Národniari pripomenuli, že ministerstvo pôdohospodárstva v minulosti zrealizovalo prostredníctvom Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) porovnanie kvality potravinárskych výrobkov predávaných pod rovnakým názvom a značkou na Slovensku a v Rakúsku. Laboratórne výsledky pritom potvrdili, že pri polovici testovaných výrobkov sú v Rakúsku rovnaké potraviny nadnárodných výrobcov kvalitnejšie ako tie, čo sa predávajú na Slovensku. Išlo najmä o nižší podiel mäsa, vyšší podiel tukov, umelé náhrady cukru, množstvá konzervačných látok či nižšiu gramáž.
Na základe týchto zistení sa podľa strany odporúča spotrebiteľom, aby sa pri nákupe potravín zamerali na slovenské výrobky, ktoré sú častokrát kvalitnejšie, ako potraviny nadnárodných spoločností. Väčšina veľkých reťazcov poskytla časť svojich pultov na prezentáciu špecialít z daného regiónu. Ak chcú slovenskí pestovatelia preraziť, mali by sa podľa Danka združovať a spoločnými silami koordinovať odbyt aj marketing s podporou rezortu pôdohospodárstva.
SNS vyzdvihuje aj sprísňovanie pravidiel predaja čerstvých pekárskych a cukrárskych výrobkov agrorezortom. Reagoval tak na podnety od spotrebiteľov, ktorí si kúpili pečivo deklarované ako čerstvé a zistili, že je vo vnútri zmrazené. V súčasnosti sa zase pripravuje národný systém označovania potravín, ktoré boli vyrobené bez použitia geneticky modifikovaných organizmov.