Švajčiarsky “umelec” umiestnil na vrchol štítu polmesiac namiesto kríža

Švajčiarsky “umelec” umiestnil na vrchol štítu polmesiac namiesto kríža

Innerrhoden 11. septembra 2016 (HSP/kath.net/Foto:TASR – Oliver Ondrᚹ)

 

Švajčiarsky “umelec”, ako protiklad ku kresťanským krížom stavaným na vrcholkoch horských štítov, umiestnil tam moslimský polmesiac

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Christianovi Meierovi ako zarytému ateistovi sa zdalo byť absurdné stavať kríže na štítoch hôr, a tak nasadil “rovnako absurdný kontrast” v podobe trojmetrového polmesiaca na hore “Freiheit” (“Sloboda”) v Appenzellerských Alpách. Informoval o tom švajčiarsky spravodajský portál Fm1 Today.

Reklama

Tento polmesiac dokonca cez noc svieti, pomocou solárnych panelov, takže ho vidieť doďaleka.

Umelec na takúto myšlienku prišiel počas turistických vychádzok po Alpách, ktorých viaceré štíty majú postavené vysoké kríže. A tak sa rozhodol pre polmesiac, ktorý spolu s príslušenstvom doviezla helikoptéra. Ako vraví, zámerne si vybral taký vrchol, aby “nahneval” miestnych obyvateľov a turistov, čo sa mu iste podarilo. Navyše má aj “symbolický” názov: Sloboda.

Reklama

Po rozhovore s predstaviteľom kantónu Innerrhoden sľúbil, že “odvážny” výtvor do jedného týždňa odstráni, a nedostane žiadnu pokutu.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:04

Ak sa Izraelu podarí poraziť hnutie Hamas v Pásme Gazy, “zameria sa na Turecko”. Vyhlásil to v stredu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

13:59

Írsko uzná palestínsku štátnosť do konca mája, oznámil v stredu tamojší minister zahraničných vecí Micheál Martin. Dátum však nespresnil.

13:58

Ruská armáda získala plnú kontrolu nad obcou Robotyne v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny. Okrem toho sa jej podarilo dobyť aj ďalšie dve obce v Charkovskej oblasti na severovýchode, oznámilo v stredu ruské ministerstvo obrany.

13:56

V Nemecku sú momentálne zmrazené ruské aktíva v hodnote 3,95 miliardy eur. Vyplýva to z listu ministerstva financií (MF).

13:43

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) víta revíziu Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) EÚ. Na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) spolu s partnermi už pracuje na novej národnej legislatíve, ktorá v čo najkratšom čase prinesie osoh aj slovenským poľnohospodárom. Informovala o tom hovorkyňa MPRV Veronika Daničová.

13:43

Mimovládna ekologická organizácia Greenpeace Slovensko odsúdila zámer na výstavbu nového jadrového zdroja, ktorý v stredu schválila vláda. Podľa združenia sú riešením možného nedostatku elektrickej energie investície do obnoviteľných zdrojov energie (OZE).

13:40

Zavedenie dodatočnej dane na rastlinné alternatívy mlieka by znamenalo znevýhodnenie ľudí, ktorí živočíšne mlieko zo zdravotných či iných dôvodov nekonzumujú. Myslia si to v neziskovom programe Jem pre Zem, preto privítali vyňatie rastlinných alternatív mlieka zo zoznamu sladených nápojov, ktoré budú dodatočne zdanené. Informoval o tom v stredu manažér programu Jem pre Zem Marian Milec.

13:39

Záchranári našli telo nezvestného baníka po závale v uhoľnej bani Myslowice-Wesola na juhu Poľska, oznámila v stredu hovorkyňa baníckej spoločnosti BGG. Počet obetí tak stúpol na tri, zranenia utrpelo 12 osôb.

13:39

Maďarsko neprijme nelegálnych migrantov bez ohľadu na to, aký nátlak v tejto záležitosti bude vyvíjať Európska únia. V reakcii na utorňajšie schválenie nového paktu EÚ o migrácii a azyle to podľa agentúry MTI v stredu vyhlásil šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

13:37

Prijatie zákona o “zahraničných agentoch” v Gruzínsku poškodí podľa českého ministra zahraničných vecí Jana Lipavského gruzínsku demokraciu a právny štát. Tento krok podľa neho znamená vzdialenie sa od členstva krajiny v EÚ. Napísal to v stredu na sociálnej sieti X.

13:36

Minister zahraničných vecí USA v stredu počas návštevy prekladiska obilia na okraji Kyjeva ocenil ukrajinskú húževnatosť pri produkcii obilia. “Ukrajina bola do roku 2022 jednou z obilníc sveta a naďalej ňou zostáva. Vďačiť za to môže výhradne svojej ohromujúcej prispôsobivosti,” vyhlásil Blinken.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke účastníci sa zúčastňujú na skákacom fitness počas Seoul Heath Show na Seoul Plaza v Soule, Južná Kórea

Autor: AP/Ahn Young-joon

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali