Slovan nebude v Rusku favoritom, Tittel: “Súper má extrasilu v útoku”

Slovan nebude v Rusku favoritom, Tittel: “Súper má extrasilu v útoku”

Bratislava 29. júla 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Pavel Neubauer)

 

Futbalisti Slovana nastúpia vo štvrtok 30. júla o 19.00 na ihrisku ruského klubu FK Krasnodar v pozícii outsiderov, no s odhodlaním obrátiť naruby papierové prognózy

Bratislavský Slovan po suverénnom absolvovaní dvoch povinných jázd čaká v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016 súper silnejšieho kalibru ako boli zástupca gibraltárskeho a írskeho futbalu. Zverenci trénera Dušana Tittela nastúpia vo štvrtok 30. júla o 19.00 SELČ na ihrisku ruského klubu FK Krasnodar v pozícii outsiderov, no s odhodlaním obrátiť naruby papierové prognózy a dosiahnuť pred odvetou (6. augusta o 20.15 h na Pasienkoch) výsledok, ktorý im ponechá otvorené postupové dvere.

Reklama
Na snímke tréner Dušan Tittel
Na snímke tréner Dušan Tittel

Budú však musieť podať podstatne lepší výkon ako v nedeľňajšom súboji 2. kola Fortuna ligy proti Spartaku Myjava, s ktorým šokujúco prehrali 0:1. Zakopnutie “belasých” v generálke na štvrtkový duel neospravedlňuje ani fakt, že nehrali v najsilnejšom zložení. “Musíme sa pripraviť na štvrtok, čaká nás tam nesmierne náročný súper, ktorý je veľmi silný predovšetkým v útoku. Na zápas s Myjavou treba zabudnúť,” vyjadril sa pre klubový web brankár Ján Mucha.

Slovanisti začali sezónu zostra, čaká ich už tretí “anglický týždeň” v zápasovom mikrocykle štvrtok – nedeľa. V Rusku by ich zameranie sa výlučne na defenzívu znamenalo samovraždu, v rámci možností sa musia pokúšať tvoriť a hroziť aj smerom dopredu. Ofenzívnu silu Slovana predstavujú najmä rozbehnutý kanonier Róbert Vittek, ktorý v troch zápasoch tohto ročníka EL nastrieľal už štyri góly, Karol Mészáros rozvlnil sieť trikrát.

Reklama

Trénera Dušana Tittela teší skutočnosť, že po návrate z Gold Cupu už môže počítať s krídelníkom Lestierom Peltierom a na pohárovej súpiske sa objaví aj nová argentínska akvizícia – stredopoliar Mauro Gonzalez z Boky Juniors, ktorý pravdepodobne zažije debut na európskej scéne. Na druhej strane však “belasých” trápia zranenia stopéra Martina Dobrotku i defenzívneho stredopoliara Slobodana Simoviča. Pre trest nenastúpi v Krasnodare ďalší stopér Nicolas Gorosito (do odvety už bude môcť zasiahnuť – pozn.). “Musíme sa vyrovnať s touto nepríjemnou komplikáciou na citlivom stopérskom poste, na ktorom nám vypadli dvaja skúsení hráči. Aj preto dostal proti Myjave šancu Hudák. Verím, že sa napriek istým problémom s kádrom dobre pripravíme a dosiahneme v Rusku priaznivý výsledok,” povedal pre TASR Tittel.

Informácií o súperovi majú slovanisti dostatok. “Možno pre fanúšikov nejde o natoľko známy klub ako je moskovský Spartak a CSKA, respektíve Zenit Petrohrad. Krasnodar je mladý klub, ktorý má ale vysoko kvalitných legionárov a jeho sila tkvie najmä v útoku. Čaká nás mimoriadne ťažký zápas s kvalitným súperom. Pre nás bude možno lepšie, že Krasnodar je veľkým favoritom, zatiaľ čo v prvých dvoch predkolách sme ním boli my. Verím, že vydržíme čo najdlhšie bez inkasovaného gólu a pred odvetou uhráme výsledok, ktorý nám bude dávať šancu bojovať o postup. Vieme, že nás v Rusku čakajú veľké horúčavy, v deň zápasu má byť okolo 34 stupňov Celzia, ale aj na to budeme pripravení,” dodal Tittel, ktorý hru Krasnodaru rozoberal aj so svojimi zverencami Jánom Muchom a Františkom Kubíkom. Obaja svojho času pôsobili v Rusku, Kubík dokonca priamo v Krasnodare v tíme mestského rivala Kubaňu.

FK Krasnodar si miestenku v Európskej lige zaistil vďaka tretej priečke, ktorú obsadil v minulom ročníku ruskej Premier League. Klub má krátku históriu, založili ho v roku 2008, na domáce zápasy nastupuje mužstvo v zeleno-čiernych dresoch. Družina bieloruského kouča Olega Kononova má prezývku “býci”, jej prechodným domovom je počas dostavby nového štadióna (majú ho skolaudovať v októbri 2015 – pozn.) stánok konkurenčného Kubaňu s kapacitou 35.200 miest. V minulej sezóne Krasnodar pri svojej premiére na medzinárodnej scéne prešiel cez tri predkolá až do skupinovej fázy EL, keď postupne vyradil Sillamäe Kalev, Diósgyőr a v play off aj španielsky Real Sociedad. V skupine dvakrát remizoval s OSC Lille (1:1 d, 1:1 v), s Evertonom mal dokonca lepšiu bilanciu (1:1 d, 1:0 v), no proti Wolfsburgu nepodržala ruský tím obrana a prehral 2:4 (d) a 1:5 (v). Z tretej priečky sa nekvalifikoval do šestnásťfinále.

V začínajúcej sa sezóne ruskej najvyššej súťaže najskôr vyhral v Perme 1:0, no minulú nedeľu doma podľahol rovnakým výsledkom Spartaku Moskva. Jeho káder má multinárodné zastúpenie, medzi lídrov sa zaraďujú ofenzívni juhoamerickí hráči (Pereyra, Wanderson, Ari). V obrane sú stabilnými oporami Islanďan Sigurdsson, švédsky kapitán Granqvist či Poliak Jedrzejczyk, v strede poľa zasa trojica domácich hráčov – Mamajev, Ahmedov a Torbinskij. Medzi žrďami je jasnou jednotkou skúsený 38-ročný Ukrajinec Dikaň.

Zápas FK Krasnodar – ŠK Slovan Bratislava má výkop vo štvrtok o 19.00 SELČ (v Rusku je o hodinu viac – pozn.). Hlavným rozhodcom je Turek Halis Özkahya.

Reklama

 

Prvý zápas 3. predkola EL 2015/2016, štvrtok 30. júla o 19.00 SELČ (20.00 miestny čas):

FK Krasnodar – ŠK Slovan Bratislava /rozhodca: Halis Özkahya (Tur.)/

predpokladané zostavy:

Krasnodar: Dikaň – Jedrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist, Petrov – Gazinskij – Pereyra, Ahmedov, Mamajev, Smolov – Ari

Reklama

Slovan: Mucha – Sekulič, Hudák, Saláta, Podaný – Lásik, Gonzalez – Milinkovič, Štefánik, Mészáros -Vittek

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali