V Spartaku Trnava je s jeseňou spokojnosť, Michalovce si polsezónu pokazili

V Spartaku Trnava je s jeseňou spokojnosť, Michalovce si polsezónu pokazili

Trnava 25. novembra 2022 (TASR/HSP/Foto: TASR – Lukáš Grinaj)

 

Po zimnej prestávke sa budú hrať ešte štyri kolá základnej časti Fortuna ligy, Spartak Trnava však už má istotu účasti v prvej šestke v nadstavbe. Matematicky si svoju príslušnosť v skupine, ktorá si to rozdá o ligový titul, zaistil štvrtkovým víťazstvom nad Michalovcami. V dohrávke 16. kola zdolal východniarov suverénne 4:1

Trnava Fortuna liga
Na snímke radosť hráčov Trnavy po strelení gólu, zľava strelec gólu Milan Ristovski a Filip Twardzik počas zápasu 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava

„Zápas bol v našej réžii, Michalovce sme do veľkých šancí nepúšťali. Z našej strany to bol dobrý výkon a ukázali sme aj kvalitu,“ hodnotil stretnutie stopér Spartaka Lukáš Štetina. Tréner Michal Gašparík ho cez polčas vystriedal, miesto uvoľnil Ujlakymu. Vtedy už Trnavčania viedli trojgólovým rozdielom a zápas pevne držali v rukách. Vznikol tak priestor dať šancu aj hráčom z lavičky. Navyše Štetina, rovnako ako Savvidis, ktorý išiel dole po hodine hry, má štyri žlté karty. Trnavský kouč Michal Gašparík sa chcel vyhnúť tomu, aby dostali piatu, po ktorej nasleduje dištanc.

Reklama

Pošetril tak opory tímu. Štetina sa po svojom letnom príchode postupne stal základným pilierom trnavskej obrany. Výraznou mierou prispel k tomu, že “červeno-čierni” prezimujú na treťom mieste. „Keď sa spätne obzriem, odohrali sme zápasy, ktoré mohli dopadnúť lepšie, inde sme mali aj šťastie. Chceme sa čo najviac držať Slovana a Dunajskej Stredy. Čiastočná spokojnosť vládne, ale máme čo zlepšovať,“ zhodnotil jesennú časť Štetina.

V podobnom duchu sa k trnavskej jeseni vyjadril aj tréner Gašparík: „Nemali sme dobrý vstup do ligy, keď sme hrali prvé štyri zápasy doma a postrácali sme body. Potom sme už dosahovali konštantnú výkonnosť. Dobrí sme boli vonku, doma to trochu drhlo, napokon sme ale spravili dôležité body aj na vlastnom ihrisku. Bodová spokojnosť je, mohlo to byť aj lepšie, ale veľa ťažkých stretnutí sme zvládli trojbodovo. Takže myslím, že je to ako celok v poriadku.“

Reklama

V zápase s Michalovcami zaujal trnavský kouč striedaniami. Dve čerstvé sily poslal na trávnik už cez polčas, kvótu striedaní vyčerpal ďalšou hromadnou zmenou v 59. minúte. Andeli dokonca dohrávali v strede zálohy s vyložene ofenzívnymi futbalistami Paurom, Osenim a Azevedom bez klasíckého defenzívneho štítu. „Chceli sme prestriedať. Zápas bol rozhodnutý, čo asi každý uzná. Po polčase bolo 3:0 a ťažko s tým mohli Michalovce niečo urobiť. Paradox je, že ako tréner chcete dať šancu aj širšiemu kádru a zase tí, čo idú dole sú trochu zdutí. Taiwo a Daniel by chceli dať ďalší gól. To je také, že jedným chcete pomôcť, iní sú zase nasrdený. Aj ďalší hráči však dobre trénujú a zaslúžia si šancu, keď je taká možnosť,“ uviedol Gašparík.

Na rozdiel od svojho trénerského kolegu mal však príjemné starosti. Asistent Richard Höger, ktorý viedol duel namiesto potrestaného Norberta Hrnčára (duel sledoval z tribúny), bol z výkonu svojho tímu sklamaný. Svedčili o tom aj tri striedania už v 40. minúte, keď z ihriska putovali po treťom inkasovanom zásahu naraz Kanu, Jánošík a Njie. „Boli to hráči, ktorí na nás pôsobili dojmom, že si prišli zahrať a nie pobiť sa o výsledok. Preto sme do toho aj vstúpili personálne s tromi hráčmi, aby sme so zápasom niečo urobili a nedopadlo to ešte horšie,“ vysvetlil Höger.

Michalovce sa napokon dostali do hry až po štvrtom góle, keď Trnava stiahla nohu z plynu. Dokázali však už len kozmeticky upraviť výsledok Petrikom. „Je škoda, že sme si záver jesene, ktorý sme celkom dobre ťahali, takýmto výsledkom pokazili. Na druhej strane je to možno dobré, že sa poučíme a všetkých v klube nás to nastaví na to, že nás čaká ešte dlhá cesta, aby sme boli vážny klub,“ dodal člen realizačného tímu Michaloviec.

MFK Zemplín stráca na 8. mieste tabuľky na šiestu Žilinu iba jeden bod. Na jar tak ešte môže zamiešať karty v boji o účasť v skupine o titul.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali