Tenis: Rybáriková tvrdí: "O nasadení na US Open sa mi ani len nesnívalo" (4)

Tenis: Rybáriková tvrdí: "O nasadení na US Open sa mi ani len nesnívalo" (4)

Cincinnati 15. augusta (TASR) – Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková (33. v rebríčku WTA) neuspela v osemfinále dvojhry na hardovom turnaji WTA v americkom Cincinnati. Zverenka trénera Petra Hubera podľahla favorizovanej nasadenej dvojke Bieloruske Victorii Azarenkovej za 1:23 h v dvoch setoch 3:6 a 4:6. Napriek prehre bude Rybáriková na záverečnom grandslame sezóny US Open figurovať medzi nasadenými hráčkami. Vďaka zisku 125 bodov vo svetovom rebríčku WTA predstihne Britku Lauru Robsonovú a vo Flushing Meadows bude zrejme turnajovou 31-kou. Aktuálna svetová sedmička a wimbledonská šampiónka Francúzka Marion Bartoliová totiž v stredu nečakane ukončila kariéru.

Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Azarenkovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Dvojnásobná šampiónka Australian Open však v ďalších minútach pridala na agresivite, získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Rybáriková, ktorá mala v nohách dva trojsetové maratóny proti Nemke Julii Görgesovej a Francúzke Alize Cornetovej, pôsobila na dvorci unaveným dojmom, nefungovalo jej prvé podanie. V druhom dejstve Azarenková trikrát nedokázala potvrdiť brejk, v desiatom geme však opäť prelomila Rybárikovej podanie a upravila vzájomnú bilanciu na 2:0. V roku 2011 ju zdolala v 1. kole Wimbledonu v zápase, ktorý Slovenka za stavu 4:6 a 2:3 v druhom sete skrečovala pre zranenie.

Rybáriková po takmer trojhodinovom stredajšom zápase s Cornetovou pred duelom s Azarenkovou nemala príliš veľa času na regeneráciu. "Bolo to extrémne ťažké, veď včera o šiestej večer amerického času som dohrala a dnes o jedenástej predpoludním som nastúpila na ďalší zápas. Mala som toho už plné zuby, navyše ma pobolieval chrbát, čo ma limitovalo pri servise. Boli tam aj niektoré dobré momenty, no tie sa striedali so zlými. Cítila som sa na dvorci unavená. Bolí ma celé telo a teším sa, že si teraz aspoň niekoľko dní oddýchnem. Takmer s určitosťou vynechám turnaj v New Havene," povedala pre TASR slovenská dvojka, ktorú veľmi potešilo, že na US Open bude prvýkrát na grandslame medzi nasadenými hráčkami. "O takomto niečom sa mi ani len nesnívalo. Keby mi niekto po príchode do Ameriky povedal, že na US Open budem nasadená, vysmiala by som sa mu. Teraz je to realita, čo je skvelý úspech. Je neskutočné, koľko sa mi na posledných turnajoch v zámorí podarilo uhrať bodov. Určite je výhoda, že v New Yorku v prvom kole nenarazím na niektorú tenistku z absolútnej svetovej špičky, no všetky hráčky sú vyrovnané, takže to nebude jednoduché," dodala Rybáriková.

Reklama

Azarenková označila štvrtkový duel proti Rybárikovej za náročný. "Magdaléna hrala naozaj veľmi dobre, predviedla viacero pozoruhodných úderov a diváci videli kvalitný zápas s množstvom pekných výmen. Podanie ma dnes príliš nepodržalo, našťastie mi však vychádzali returny. Teší ma, že som to zvládla v dvoch setoch a postúpila v Cincinnati do štvrťfinále. Tento turnaj som mala vždy rada, sú tu skvelí fanúšikovia," povedala "Vika" v prvom interview priamo na kurte.

Reklama

dvojhra – osemfinále:

Victoria Azarenková (2-Biel.) – Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:3, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Rybárikovej

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:58

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil to šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell. Zároveň upozornil, že Európa sa nemôže spoliehať na to, že Ukrajine budú pomáhať Spojené štáty. 

Summit EÚ - západný Balkán
Na snímke šéf diplomacie EÚ Josep Borrell
10:57

Juhokórejskej podnikateľke zamietli ruské úrady vstup do krajiny a následne na ňu uvalili 30-ročný zákaz vstupu. Incident zrejme nesúvisí s bilaterálnymi vzťahmi medzi obomy krajinami, ktoré sa zhoršili v súvislosti s vojnou Moskvy na Ukrajine, uviedol predstaviteľ Soulu.

10:45

Starostu malého banského mesta v Ekvádore zastrelili len niekoľko dní pred celoštátnym referendom o sprísnení opatrení proti zločinu.

09:58

Austrálska polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z neúspešnej distribúcie drog v krajine. V jej dôsledku sa na plážach východného pobrežia Austrálie istý čas objavovali záhadné balíky s kokaínom. 

09:58

Polícia v Bayreuthe v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zadržala dve osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko.

09:57

Rusko oblastiach hraničiacich s Ukrajinou zneškodnilo 20 dronov a dve balistické rakety. 

09:34

Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že jeho stretnutie s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom bolo stretnutím priateľov.

Duda a Trump sa stretli v New Yorku
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo)
09:31

Všetky politické strany v Južnom Sudáne musia uskutočniť bezodkladné kroky, aby sa dlhodobo odkladané parlamentné voľby mohli uskutočniť tento rok, uviedol v stredu generálny tajomník OSN António Guterres.

Guterres je znepokojený zásahom ekvádorskej polície na mexickej ambasáde
Na snímke generálny tajomník OSN António Guterres
09:30

Ruská armáda útočila dronmi na kritickú infraštruktúru v západoukrajinskej Ivano-Frankivskej oblasti. Ukrajinským silám sa bezpilotné lietadlá podarilo zneškodniť. Uviedla to tamojšia gubernátorka Svetlana Oniščuková.

09:28

Platforma sociálnej siete X bude spolupracovať s pakistanskou vládou, aby “pochopila jej obavy”. Reaguje tak na informácie úradov, podľa ktorých bola sieť X v krajine zakázaná na dva mesiace z bezpečnostných dôvodov. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali