Tréner žien Slovana Masaryk: “Padák z Ligy majstrov zasiahol celý klub”

Tréner žien Slovana Masaryk: “Padák z Ligy majstrov zasiahol celý klub”

Bratislava 30. júla 2019 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video)

 

Kým futbalisti Slovana Bratislava ukončili svoju púť v aktuálnom ročníku Ligy majstrov už v 1. predkole, ich ženské kolegyne zápolenia v tejto súťaži ešte len čakajú. V konkurencii srbskej Subotice, maďarského Ferencvárosu a moldavskej Agaristy sa budú snažiť obsadiť v 5. skupine kvalifikačného kola prvú priečku, ktorá by ich v LM posunula do ďalších bojov

Na snímke Martin Masaryk

Tréner futbalistiek Slovana Martin Masaryk porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV o blížiacich sa súbojoch jeho zvereniek v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete.

Reklama

Po tom, čo muži Slovana nestačili v 1. predkole Ligy majstrov na čiernohorský klub Sutjeska Nikšič a s aktuálnou sezónou tejto prestížnej súťaže sa bleskurýchlo rozlúčili, zavládlo v bratislavskom klube obrovské sklamanie. “Samozrejme, že také niečo zasiahlo celý klub, niečo také nikto nečakal. Tobôž po takej skvelej sezóne. Slovan však stále pôsobí v Európskej lige UEFA a prvý zápas 2. predkola s kosovským majstrom zvládol. Preto verím, že cez tohto súpera sa chlapcom podarí postúpiť ďalej,” rozhovoril sa Masaryk.

Čiastočne napraviť pošramotené renomé klubu vo futbalovej Európe sa v dňoch 7. – 13. augusta bude snažiť ženský tím. Zverenky trénera Martina Masaryka čakajú súboje kvalifikačného kola Ligy majstrov. V nich budú postupne ich súpermi Ferencváros Budapešť, Spartak Subotica a Agarista – SS Anenii Noi. “Pre mňa osobne to bude už tretia účasť v Lige majstrov, takže zhruba viem, čo môžem očakávať. Určitú nervozitu mám akurát zo zloženia družstva. Tento rok totiž nie je optimálny z hľadiska zdravotného stavu, keďže viacero skúsených dievčat, ktoré túto súťaž už zažili, sú zranené. Nahradiť ich bude náročné a povedzme si na rovinu, ich skúsenosti budú v týchto zápasoch chýbať. Napriek tomu sa na duely v pohárovej Európy nesmierne teším a zároveň dúfam, že s kvalitnými súpermi odohráme rovnocenné stretnutia,” pokračoval charizmatický kormidelník, ktorý má súperov v Lige majstrov už dnes dôkladne zanalyovaných.

Reklama

Značnou výhodou slovenského zástupcu by mohol byť fakt, že všetky zápasy miniturnaja Ligy majstrov sa budú hrať v Bratislave. Jeden duel by mali Bratislavčanky odohrať na Pasienkoch, dva na novom Tehelnom poli. “V určitom zmysle to je výhoda, keďže vďaka vedeniu klubu nám vytvorilo skvelé podmienky. Dievčatá sú navyše motivované tým, že budú mať možnosť si zahrať na novom štadióne, ktorý doteraz videli len z tribúny. Zároveň máme možnosť spropagovať ženský futbal na Slovensku a povedzme si na rovinu, kedy inokedy, ak nie teraz. Aj preto sa budeme snažiť s dievčatami ukázať, že Slovan má nielen vynikajúci tím mužov, ale aj skvelé družstvo žien,” pokračoval Masaryk, ktorého zverenky by mali odohrať dva zápasy na Tehelnom poli a jeden na susedných Pasienkoch.

V každej jednej z desiatich skupín kvalifikačného kola LM figurujú štyri tímy, pričom do ďalšej fázy súťaže postúpia len víťazi skupín. Trúfa si tréner Masaryk triumfovať v tej bratislavskej? “Pevne dúfam, že dievčatá tie zápasy odjazdia a odmakajú a zároveň im domáce prostredie nebude zväzovať nejakým spôsobom nohy. Pravda je taká, že z prvých dvoch výkonnostných košov nám robia spoločnosť dva profesionálne tímy, čiže rozprávať o postupe, by zrejme nebolo až také reálne. Naším jasným cieľom je výsledkovo zvládnuť jeden zápas, aby sme sa do budúcnosti udržali v treťom výkonnostnom koši, no samozrejme, že radi by sme ukázali, že aj z pozície amatérov futbal hrať vieme a nie o všetkom rozhodujú na ihrisku peniaze,” pokračoval tréner slovanistiek.

Masaryk je rodený Žilinčan a aj dorastenecké časy strávil v miestnom MŠK. Už viac než šesť rokov je však súčasťou belasej rodiny. “Áno, som Žilinčan, sledujem robotu v tomto klube a páči sa mi ak to majú v ňom nastavené. To isté, čo sa týka ženského futbalu, sa snažíme robiť aj my v Slovane. Mladým dievčatám dávame šancu, iné talentované sa snažíme získať a ak výkonnostne prerastú náš klub, tak ich posúvame do zahraničia. Ale aby som sa vrátil k podstate otázky, je to u mňa po na pol. Srdcom som Žilinčan, no momentálne pracujem v Slovane, kde som maximálne spokojný a vďačný za šancu, takže aj Slovan má už v mojom srdci vyárendované miesto,” dodal Masaryk.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali