Tlačí na rodičov cez ich deti? Heger pri odovzdávaní vysvedčení deťom zdôraznil, že zatváraniu škôl je možné zabrániť len očkovaním

Tlačí na rodičov cez ich deti? Heger pri odovzdávaní vysvedčení deťom zdôraznil, že zatváraniu škôl je možné zabrániť len očkovaním

Bratislava 30. júna 2021 (SITA/HSP/Foto:TASR – Martin Baumann)

 

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) pri dnešnom odovzdávaní vysvedčení zdôraznil, že je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa školy na jeseň znova nezatvárali. Premiér to uviedol pri rannej návšteve Základnej školy Sokolíkova v bratislavskej Dúbravke, na ktorej sám študoval. Heger tiež ocenil prácu učiteľov počas pandémie a poukázal na to, že zatváraniu škôl je možné zabrániť len očkovaním. Jeho stanovisko zaslal Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR

Heger_vysvedčenia
Na snímke predseda vlády Eduard Heger odovzdáva deťom vysvedčenia

„Učitelia vyučovali na diaľku, pričom často mali doma aj vlastné deti, ktoré sa takisto vzdelávali len z domu. A učiteľmi sa zrazu stali aj rodičia, ktorí museli oveľa viac času venovať domácim úlohám,“ doplnil predseda vlády.

Reklama

Učiteľom sa poďakoval za to, ako tento rok zvládli. Váži si, že ako pedagógovia berú svoje povolanie ako poslanie.

Premiér tiež opätovne pripomenul, že je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa na jeseň školy znova nezatvárali.

Reklama

„Nesmieme podceniť tretiu vlnu. Jedinou zbraňou, ktorú momentálne máme, je očkovanie. Od miery zaočkovania závisí, aká silná bude tretia vlna aj to, či deti budú môcť sedieť v laviciach alebo opäť zostanú zatvorené doma,“ dodal.

Dnes na školách dostane koncoročné vysvedčenie 486 279 žiakov základných škôl a 213 362 žiakov stredných škôl. Vysvedčenie dostane aj viac ako 56-tisíc prvákov. Letné prázdniny si budú môcť následne žiaci oficiálne užívať od štvrtka 1. júla. Potrvajú do 30. augusta, avšak vyučovanie sa začne vo štvrtok 2. septembra.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:59

Ruský prezident Vladimir Putin privítal v stredu postup svojich jednotiek “na všetkých frontoch” na bojisku na Ukrajine.

14:56

Ukrajinská bezpečnostná služba v stredu oznámila, že zadržala šesť ľudí podozrivých z pomoci Rusku pri vlaňajšom útoku na obytný dom v meste Pokrovsk, a obvinila ich z vlastizrady.

14:48

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu v Kyjeve oznámil ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške dvoch miliárd dolárov (1,9 miliardy eur). Zároveň vyhlásil, že Ukrajina sa má sama rozhodnúť, či použije americké zbrane na ruskom území.

14:44

Švajčiarsky najvyšší trestný súd v stredu odsúdil na 20 rokov odňatia slobody bývalého gambijského ministra vnútra Ousmana Sonka. Išlo o zločiny proti ľudskosti počas represií bezpečnostných síl tejto západoafrickej krajiny voči odporcom dlhoročného diktátora Yahyu Jammeha. Oznámila to mimovládna organizácia TRIAL International so sídlom v Ženeve.

14:04

Ak sa Izraelu podarí poraziť hnutie Hamas v Pásme Gazy, “zameria sa na Turecko”. Vyhlásil to v stredu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

13:59

Írsko uzná palestínsku štátnosť do konca mája, oznámil v stredu tamojší minister zahraničných vecí Micheál Martin. Dátum však nespresnil.

13:58

Ruská armáda získala plnú kontrolu nad obcou Robotyne v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny. Okrem toho sa jej podarilo dobyť aj ďalšie dve obce v Charkovskej oblasti na severovýchode, oznámilo v stredu ruské ministerstvo obrany.

13:56

V Nemecku sú momentálne zmrazené ruské aktíva v hodnote 3,95 miliardy eur. Vyplýva to z listu ministerstva financií (MF).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke účastníci sa zúčastňujú na skákacom fitness počas Seoul Heath Show na Seoul Plaza v Soule, Južná Kórea

Autor: AP/Ahn Young-joon

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali