Atentát na Fica – Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny, informujú ministri

❚❚

Bratislava 15. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

Aktualizujeme

Po rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V pléne parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito

fico
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024

UPOZORNENIE: NA ŽIADOSŤ POLÍCIE POD TÝMTO ČLANKOM POZASTAVUJEME DISKUSIU 

.
policia
Príspevok polície

22:31-Premiér Robert Fico je už po operácii. Jeho stav je stabilizovaný, lekári očakávajú, že ráno by mal byť schopný komunikovať.

 

.

22:30Premiér Robert Fico je už po operácii, píšu médiá.

 

21:10- Operácia premiéra Fica trvá už štyri hodiny. Guľka zasiahla veľmi dôležité vnútorné časti brucha.

 

21:00- Pred malou chvíľou prišlo policajné auto pred bytovku, kde býva strelec. “Pred vchod zastavilo policajné auto a vystúpili z neho dvaja policajti. Boli v civile. Po krátkej chvíle vyviedli z bytovky Jurajovu manželku. Zrejme ju zobrali na výsluch,” povedal HS obyvateľ z Levíc.

.

 

20:40- Premiér Robert Fico (Smer-SD) bol zverený do rúk špičkového personálu, ktorý sa stará o jeho zdravotný stav. Na tlačovom brífingu to vyhlásila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Zároveň poďakovala všetkým, ktorí sa doteraz na záchrane predsedu vlády podieľali.

“Zdravotný stav pána premiéra je stále kritický, stále je na operačnej sále a verím, že všetko dobre dopadne. Držím palce a želám veľa síl nielen jemu, ale aj zdravotnému personálu, ktorý v týchto chvíľach naozaj bojuje o jeho život,” uviedla ministerka. Dodala, že so záchrannými zložkami bola v kontakte od prvého momentu nešťastia.

 

.

20:25- Orgány činné v trestnom konaní a Policajný zbor urobili všetko preto, aby zabezpečili ochranu ústavných činiteľov, ako aj poslancov Národnej rady SR. V najbližších dňoch bude zabezpečená ochrana všetkých ústavných činiteľov. Takisto bude posilnená aj policajná ochrana viacerých médií, ale aj viacerých predstaviteľov opozície. Uviedol to na mimoriadnom brífingu minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

 

NAŽIVO: Ministri Robert Kaliňák a Matúš Šutaj Eštok priniesli najnovšie informácie :

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho operujú v Roosveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Informoval o tom podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

“Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život predsedu vlády,” povedal Kaliňák s tým, že zatiaľ nemá dobré správy a vkladá dôveru do rúk ošetrujúceho personálu.

“Podľa tých informácií, ktoré máme, utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny,” skonštatoval minister obrany.

Na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) bol spáchaný atentát. Páchateľ vystrelil päť výstrelov, predseda vlády je v kritickom stave. Uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

 

20:05- Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) bude v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) apelovať na zvolanie Bezpečnostnej rady SR. Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii. 

.

 

19:50- Premiér Robert Fico je po operácii v stabilizovanom stave a komunikuje. Informovala o tom televízia TA3.

 

19:10- Podľa informácií portálu Pravda od anonymného zdroja bol premiér postrelený do brucha, pričom mu jedna z guliek prestrelila črevo. Tvrdí, že Fico krváca v brušnej dutine a lekári nevedia zdroj krvácania nájsť.

 

.

19:00- RTVS vo včernom spravodajstve uviedla, že predsedu vlády aktuálne lekári “operujú”. Verejnoprávna televízia priznáva, že správy o Ficovom zdravotnom stave “sa rôznia”.

Na miesto streľby v Handlovej prichádzajú aj zástupcovia Generálnej prokuratúry SR, ktorí budú vykonávať dozor nad vyšetrovaním. Médiá informovali, že na mieste incidentu sa stále nachádza zbraň, ktorou útočník strieľal. Priestor pred domom kultúry v Handlovej je stále uzavretý. Polícia zbiera dôkazy a zhromažďuje videozáznamy.

Podľa výpovedí svedkov páchateľ prišiel na miesto činu už s predstihom. Jedna z dôchodkýň, ktorá bola blízko streľby, uviedla, že muža si všimla už skôr ako sa desiatky minút na mieste prechádza. Následne mal stáť v dave a čakať na príchod Roberta Fica. Podľa väčšiny zdrojov padli štyri výstrelky, niektoré zdroje hovoria o piatich alebo šiestich výstreloch.

 

18:30- Médiá v stredu večer priniesli viacero špekulácií ohľadom zdravotného stavu premiéra Fica a zdravotníckej opatery, ktorá mu je po atentáte poskytovaná. Objavili sa správy o tom, že zdroj z nemocnice v Handlovej mal uviesť, že v čase prevozu premiéra z Handlovej do Banskej Bystrice boli jeho základné životné funkcie stabilizované. Novinári tiež špekulovali o dôvode rýchleho prevozu práve do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta. Je údajne možné, že odborníci zvolili túto nemocnicu, keďže ide o elitné pracovisko pre transplantácie pečene.

.

 

17:50- Národná rada (NR) SR v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) posilňuje bezpečnostné opatrenia v parlamente, prijíma tiež opatrenia na bezpečnosť poslancov NR SR. Do odvolania zároveň pozastavuje návštevy budovy parlamentu v Bratislave. Rokovanie NR SR je prerušené predbežne do 21. mája. TASR o tom informovali z odboru komunikácie Kancelárie NR SR.

“Do odvolania významne zvyšujeme ochranu objektov v správe národnej rady a do odvolania pozastavujeme aj návštevy budovy NR SR. Súčasne prijímame opatrenia na bezpečnosť poslancov, pretože viacerí z nich vyjadrili obavy,” oznámil podpredseda NR SR Peter Žiga, ktorý je poverený riadením NR SR.

Rokovanie parlamentu je v súčasnosti prerušené a tento týždeň sa už rokovať nebude. “V rokovaní bude národná rada pokračovať najskôr v utorok na budúci týždeň,” ozrejmil Žiga.

 

17:10– Súdna rada SR odsúdila stredajší útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý sa odohral po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

“Tento násilný útok je zároveň útokom aj na ústavné zriadenie Slovenskej republiky ako demokratického a právneho štátu a na všetkých slušných občanov Slovenskej republiky,” konštatovala Súdna rada. Zároveň odsúdila polarizáciu spoločnosti na základe iných názorov, myšlienok ako aj postojov, rovnako tiež šírenie nenávisti medzi ľuďmi.

.

“Ľudský život a zdravie je najdôležitejšou hodnotou každej spoločnosti bez ohľadu na politické a spoločenské presvedčenie a zmýšľanie občanov,” dodala Súdna rada s tým, že predsedovi vlády praje skoré uzdravenie.

Útok odsúdilo aj Združenie sudcov Slovenska, ktoré zároveň apelovalo na všetkých, aby nepodporovali vyvolávanie nenávisti v spoločnosti. “Len civilizované a zákonné riešenie názorových nezhôd a sporov môže zabezpečiť bezpečnú budúcnosť pre všetkých, bez ohľadu na ich politický alebo spoločenský názor,” uvádza sa vo vyhlásení združenia, ktoré TASR poskytol jeho prezident František Mozner.

 

16:50- Roberta Fica prevážajú do nemocnice.

 

16:25- Podľa informácii Denníka N je ročník narodenia 1953 a strieľal krátkou guľovou zbraňou v legálnej držbe.

 

.

16:20- Mimoparlamentná strana Demokrati absolútne odsudzuje útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Rovnako ako líder hnutia Republika Milan Uhrík sú z neho šokovaní a prajú mu veľa síl a skoré uzdravenie.

“Násilie v akejkoľvek podobe je neprijateľné bez ohľadu na to, či s niekým súhlasíme alebo nesúhlasíme. Sme šokovaní tým, čo sa udialo, predsedovi vlády prajeme skoré uzdravenie a zotavenie,” uviedli Demokrati. Strana verí, že streľba bude riadne vyšetrená a páchateľ spravodlivo potrestaný.

“Som v šoku. Verím, že to premiér zvládne. Prajem veľa síl,” vyhlásil Uhrík.

 

16:12– Ozbrojený útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vníma podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD) ako útok na princípy slovenskej demokracie. Považuje to za výsledok vybičovaných vášni a rozdelenia slovenskej spoločnosti na dva nezmieriteľné tábory. Žiga to vyhlásil na tlačovom brífingu v parlamente. Očakáva, že tento čin odsúdia všetci.

 

16:10- Streľba na premiéra Robert Fica (Smer-SD) ako na jedného z najvyšších ústavných činiteľov je bezprecedentným ohrozením slovenskej demokracie. Na sociálnej sieti to uviedol novozvolený prezident Peter Pellegrini (Hlas-SD).

.

“Som zhrozený z toho, kam môže vyústiť nenávisť k inému politickému názoru. Nemusíme predsa so všetkým súhlasiť, ale je množstvo spôsobov, akým svoj nesúhlas vyjadriť demokraticky a zákonne,” povedal Pellegrini. Doplnil, že ak budú ľudia iné politické názory vyjadrovať pištoľami na námestiach a nie vo volebných miestnostiach, ohrozujú všetko, čo za 31 rokov slovenskej zvrchovanosti spoločne vybudovali.

“Pánovi premiérovi prajem čo najrýchlejšie uzdravenie a zotavenie. A veľmi si želám, aby sa takýto nezmyselný a brutálny čin stal terčom všeobecného odsúdenia,” uviedol Pellegrini.

 

16:05- Útok na premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD) je bezprecedentný a nemá v histórii SR obdobu. V reakcii na postrelenie premiéra to pre TASR uviedol bývalý štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Martin Královič. Ide podľa neho rozhodne o zásadný bezpečnostný incident v štáte, ktorý neznamená iba útok na jednu osobu.

“Je to niečo, čo zásadne zmení bezpečnostnú situáciu a náladu v spoločnosti v najbližšom období. Útok bude predmetom šetrenia, predmetom zisťovania, kto zlyhal, k akým pochybeniam prišlo, aký dosah to bude mať na bezpečnosť štátu, bezpečnosť iných chránených osôb, bezpečnosť obyvateľstva ako takého,” poznamenal Královič.

 

16:00- Podľa informácií Plus jeden deň je stav premiéra Fica veľmi vážny. “Ide o priestrel brucha a ruky. Idú ho operovať,” povedal portálu jeho zdroj. 

.

 

15:55- “Na R. Fica bol dnes spáchaný atentát. Bol viacnásobne postrelený a aktuálne sa nachádza v životohrozujúcom stave. V tomto momente je prevážaný vrtulníkom do Banskej Bystrice, pretože do Bratislavy by to trvalo príliš dlho vzhľadom na nevyhnutnosť akútneho zákroku. Najbližšie hodiny rozhodnú,” informuje SMER.

 

15:50- Na Roberta Fica podľa televízie Joj strieľal 71-ročný muž z Levíc. Markíza informuje o mužovi v strednom veku. Polícia ho po atentáte zadržala.

Na mieste padlo podľa spravodajkyne TASR niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, je v súčasnosti evakuovaný.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR priblížilo, že krátko po 14.30 h dostalo na tiesňovú linku informáciu o postrelenom mužovi v Handlovej. “K 59-ročnému pacientovi sme vyslali záchranársky vrtuľník. Zásah stále prebieha,” doplnilo na sociálnej sieti.

.

 

 

Danko vyjadril podporu Smeru a premiérovi, verí vo vyšetrenie okolností

Podpredseda parlamentu a líder koaličnej SNS Andrej Danko vyjadril podporu strane Smer-SD aj premiérovi Robertovi Ficovi, ktorého v stredu postrelili. Danko verí, že okolnosti sa vyšetria. Je podľa neho zrejmé, že ide o výsledok spoločenského konfliktu.

“Stále sa mi nechce veriť tomu, že by v spoločnosti bol niekto ochotný prekročiť takéto hranice. Pre mňa je zrejmé, že je to výsledok spoločenského konfliktu, a to musí skončiť,” vyhlásil Danko. Želá Ficovi, aby túto situáciu zvládol. V mene SNS odsúdil grobianstvo v spoločnosti, ktoré podľa neho muselo vyeskalovať do takejto situácie.

.
fico
Záber z miesta streľby

Prezidentka ostro odsudzuje útok na premiéra

Prezidentka SR Zuzana Čaputová ostro odsudzuje útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Útok označila Čaputová za brutálny a bezohľadný. “Som šokovaná. Robertovi Ficovi želám v tejto kritickej chvíli veľa síl, aby sa z útoku zotavil,” uviedla.

 

KDH: Útok na premiéra je útokom na slovenskú štátnosť a suverenitu

Útok na premiéra je útokom na slovenskú štátnosť a suverenitu. Vyhlásil to líder KDH Milan Majerský na sociálnej sieti. Hnutie útok odsúdilo a poprialo predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) skoré uzdravenie.

“Sme zhrození z útoku na premiéra Slovenskej republiky. Takéto konanie v civilizovanej spoločnosti nemôžeme tolerovať voči nikomu. Musíme sa všetci zjednotiť proti akýmkoľvek prejavom násilia,” uviedol Majerský. Aktuálne je podľa neho potrebné urobiť všetko pre upokojenie spoločnosti. “Agresivitu, násilie a útoky na politikov, ako i iných verejných činiteľov, jasne odsudzujeme,” dodal.

 

Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra

Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po rokovaní vlády v Handlovej.

“Akékoľvek násilie jednoznačne a ostro odsudzujeme. Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený,” zdôraznil Šimečka.

 

SaS: Útok na premiéra je útokom aj na štát a vnútornú bezpečnosť Slovenska

Útok na premiéra je útokom na štát, ako aj na vnútornú bezpečnosť Slovenska. Uviedol to predseda SaS Branislav Gröhling, jeho strana útok ostro odsudzuje. Predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) želá skoré uzdravenie.

“Útok na premiéra krajiny, nech už máme akýkoľvek názor, je útok aj na štát,” povedal šéf SaS a vyzval spoločnosť na upokojenie. “Eskalácia, ktorá prebieha v spoločnosti, môže viesť k tomu, čo zažívame aj teraz,” dodal. “To, že máme rôzne politické názory, je správne, môžeme si ich politicky vymieňať v pléne NR SR,” uviedol Gröhling, no nechce, aby sa napätie “vmiešavalo” aj do spoločnosti.

Predsedníčka parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby Mária Kolíková (SaS) označila incident za útok aj na vnútornú bezpečnosť Slovenska. Zvažuje zvolanie mimoriadneho výboru, chce tak urobiť až po dohode s koaličnými poslancami.

 

Fiala: Správa o postrelení Fica je šokujúca, násilie nesmieme tolerovať

Správa o postrelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokujúca, uviedol v stredu na sociálnej sieti X v reakcii na aktuálne informácie český premiér Petr Fiala. Násilie podľa neho nemožno tolerovať, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

“Správa o postrelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokujúca. Prajem pánovi premiérovi, nech je čo najskôr v poriadku. Násilie nesmieme tolerovať, nesmie mať v spoločnosti miesto,” napísal Fiala.

.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, evakuovali.

 

Žilinka: OČTK vykonajú všetky úkony, aby bol páchateľ potrestaný

Orgány činné v trestnom konaní (OČTK) budú nekompromisne reagovať na streľbu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Vykonajú všetky úkony, aby bol páchateľ nekompromisne a spravodlivo potrestaný. Na sociálnej sieti to uviedol generálny prokurátor Maroš Žilinka.

 

Útok na premiéra Roberta Fica odsúdili viacerí ministri

“Som zhrozená z toho, čo sa stalo v Handlovej. Dúfam, že Robert Fico bude v poriadku,” uviedla ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) v tejto súvislosti vyhlásil, že “celá nenávistná opozícia má krvavé paprče”.

Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) označil útok na premiéra za ohavný čin. “Robo, sme s tebou, drž sa,” zaželal Ficovi.

Ficovi vyjadril podporu aj minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD). “Sme s tebou, veľa síl na zotavenie,” uviedol.

“Ostro odsudzujem násilný čin, ku ktorému došlo dnes v Handlovej po rokovaní vlády, kde bol postrelený premiér Robert Fico. Tento akt je neprijateľný. Toto sa v demokratickej krajine v žiadnom prípade nesmie stať,” deklarovala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali