Horlivý prejav pronárodnej talianskej političky o novom dekréte k migrantom z dielne novej vlády: “Musíme vyhostiť ukrajinské opatrovateľky, aby sme si tu nechali nigérijských mafiánov?!”

Horlivý prejav pronárodnej talianskej političky o novom dekréte k migrantom z dielne novej vlády: “Musíme vyhostiť ukrajinské opatrovateľky, aby sme si tu nechali nigérijských mafiánov?!”

Rím 29. októbra 2019 (HSP/Foto:SITA/APAndrew Medichini)

 

Talianska konzervatívna politička, bývalá ministerka vo vláde Silvia Berlusconiho, Giorgia Meloniová, ktorá je v súčasnosti predsedníčkou hnutia Bratia Talianska (Fratelli d’Italia) na nedávnom veľkom proteste v Ríme opäť otvorene hovorila o nebezpečenstvách neriadenej migrárie a benevolentnosti súčasnej vlády i európskych inštitúcií

Na snímke Giorgia Meloniová

“Viete, ktoré bolo ich prvé nariadenie, ktoré si zadátumovali? Prvé nariadenie, ktoré si zadátumovali títo páni v parlamente, je zákon „Boldrini“, ktorý automatické dáva občianstvo imigrantom. Povedia vám, že oni chcú dať občianstvo deťom z cudziny, ktoré študujú s našimi deťmi v našich školách, ale to nie je pravda. Pravda je taká, že zneužívajú deti, ako ľudské štíty, aby rozdávali občianstvo každému, lebo toto navrhuje zákon „Boldrini“,” upozornila Meloniová.

Reklama

Vo svojom vášnivom prejave uviedla, že obyvatelia Talianska hovoria tomuto zákonu jasné nie. “Už sme proti tomu vyzbierali 100 000 podpisov. Pretože talianske občianstvo sa nerozdáva ako darčeky! Keď chceš byť talianskym občanom, ty to musíš chcieť, musíš si ho vypotiť, musíš si ho zaslúžiť. A keď ti ho dajú, tak to musíš osláviť.”

“U nás to funguje takto. Občianstvo nie je právo, občianstvo je odmena. Pretože rešpektuje naše pravidlá, naše zákony a našu identitu. Poviem to tu ešte raz: Keď vás uráža kríž, alebo vianočný betlehem, tak ste si zmýlili krajinu, v ktorej chcete žiť. Svet je veľký a je plný islamských krajín, v ktorých neuvidíte žiadny kríž, lebo kresťania sú v nich prenasledovaní a kostoly sú zrovnávané so zemou.”

Reklama

Vyzvala k ochrane národných a kresťanských symbolov. “Budeme brániť naše kostoly, chrániť našu identitu, nášho Boha, našu vlasť a naše rodiny. Zmierte sa s tým!”

“Budeme bojovať proti islamizácii Európy, pretože my nemáme v úmysle stať sa moslimským kontinentom. Nie je to náhoda, že otvorili dokorán dvere pred ilegálnou imigráciou. Hovoria o sebe, že sú dobráci. Samozrejme, iste! Stačí sa pozrieť na solidaritu po uliciach ako spravuje ľavica migráciu. Nerobia to pretože sú dobráci.”

“Robia to preto, lebo veľké finančné veľmoci, ktorých sú oni bábkami, im vyhovuje importovať masy zúfalých ľudí, aby mali lacnú pracovnú silu. Toto je dôvod, prečo to robia. Bohatí budú ešte viac bohatší a talianski robotníci budú ešte viac chudobnejší. Ale tí najšikovnejší a najinteligentnejší sú Di Maio a Buonafede. Oni dvaja prihotovili dekrét o vyhostení do krajín pôvodu.”

Meloniová dodáva, že vyhosťovací dekrét, ktorý obsahuje zoznam krajín, kde je možné vyhostiť imigrantov obsahuje len 13 krajín. “Jeden zo štátov, do ktorých môžu vyhostiť imigrantov, je Ukrajina, kde je vojna.”

 

Reklama

 

“Ale nie je tam ani jeden štát, z ktorých títo imigranti pochádzajú, ako je napríklad Pakistan, alebo Nigéria. Žiadna z týchto krajín. Čiže, podľa Di Maia a Buonafedeho, my musíme vyhostiť ukrajinské opatrovateľky, aby sme si tu nechali nigérijských mafiánov. Podľa týchto dvoch si musíme nechať drogového dílera, ktorý rozsekal na kusy Pamelu Mastropietrovú. Podľa týchto ľudí, my si máme nechať Ghančana, ktorý je obvinený z vraždy Desiré, ktorý bez akýchkoľvek škrupúľ povedal… počúvajte… obvinil rodičov zavraždeného dievčaťa, tvrdiac taký nezmysel, že príčinou jej smrti bola ich príliš slabá rodičovská kontrola.”

“Prichádzajú nás tu, do nášho domu, poúčať, že keď oni znásilňujú vraždia naše deti, tak je to preto, lebo my ich nechávame samé chodiť po ulici. Toto sa stáva len v Taliansku. Padaj domov. Padaj domov!!! Ale ja snívam o vláde poriadku. A my raz iste postavíme vládu, ktorá jasne povie, že ilegálna imigrácia do  Talianska je nemožná. Do Talianska sa prichádza legálne. Nie ilegálne. Žiadne výnimky a od toho neupustíme!”

Dôležité je podľa nej postaviť sa týmto hrozbám: “Keď bude treba postaviť múr, postavíme múr. Keď bude treba námornú obranu, tak použijeme tú, ako sme to už dávno mali urobiť. Treba spraviť všetko preto, aby sme zastavili ilegálnu imigráciu. Ale na to treba vládu vlastencov. Čiže bez Demokratickej strany a bez Piatich hviezd, čiže vládu úplne bez ľavicových strán, lebo ľavica v Európskej únii vie existovať len tak, že na kolenách líže päty Francúzom a Nemcom. Nie je pravda, že toto je jediná možnosť ako byť v EÚ.”

Reklama

V Európskej únii sa dá podľa nej existovať aj so vztýčenou hlavou obhajovaním národných záujmov ako to robia ostatné krajiny. “Pretože… Mňa sa pýtajú… Meloni, prečo si tak zaujatá proti Francúzom a Nemcom? Ja nemám proti nim absolútne nič. Ja som zaujatá proti Talianom, ktorí sa zapredali v prospech záujmov Nemcov a Francúzov. Proti týmto som.”

V prejave povedala, že keď vláda potrebuje peniaze na zvýšenie DPH, má prestať  podporovať „kočovníkov, ilegálnych prisťahovalcov a ultraľavicových teroristov”. “My chceme bojovať proti veľkým únikom. Presne to, čo táto vláda nerobí. Keď máte odvahu, drahí priatelia vo vláde, choďte bojovať proti únikom veľkých multinacionálnych spoločností, alebo proti internetovým korporáciam. Choďte bojovať proti únikom Číňanov, alebo cudzincov, ktorí nás okrádajú na daniach o miliardy a do talianskej pokladnice nedali ani jedno euro, namiesto toho, aby ste ich brali našim rodinám v hotovosti.”

“Teraz nám dali limit platiť v hotovosti a máme platiť bankomatom. Onedlho pôjdeme do bankomatu vytiahnuť si naše peniaze a bankomat sa ťa opýta: Načo potrebuješ 100 eur? Čo chceš s nimi robiť? Staraj sa o svoje veci, sú to moje peniaze, ty špión.”

“Opäť sa rozprávajú o tom, ako odstrániť z dokumentov slovo mama, otec. Pretože rodina je nepriateľ. Národná identita je nepriateľ. Rodová identita je nepriateľ. Všetko, čo nás definuje, je nepriateľom. To je jednosmerné zmýšľanie. Oni potrebujú odstrániť všetko to, čo sme, pretože bez identity a bez koreňov budeme ľahko ovládateľní a bez pomoci v obrane chrániť si naše práva. Je to ich hra. Chcú od nás, aby sme boli rodič 1, rodič 2, rod LGBT, občania X, čísla. My nie sme čísla. My sme ľudia. My si budeme chrániť našu identitu. Ja som Giorgia. Som žena. Som matka. Som Talianka. Som kresťanka. Toto mi nevezmete. Toto mi nevezmete!”

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali