hodnotenia Rady OSN pre ľudské práva v bodoch UPR/72, UPR, 73, ktorými ste sľúbili OSN zaviesť registrované partnerstvá a v bodoch UPR 74 až 78 pre nejasnosť záväzkov.

Reklama

Neveríme, že by k takejto dohode o zavedení registrovaných partnerstiev došlo na koaličnej rade predsedov vládnych strán a týmto vyzývame predsedov vládnych strán, aby iniciovali okamžitú zmenu.

Na takéto sľuby ste nemali mandát v Programovom vyhlásení vlády a konali ste proti demokratickej vôli väčšiny ľudí vyjadreným v referende o rodine.

Registrované partnerstvá nie sú ľudským právom, tak ako to skonštatoval aj náš Ústavný súd, preto nejde o žiadnu diskrimináciu. Svojim plánom ubližujete rodine, ubližujete deťom a ubližujete aj osobám, ktoré pociťujú príťažlivosť k rovnakému pohlaviu. Rodiny sa u nás zakladajú na to, aby mali deti.

Hrozí demografická smrť národa a namiesto výnimočnej podpory vytvárania rodín, ktoré zabezpečujú budúcnosť spoločnosti, sľubuje vláda zavádzanie registrovaných partnerstiev s podobnými či rovnakými právami?

Každý človek je hodný rovnakej úcty, bez ohľadu na to, či žije v manželstve, alebo z rôznych dôvodov do manželstva nevstúpil. Ale nie všetky vzťahy prinášajú rovnaké benefity štátu. Vzťahy osôb rovnakého pohlavia nemôžu spĺňať biologické funkcie rodiny, preto im nepatria obdobné práva. Výchova jedného dieťaťa stojí rodičov niekoľko desiatok tisíc eur. Nielen pre túto finančnú obetavosť, ale najmä pre najlepší spôsob výchovy detí je manželstvo uznané štátom. Tí, ktorí sa rozhodli deti nemať, nemôžu mať rovnaké práva, ako tí, ktorí sa rozhodli deti splodiť a spoločne vychovávať.

Reklama

 

Vaše sľuby sú krátkozraké a ubližujú deťom.

Vieme, že po zavedení  registrovaných partnerstiev, už aj bez rozhodnutia parlamentu medzinárodné súdy prinucujú štáty k zavedeniu adopcií detí homosexuálnymi pármi. (napr. Rakúsko).

 

Vaše sľuby ubližujú aj osobám s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu.

Reklama

Podporou aktívneho homosexuálneho správania zvyšujete zdravotné riziká osôb s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu. Ako by sme mohli niekomu priať zlo a ohrozenie jeho zdravia? Osoby, ktoré mali homosexuálny styk, nemôžu pre zvýšené zdravotné riziko rozšírenia nákazy AIDS a iných sexuálne prenosných chorôb darovať krv. A nie sú to len tieto riziká.

V roku  2006 Gens Hellquist, výkonný riaditeľ vedúcej kanadskej homosexuálnej skupiny uviedol: “Máme jeden z najúbohejších zdravotných stavov v tejto krajine … Zdravotné problémy, ktoré ovplyvňujú queer Kaňaďanov sú kratší vek ako sa dožíva priemerný Kanaďan, samovraždy, vyššia mieru užívania návykových látok, depresie, nedostatočný prístup k starostlivosti a HIV/AIDS …v našej komunite sú všetky endemické druhy zdravotných problémov. Máme vyšší výskyt rakoviny konečníka v gay komunite, lesbičky majú vyšší výskyt rakoviny prsníka … realita je, že je každý rok (sic) viac GLBT ľudí v tejto krajine zomrie  na samovraždu, než zomrie na AIDS, a je viac tých, ktorí umierajú skoro na zneužívanie návykových látok než tých, ktorí umierajú na HIV/AIDS. … ”

 

Slovenská vláda vyslala OSN signál: Do piatich rokov prijmeme registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia

Slovenská vláda prijatím odporúčaní OSN vrátane tých, ktoré sa týkajú zavedenia registrovaných partnerstiev pre LGBTI osoby, vyslala signál, že do piatich rokov je pripravená zaviesť registrované partnerstvá LGBTI ľudí.

LGBTI požiadavky sa týkajú desiatich zo 195 odporúčaní. Vláda odmietla jedine zavedie manželstiev pre páry rovnakého pohlavia, keďže by to odporovalo ústave.

Pri zmienke o registrovaných partnerstvách podľa dostupných informácií však stojí, že do ďalšieho periodického hodnotenia, ktoré bude o päť rokov, Slovensko registrované partnerstvá legalizuje.

Gestorom je podľa dokumentov ministerstvo spravodlivosti. Avšak podľa slov hovorkyne Zuzany Drobovej pre SME, ministerstvo dáva od požiadaviek LGBTI ruky preč. Drobová totiž uviedla, že ministerstvo nič legislatívne nechystá, a nič s tým gestorsky nemá (viac v článku).

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:38

Elon Musk predpovedal koniec dolára, ak sa USA nevysporiadajú so svojím štátnym dlhom.

„Musíme niečo urobiť s naším štátnym dlhom, inak bude dolár bezcenný,“ napísal na svojej sociálnej sieti X.

Počas Bidenovho prezidentovania vzrástol štátny dlh USA na 34,4 bilióna dolárov. Ako predpovedá MMF, v roku 2024 prekročí hranicu 123 % HDP krajiny.

Včera 20:12

Americké ministerstvo zahraničných vecí obvinilo v piatok Rusko zo série “zlomyseľných” kybernetických útokov proti európskym krajinám vrátane Slovenska.

Včera 20:04

Jemenskí húsíjski povstalci v piatok pohrozili eskaláciou svojich útokov na lode smerujúce do izraelských prístavov ako odvetu za prípadnú izraelskú ofenzívu v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. V Rafahu našlo útočisko pred bojmi v iných častiach tejto enklávy vyše milióna Palestínčanov.

Včera 19:57

Ceny ropy v piatok klesli a za celý týždeň smerujú k najvýraznejšiemu poklesu za posledné tri mesiace. Náladu na trhoch ovplyvnil najmä horší než očakávaný vývoj na americkom pracovnom trhu za apríl. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli dosiahla do 19.03 h SELČ 83,25 USD (77,49 eura) za barel (159 litrov). Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 42 centov (0,50 %). Cena americkej ľahkej ropy WTI s júnovým kontraktom dosiahla 78,46 USD/barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje pokles o 49 centov (0,62 %).

Včera 19:34

Rusko prostredníctvom svojho veľvyslanectva v Berlíne poprelo zapojenie do vlaňajšieho kybernetického útoku na koaličnú Sociálnodemokratickú stranu Nemecka (SPD).

Včera 19:23

V Česku sa na budúci týždeň začne vojenské cvičenie Severoatlantickej aliancie Immediate Response (Okamžitá odpoveď). Zúčastní sa na ňom približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov. V piatok to oznámilo české ministerstvo obrany.

Včera 18:54

Estónsky politik Kristo Enn Vaga prešiel za necelý týždeň na bicykli 1700-kilometrovú trasu z Tallinnu do Kyjeva. Jeho cieľom bolo vyzbierať finančné prostriedky na pomoc ukrajinskej armáde.

Včera 18:37

Rusko bude reagovať “zničujúcim odvetným úderom” v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo Krymský polostrov, varovala v piatok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

Včera 18:10

Ruská armáda tento rok dobyla 547 štvorcových kilometrov územia Ukrajiny. Oznámil to v piatok ruský minister obrany Sergej Šojgu, ktorý ich označil za “nové ruské územia”.

Včera 17:49

Britský minister zahraničných vecí David Cameron sa vyslovil proti Macronovej myšlienke vyslať na Ukrajinu jednotky NATO.

„Vyslanie vojsk NATO na Ukrajinu by bolo nebezpečnou eskaláciou, nie je to potrebné,“ povedal Cameron, ktorý je dnes na návšteve Kyjeva.

Včera 17:46

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali