Útoky na koptov v Egypte: Lajčák zaslal sústrastný telegram rezortnému kolegovi

Útoky na koptov v Egypte: Lajčák zaslal sústrastný telegram rezortnému kolegovi

Káhira/Bratislava 10. apríla 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP)

 

Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák zaslal v nedeľu v súvislosti s teroristickým útokom na koptské chrámy v Egypte – Kostol sv. Marka v Alexandrii a Kostol sv. Juraja v Tante – sústrastný telegram svojmu egyptskému rezortnému kolegovi Sámihovi Šukrímu. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie v Bratislave

Na snímke Miroslav Lajčák

“S rozhorčením a zármutkom som prijal tragickú správu o teroristických útokoch v deň, keď si koptskí občania Egypta pripomínali Kvetnú nedeľu. V súvislosti so smrťou nevinných obetí v Tante a Alexandrii žialim spolu s pozostalými a celým egyptským ľudom,” vyjadril svoju účasť minister Lajčák.

Reklama

Zároveň zdôraznil, že Slovensko sa aktívne a trvalo zapája do boja proti hrozbe terorizmu, a ubezpečil Šukrího o solidarite svojej krajiny v boji egyptského ľudu proti terorizmu.

K zodpovednosti za samovražedné útoky, ktoré si podľa najnovších informácií vyžiadali najmenej 45 mŕtvych, sa prihlásili militanti zo sinajskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:18

V roku 2026 sa budú konať prvé majstrovstvá sveta klubov žien. Rozhodla o tom Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) na svojom zasadaní v Bangkoku. Turnaj by mal zahŕňať 16 tímov a konať by sa mal na prelome januára a februára. FIFA zároveň informovala, že zníži počet reprezentačných prestávok v ženskom kalendári o jednu na päť ročne.

20:17

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA 1000 v Ríme. Vo štvrťfinále zvíťazila v pozícii nasadenej dvojky nad deviatkou “pavúka” Lotyškou Jelenou Ostapenkovou 6:2, 6:4.

20:14

Čilsky tenista Alejandro Tabilo sa prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme. Vo štvrťfinále zdolal ako nasadená 29-ka Číňana Čanga Č’-čena 6:3, 6:4.

20:04

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) bude v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) apelovať na zvolanie Bezpečnostnej rady SR. Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii.

19:58

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Peter Kubovič vo svetle tragickej udalosti predčasne ukončil svoju účasť na dvojdňovej medzinárodnej konferencii v Brne. Útok na premiéra považuje za neakceptovateľný a udalosťou je hlboko zarmútený.

19:56

Celé maďarské politické spektrum odsudzuje stredajší pokus o atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica, konštatoval server mfor.hu, ktorý citoval vyjadrenia zástupcov jednotlivých opozičných politických subjektov.

19:48

Stredajší atentát na premiéra SR Roberta Fica odsúdili viacerí svetoví lídri vrátane predstaviteľov Talianska, Švédska, Rumunska či Chorvátska, ale aj vláda Bieloruska.

19:21

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu taktiež dôrazne odsúdil streľbu na predsedu vlády SR Roberta Fica. V príspevku na sociálnej sieti X mu vyjadril solidaritu.

19:15

Nárast násilia je znepokojujúci, konštatoval na margo stredajšieho atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin.

19:02

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu na stretnutí o ruskom obrannom priemysle vyhlásil, že tamojšia vláda musí urobiť všetko, čo je v jej silách v záujme zabezpečenia všetkých prostriedkov potrebných pre vojakov bojujúcich na Ukrajine.

18:44

Ruský prezident Vladimir Putin prijal podľa svojich slov “s rozhorčením” správu o stredajšom atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica v Handlovej.

18:34

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil stredajší útok strelca v Handlovej na slovenského premiéra Roberta Fica a označil ho za “strašný” čin.

18:23

Česko od júna spustí pilotný projekt asistovaných dobrovoľných návratov na Ukrajinu. Po schválení vládou o tom v stredu informovalo české ministerstvo vnútra, ktoré zdôraznilo, že projekt nesúvisí s brannou povinnosťou Ukrajincov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke účastníci sa zúčastňujú na skákacom fitness počas Seoul Heath Show na Seoul Plaza v Soule, Južná Kórea

Autor: AP/Ahn Young-joon

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali