Na investíciách sa podieľa súkromný fond rizikového kapitálu New Crop Capital a fond rizikového kapitálu Stray Dog Capital. SuperMeat má tiež potvrdenú investíciu od PHW, nemeckého veľkovýrobcu hydiny.
Generálny riaditeľ spoločnosti SuperMeat a spoluzakladateľ Ido Savir uviedol, že investícia spoločnosti PHW “je dôkazom toho, že potravinársky priemysel je pripravený prijímať nové technológie, a to najmä tým, že umožňuje produkciu potravín udržateľným spôsobom.”
Potravinárska a technologická firma SuperMeat sa zameriava na pestovanie mäsa v laboratóriu metódou úpravy kuracích buniek, ktoré získava zo živej hydiny. Tento proces tak nahrádza bežný cyklus chovu hospodárskych zvierat, ich porážku a spracovanie.
Takýmto spôsobom výroby sú nadšení najmä ekológovia. V laboratóriu sa mäso nenakazí a jeho produkcia spotrebuje o 99 percent menej pôdy, o 98 percent menej vody a zníži produkciu skleníkových plynov až o 96 percent.
Podľa Reflex.cz Izraelská firma SuperMeat ale nie je vo svojom odbore prvá. Niekoľko pokusov vypestovať umelé mäso v laboratóriu už síce prebehlo, ale aj keď bolo pestovanie úspešné, tak nakoniec pokusy zlyhali. Nikdy totiž nedošlo pri výrobe na dosiahnutie ceny, aby bola konkurencieschopná voči klasickému mäsu.
Podľa odhadov OSN pritom do roku 2050 stúpne celosvetová spotreba mäsa až na dvojnásobok.