Slováci chcú potvrdiť víťazstvo nad Maďarmi aj v Cardiffe, od Walesanov očakávajú “ostrovnú” hru

Slováci chcú potvrdiť víťazstvo nad Maďarmi aj v Cardiffe, od Walesanov očakávajú “ostrovnú” hru

Bratislava 23. marca 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Po víťaznom vstupe do E-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy 2020 proti tímu Maďarska (2:0) nastúpi slovenská futbalová reprezentácia hneď v nedeľu v ďalšom dôležitom stretnutí. Vo waleskom Cardiffe sa predstaví v dueli proti “bronzovému” mužstvu ostatných ME 2016 vo Francúzsku (začiatok o 15.00 h SEČ)

Na snímke slovenský tím pred úvodným stretnutím prvého kola E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 Slovensko – Maďarsko

“Určite to bude ťažší zápas ako s Maďarskom, najmä po fyzickej stránke, keďže súper hrá tvrdý a taký typický ´anglický´ futbal. Wales má výborných hráčov ako Gareth Bale alebo Aaron Ramsey, budeme sa musieť na nich pripraviť,” myslí si defenzívny stredopoliar slovenského tímu Stanislav Lobotka. “Bude to náročný zápas. Väčšina waleských hráčov pôsobí v anglickej Premier League alebo tamojšej druhej najvyššej súťaži. Nerád hodnotím súperov, ale myslím si, že Walesania budú mať väčšiu kvalitu ako Maďari. Verím však, že máme schopnosti na to, aby sme v Cardiffe uhrali dobrý výsledok,” nadviazal hrotový útočník Pavol Šafranko, ktorý v tejto sezóne na klubovej úrovni hráva v škótskom druholigovom klube Dundee United.

Reklama

Slováci sa už v minulosti predstavili v súťažnom zápase vo waleskej metropole. V kvalifikácii ME 2008 triumfovali 7. októbra 2006 na Millennium Stadium nad domácim tímom vysoko 5:1. Premiérový reprezentačný zásah vtedy strelila momentálne najväčšia hviezda “drakov” – Gareth Bale. Útočník španielskeho Realu Madrid nastúpil aj v ďalších dvoch vystúpeniach proti tímu SR. V tej istej kvalifikácii Walesania vyhrali v Trnave 5:2 a úspešnejší boli aj na spomenutom európskom šampionáte vo Francúzsku, kde v základnej B-skupine zvíťazili 2:1. Aj v dueli v Bordeaux sa vtedy presadil Gareth Bale. “Uvidíme, akú bude mať formu tentoraz. Bale je jednou z hviezd waleského tímu. Dúfam, že sa nám ho podarí zastaviť,” zaželal si obranca slovenského mužstva Peter Pekarík.

Kouč slovenskej družiny Pavel Hapal bezprostredne po štvrtkovom zápase s maďarskými susedmi ešte nevedel povedať, či pred konfrontáciou na Britských ostrovov pristúpi k výmene niektorých mien v základnej jedenástke, prípadne úprave rozostavenia. “Uvidíme, či máme niekoho zraneného. Až tesne pred duelom v Cardiffe sa rozhodneme, či urobíme nejaké zmeny,” priznal 49-ročný rodák z moravského Kroměříža. “Po víťazstve nad Maďarmi pôjdeme do Walesu s lepšou náladou a sebavedomím. Od Walesu očakávam viac tvrdú a rýchlu hru kolmo na bránku než nejaké veľké držanie lopty. Bale a Ramsey sú dve najzvučnejšie mená ich mužstva, ale postupne majú stále viac hráčov, ktorí sa presadzujú v anglickej lige, takže aj ďalší majú určite veľkú kvalitu,” myslí si jeden z najlepších hráčov slovenského tímu v zápase s Maďarskom Albert Rusnák.

Reklama

Pre Walesanov znamená nedeľňajší zápas proti Slovákom vstup do kvalifikácie ME 2020. V stredu sa predstavili v medzištátnom prípravnom stretnutí proti Trinidadu a Tobago, nad ktorým triumfovali v oklieštenom zložení 1:0. Nehrali spomenutí Bale ani Ramsey, keďže tréner Ryan Giggs nechcel pred duelom so Slovenskom riskovať prípadné zranenie niektorej z dôležitých opôr. “Chápem sklamanie fanúšikov, že chcú vidieť hrať futbalistov ako Gareth Bale. Mojou úlohou je však zabezpečiť, aby naše mužstvo bolo v nedeľu stopercentne pripravené. Gareth odohral minulý víkend proti Celte Vigo (2:0) prvýkrát za ostatné tri mesiace celý zápas. Pred stretnutím s Trinidadom a Tobagom trénoval iba trošku, takže sme pred duelom so Slovákmi nechceli ísť do rizika. Nebolo to však iba v prípade Bala, ale aj ďalších hráčov,” poznamenala 45-ročná dlhoročná opora anglického veľkoklubu Manchester United (1990-2014).

Giggs v minulosti nenastúpil vo vzájomnom dueli proti slovenskému tímu. V kvalifikácii o postup na MS 1994 v USA, poslednej spoločnej z pohľadu bývalého Československa, však hral v obidvoch stretnutiach. Na ostravských Bazaloch (1:1) aj neskôr v Cardiffe (2:2) si na konto pripísal plnú minutáž, v domácom zápase proti Československu vtedy ešte ako 19-ročný mladík dokonca skóroval. V rovnakom stretnutí vo Walese nastúpil v drese “federálneho” mužstva aj súčasný kouč slovenského tímu Pavel Hapal.

 

Predpokladaná základná zostava Slovenska na nedeľňajší zápas proti Walesu v Cardiffu (15.00 h SEČ) v rámci E-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2020:

Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Lobotka – Mak, Kucka, Hamšík, Rusnák – Duda

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali