Sabaka vyhral súd proti Republike, zatiaľ je rozsudok neprávoplatný. Uhrík poskytol stanovisko

Sabaka vyhral súd proti Republike, zatiaľ je rozsudok neprávoplatný. Uhrík poskytol stanovisko

Bratislava 17. augusta 2023 (HSP/Foto: HSP)

 

Covid prestal byť spoločnosť ohrozujúcou pandémiou v minúte, keď ruské vojská vkročili na východ Ukrajiny. Následky však vidno dodnes. Aj tie právne

Peter Sabaka a Milan Uhrík
Peter Sabaka a Milan Uhrík

Okresný súd v Nitre dnes vyhlásil rozsudok voči politickej strane Republika. Petrovi Sabakovi má strana vyplatiť 15 tisíc eur ako odškodné. Na svojom profile na sociálnej sieti má uverejniť ospravedlnenie a ďalších 48 hodín nesmie na ňom uverejniť nič. Rozsudok nie je ešte právoplatný, Republika sa môže proti nemu odvolať.

Reklama

Sabaka pôvodne žiadal od Republiky až 100 tisíc eur, na profile Republiky narátal až 20 dehonestujúcich výrokov. Milan Uhrík, predseda strany sa na vyhlásenie rozsudku pre pracovné vyťaženie nedostavil. Na predchádzajúcich pojednávaniach bránil stranu tým, že príspevky na profil pridávajú členovia aj bez jeho vedomia, a on nemá žiadnu povinnosť kontrolovať ich.

Sabaka sa v minulosti vyjadril, že nepoľaví, a bude žiadať odškodné. Spolu s vyznamenaním štátnou cenou Jozefa Miloslava Hurbana dostal Sabaka od predsedu NR SR aj finančné ocenenie vo výške 28 tisíc eur. “Starí skúsení lekári, ktorí kritizujú nezmyselné vládne postupy a prihlúple Mikasove obmedzenia sú umlčiavaní, osočovaní a vyčleňovaní zo spoločnosti. A mladí šplhúni, ktorí si na Covide chcú vybudovať kariéru, a ktorí v médiách poslušne rapkajú, čo im vrchnosť povie, si prídu na desaťtisícové odmeny,” hneval sa vtedy Milan Uhrík.

Reklama

Sabaka patril k tým, ktorých z covidu vyliečil Putin: “Bol veľmi ľahký, jeden deň som mal nejaké bolesti svalov a kĺbov, no a na druhý deň Rusko zaútočilo na Ukrajinu a bolo u mňa po covide. Už som to absolútne neriešil a riešil som inváziu.” Počas covidu bol jednou z tvárí, ktoré boli spájané s protipandemickými opatreniami vlády.

 

Uhrík pre HS reaguje:

“To čo sa na Slovensku rozpútalo pár týždňov pred voľbami je šialené. Časť polície a médií vyvíja úplne evidentnú a besnú snahu zničiť silnejúcu opozíciu za každú cenu. Svoju pravú tvár odhaľujú však aj súdy. Sudkyňa špecializovaného trestného súdu Záleská si užíva spoločné dovolenky s Tódovou, ktorá zverejňovala informácie zo spisov.

Okresný súd v Nitre dnes pred svetlami kamier oznámil bezprecedentný rozsudok, že celé hnutie REPUBLIKA sa musí ospravedlniť lekárovi Sabakovi a zaplatiť mu 15-tisíc eur. Za politicky motivovanú žalobu, ktorú Sabakovi zafinancovali ľudia ako Naď, Klus a župan Droba… Čo iné je tento proces, ak nie snahou finančne zruinovať silné opozičné hnutie v čase vrcholiacej predvolebnej kampane?! A potom sa niektorí čudujú, že prečo súdom na Slovensku neverí už ani tretina ľudí…

Áno, takýto je, žiaľ, stav právneho štátu na Slovensku.

Reklama

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:18

Slovenská reprezentantka v pretláčaní rukou Barbora Bajčiová dosiahla na ME v Bratislave zlaté double. Po piatkovom triumfe v súťaži ľavou rukou nenašla v kategórii nad 90 kg premožiteľku ani v pravačke. Lucia Debnárová vybojovala v sobotu v Dome športu v kategórii do 60 kg striebro. Bronzové medaily zavesili na krk Martine Sojkovej (do 55 kg) a Petrovi Celesovi (do 100 kg).

18:07

Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách. Oznámil to v sobotu Svetový potravinový program (WFP) spádujúci pod OSN. Úrady v krajine vyhlásili núdzový stav a do oblastí vyslali tímy záchranárov.

17:27

Približne 150.000 ľudí už od pondelka utieklo z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorému hrozí rozsiahla izraelská vojenská ofenzíva, uvádza v sobotu Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). O výrazne vyššom počte, a síce 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentúra DPA s tým, že tieto tvrdenia nie je možné nezávisle overiť.

17:04

Traja civilisti prišli v sobotu o život pri raketovom útoku na reštauráciu v ruskom okupovanom Donecku a prinajmenšom ôsmi ďalší utrpeli zranenia. Oznámil to Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin, pričom útok prepísal Kyjevu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara v obci Zohor

Autor: Karin Ort

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali