Naď sa priznal, ako to v skutočnosti bolo s vypínaním webov. Gedra a Glück reagujú: “Toto nemôže ostať len tak!”

❚❚

Bratislava 14. mája 2024 (HSP/ Foto: Screenshot Youtube)

 

Keďže “štandardné médiá” – údajní ochrancovia demokracie pokrytecky čušali, zatiaľ čo bývalá vláda vypínala weby tým alternatívnym médiám, poslanci Juraj Gedra a Richard Glück, obaja nominanti SMER-SSD, sa rozhodli konať a prelomiť mlčanie 

Poslanci Juraj Gedra a Richard Glück, obaja nominanti SMER-SSD
Poslanci Juraj Gedra a Richard Glück, obaja nominanti SMER-SSD

„Dámy a páni a máme to tu ako sa hovorí čierne na bielom!,“ povedal Glück v úvode videa.

.

„Bývalý minister obrany Jaroslav Naď sa verejne priznal, že to bol on, ktorý zadával politickú objednávku na vypínanie nepohodlných webov a alternatívnych médií… Inými slovami – on dal politický pokyn na vypnutie a vymazanie iného a v tom čase hlavne kritického názoru,“ odhalil Glück.

„Neveríte, nech sa páči!,“ povedal Glück. Video pokračovalo zostrihom z diskusie poslaneckého klubu exministra Naďa, kde sa pochválil, ktorým redakciám vypol webové stránky, pokiaľ bol pri moci. Údajne vďaka tomu vyhrala súčasná koalícia voľby…

.

 

Sabotáž demokracie

„Pán Naď, okrem toho, že si Vás už národ navždy bude pamätať ako ministra, ktorý rozdal protiústavne našu obranu a človeka, ktorý občanov Slovenskej republiky nazýval dezolátmi a opicami, len preto, že mali kritický pohľad na vašu prácu, tak ste sa ako predstaviteľ strany Demokrati verejne priznali k sabotáži samotnej demokracie,“ povedal poslanec Juraj Gedra.

„Keďže ste ako politici neboli schopní súťažiť férovo, tak ste sa podlo rozhodli zneužiť moc a siahnuť na despotické a autokratické nástroje: umlčať a vymazať iný názor..,“ dodal.

„Aby sme neostali len pri slovách – beriem si to za svoje a ako člen Kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre činnosť NBU budem na najbližšom zasadnutí žiadať celé spisy a dôvody, prečo sa na politickú objednávku vypínali tzv. nepohodlné médiá!,“ sľúbil Glück.

„A áno, budeme žiadať aj o vyvodenie zodpovednosti!,“ dodal Glück.

.

„Prepáčte, ale kde boli v tom čase tie naše tzv. štandardné médiá, ktoré sa označujú za tých „strážcov demokracie“? DenníkN, SME, AKTUALITY, MARKÍZA, JOJKA…. Všetci poslušne mlčali, pretože im toto rozhodnutie rovnako vyhovovalo…,“ doplnil Gedra.

„Presne toto bol ten moment, kedy ste stratili právo sa označovať za strážcov demokracie a stratili ste dôveru väčšiny obyvateľov…,“ povedal Glück.

„Nie je predsa žiadne tajomstvo, že sledovanosť správ na markíze klesla o polovicu a videá DenníkaN majú objektívne…. no žalostný ‚úspech’,“ dodal Glück.

Gedra ho doplnil: „A čo tie vypnuté média a informačné kanály? Hlavné správy, Zem a vek, Mimi Šramová, Infovojna, Martin Daňo, ale aj Dany Kollár, Slobodný vysielač…?“

„Dnes sa hlavne vďaka vám tešia historickej sledovanosti v státisícoch! Práve preto, že dávajú priestor aj inému pohľadu na svet!,“ povedal Gedra.

.

„Samozrejme, toto devastuje našich tzv. progresívnych demokratov, ktorým demokracia vyhovuje len vtedy, keď sa im hodí…A aké je ich „demokratická“ odpoveď na úspech alternatívy?,“ opýtal sa Gedra.

„Veď sa pozrite sami…,“ povedal Gedra. Video pokračovalo zostrihom z diskusie PS, v ktorom kandidátka do eurovolieb, moderátorka Veronika Cifrová-Ostrihoňová tvrdí, že alternatívne médiá odmieta, pretože ich považuje za fake news. Uviedla tiež, že EÚ je dôležitá práve na tej úrovni, že dokáže regulovať algoritmy a tlačiť na sociálne platformy, aby zabránili šíreniu tohto pre nich nepriaznivého obsahu.

„To je strach z iného názoru priatelia, čo?,“ opýtal sa Glück.

„Toto sú ti naši tolerantní, slušní, progresívni demokrati, ktorí sa za to už ani nehanbia, ba dokonca je to ich politický program : Vymazať a umlčať všetkých ľudí, ktorí si myslia niečo iné!,“ dodal.

„Dámy a páni z Progresívneho Slovenska… Viem, že poučenia z histórie vám veľa nehovoria, iný názor sa neraz pokúsili umlčať alebo vymazať…No výsledok dopadol vždy rovnako…Iný názor vyhral,“ povedal Gedra v závere videa.

Video poslancov Juraja Gedru a Richarda Glücka si môžete pozrieť tu:

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:12

Inflácia v Spojených štátoch sa minulý mesiac spomalila v súlade s očakávaniami, čo zrejme umožní americkej centrálnej banke (Fed), aby v septembri znížila úrokové sadzby. Fedom preferovaný ukazovateľ však vzrástol o niečo viac, než prognózovali ekonómovia.

15:11

Nemecký výrobca automobilových komponentov ZF Friedrichshafen (ZF) plánuje do konca roka 2028 zrušiť až 14.000 pracovných miest v Nemecku, kde zamestnáva celkovo 54.000 ľudí.

ZF pracovné miesta
Na snímke kameraman stojí pred centrálou nemeckého výrobcu automobilových komponentov ZF v nemeckom Friedrichshafene 25. júla 2024
14:42

Ruská centrálna banka v piatok zvýšila svoju kľúčovú úrokovú sadzbu o 200 bázických bodov na 18 %, keďže zápasí s vysokou infláciou a prehriatou ekonomikou, čím sa náklady na pôžičky dostali na najvyššiu úroveň za viac ako dva roky. Banka zároveň upravila smerom nahor svoju prognózu tohtoročnej inflácie, ktorú teraz očakáva v rozpätí 6,5 % až 7 %.

14:42

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR zaplatí za vytvorenie komunikačnej identity pre Program Slovensko 2021 – 2027 sumu 82.000 eur. Upozornila na to v piatok opozičná poslankyňa Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) s tým, že podľa nej ide o ďalšie plytvanie financiami. Vedenie MIRRI sa bráni, že ide o povinnú publicitu, ktorú pri eurofondových projektoch vyžaduje Európska komisia. Remišovej vyčítajú, že podobnú zmluvu počas jej ministerského pôsobenia obstarávala za ešte vyššiu sumu.

14:41

Francúzsko-taliansky výrobca luxusných okuliarov EssilorLuxottica oznámil za 1. polrok tohto roka rast tržieb aj zisku, keď ho podporil vývoj v regióne zahrnujúcom Európu, Blízky východ a Afriku. Výsledky v tejto oblasti dokázali vykompenzovať spomalenie rastu na trhu Severnej Ameriky.

14:41

Letné olympijské hry, ktoré sa začínajú v piatok v Paríži, by mali zvýšiť hrubý domáci produkt (HDP) Francúzska o 10 miliárd eur, rekordný by mal byť aj prílev turistov. Podujatie prinesie aj rôzne ekonomické benefity v oblasti cestovného ruchu či dopravy. Vyplýva to z aktuálnej analýzy poisťovne Allianz.

14:41

Zmena zákona o tepelnej energetike, ktorý reguluje merače na meranie dodaného tepla na vykurovanie a ohrev teplej vody, môže znížiť celkové výdavky za energie domácností na Slovensku. V prípade meračov teplej vody prinesie zmena nutnosť mať funkciu diaľkového odpočtu, vďaka čomu budú odpočty prebiehať bez potreby vstupu odpočtára do bytu. Zberom dát na diaľku sa taktiež eliminujú možné chyby pracovníkov, ktorí v súčasnosti vykonávajú fyzické odpočty. Poukázala na to spoločnosť Enbra pôsobiaca v oblasti technického zariadenia budov.

14:39

Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje rekonštrukciu vozovky na ceste I/76 medzi Kalnou nad Hronom a Kozárovcami v okrese Levice. Ako informovala, celková výška investície bude 1.930. 598 eur.

14:39

Zastavenie dodávok ropy od ruskej spoločnosti Lukoil môže mierne destabilizovať trh s palivami a stáť za vyššími cenami napriek pozitívnemu vývoju na trhu s ropou. Uviedol to analytik finančných trhov spoločnosti XTB Marek Nemky.

14:38

Po štyroch mesiacoch zmierňovania inflačných očakávaní spotrebiteľov v eurozóne sa tento trend v júni zastavil. Poukázali na to výsledky najnovšieho prieskumu Európskej centrálnej banky (ECB).

14:38

Nálada talianskych spotrebiteľov sa v júli nečakane zlepšila, pričom dosiahla najvyššiu úroveň za takmer 2,5 roka. Údaje talianskeho štatistického úradu ISTAT zverejnil v piatok portál RTTNews.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pláže si užívajú letné popoludnie pri oceľovej soche Moon Dream od umelca Benika Motevosiana na brehu amerického jazera Michigan

Autor: TASR/AP-Don Campbell/The Herald-Palladium via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali