OTS: Brands, KFC, Pizza Hut a Taco Bell spúšťajú kampaň proti hladu vo svete

OTS: Brands, KFC, Pizza Hut a Taco Bell spúšťajú kampaň proti hladu vo svete

12. septembra 2013 14:55 UTC

Spoločnosti Yum! Brands, KFC, Pizza Hut a Taco Bell spúšťajú kampaň proti hladu vo svete World Hunger Relief. V novej sociálnej reklame sa predstaví Christina Aguilera, ktorá je globálnou hovorkyňou tejto kampane

Reklama

Aguilera použije svoj silný hlas, aby pomohla takmer miliarde hladujúcich na celom svete

Reklama

LOUISVILLE (Kentucky, USA).–(BUSINESS WIRE)—Spoločnosť Yum! Brands (burzový index NYSE: YUM), materská spoločnosť firiem KFC, Pizza Hut a Taco Bell, dnes oznámila spustenie svojej každoročnej kampane World Hunger Relief, pričom v novej sociálnej reklame sa predstaví niekoľkonásobná víťazka hudobnej ceny Grammy a medzinárodná superstar Christina Aguilera.

Christina Aguilera použije svoj silný hlas v boji proti hladu v novej sociálnej reklame v rámci iniciatívy spoločnosti Yum! Brands s názvom World Hunger Relief, ktorú spúšťa v reštauráciách KFC, Pizza Hut a Taco Bell po celom svete v prospech Svetového potravinového programu OSN, rovnako ako ďalších podobných programov. Na celom svete hladuje takmer 1 miliarda ľudí a poslaním Aguilery, ako globálnej hovorkyne kampane World Hunger Relief spoločnosti Yum! Brands, je zvyšovať povedomie o tomto celosvetovom probléme. Ak chcete prispieť na dobročinný účel v rámci tejto kampane, navštívte webové stránky HungertoHope.com, alebo pošlite správu s textom „WHR“ na číslo 90999. Pripojte sa k hnutiu prostredníctvom sociálnych sietí na adrese #letsendhunger @WldHungerRelief @yumbrands. (Fotografie: Business Wire)

Podľa Organizácie spojených národov je na svete takmer 1 miliarda hladujúcich ľudí. Program World Hunger Relief spoločnosti Yum! Brands je najrozsiahlejšia svetová iniciatíva súkromného sektora zameraná na pomoc hladujúcim, ktorá zahŕňa viac ako 130 krajín a oblastí, viac ako 39 000 reštaurácií KFC, Pizza Hut a Taco Bell a takmer 1,5 milióna zamestnancov. Táto iniciatíva vznikla v roku 2007 v snahe zvýšiť úroveň informovanosti, dobrovoľníckej činnosti a získavania finančných prostriedkov pre Svetový potravinový program OSN (World Food Programme – WFP) a programy a aktivity iných organizácií vyvíjajúcich úsilie v oblasti zmierňovania následkov hladu vo svete.

Reklama

Nová sociálna reklama obsahuje zábery z nedávnej návštevy Aguilery v Rwande, kde mala priamo v teréne možnosť na vlastné oči vidieť následky hladu a pomáhala tam príjemcom výživových programov v rámci WFP. Aguilera rozdávala jedlo hladným deťom, ktoré každý deň prejdú do školy a zo školy celé kilometre, aby dostali teplé jedlo v rámci programu školského stravovania zastrešeného Svetovým potravinovým programom OSN. Navštívila aj utečenecký tábor, ktorý je domovom viac ako 18 000 ľudí žijúcich vo vlastnoručne postavených chatrčiach. V kempe strávila čas s matkami a deťmi, ktoré jej rozprávali o tom, ako sa im podarilo uniknúť pred násilím, ktoré zažívali v Demokratickej republike Kongo. Inšpirujúca pieseň Aguilery s názvom "Light Up the Sky" znie v priebehu 15- a 30-sekundových verzií sociálnej reklamy, ktorej vysielanie v televízii a na internete sa začne tento mesiac.

Okrem novej sociálnej reklamy Aguilera zvyšuje povedomie o tomto probléme aj prostredníctvom nových plagátov kampane World Hunger Relief v reštauráciách KFC, Pizza Hut a Taco Bell, na ktorých sa uvádza citát "Spoločne máme vo svojej moci zachrániť ľudské životy a pohnúť sa od hladu k nádeji," plus aktivity spojené s propagáciou a rôzne programy na internete vrátane internetových stránok kampane HungertoHope.com. Aguilera pôsobí ako globálna hovorkyňa v rámci iniciatívy spoločnosti Yum! BrandsWorld Hunger Relief od roku 2009 a vďaka jej účasti sa podarilo vyzbierať milióny pre Svetový potravinový program OSN a ďalšie programy a aktivity iných organizácií vyvíjajúcich úsilie v oblasti zmierňovania následkov hladu. Pôsobí aj ako "Veľvyslankyňa v boji proti hladu" kampane WFP a v rámci tejto funkcie absolvovala niekoľko ciest do Guatemaly, na Haiti a do Rwandy, ktoré boli zamerané na poskytovanie materiálnej pomoci.

"Som hlboko dojatá tým množstvom hladných matiek a detí, ktoré som stretla v Rwande," povedala Aguilera. "Mojím cieľom, rovnako ako cieľom kampane spoločnosti Yum! Brands World Hunger Relief je inšpirovať čo najväčšie množstvo ľudí, aby prispeli na túto vec a pomohli tak miliónom detí zmeniť život v hlade na život plný nádeje. Je dôležité, aby ľudia vedeli, že stačí len 25 centov denne na to, aby sme nasýtili dieťa v škole a stali sa tak súčasťou riešenia," uviedla Aguilera.

"Sme presvedčení, že je našou výsadou a povinnosťou urobiť všetko, čo môžeme, aby sme prispeli k zlepšeniu situácie týkajúcej sa globálneho hladu a zachránili ľudské životy," povedal David Novak, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Yum! Brands, Inc. "Christina je neuveriteľnou hovorkyňou kampane World Hunger Relief, čím nám pomáha zvyšovať povedomie ľudí po celom svete a inšpirovať ich, aby sa zapojili do kampane. Sme vďační aj za dôležitú prácu, ktorá sa v rámci Svetového potravinového programu OSN vykonáva každý deň s cieľom nasýtiť milióny hladných žien a detí v rozvojových krajinách. Som hrdý najmä na 1,5 milióna partnerov a odberateľov spoločnosti Yum! a na členov ich rodín, ktorí dobrovoľne pracujú vo svojich miestnych komunitách, aby prispeli k riešeniu tohto problému," povedal Novak.

"Sme radi, že dlhodobo spolupracujeme so spoločnosťou Yum! Brands a ich kampaňou boja proti hladu World Hunger Relief," povedala Ertharin Cousinová, výkonná riaditeľka WFP. "V rámci kampane sme poskytli milióny jedál chudobným hladujúcim, vďaka čomu sa ukázalo, ako môže dokonca aj ten najmenší individuálny príspevok zmeniť život, keď konáme všetci spoločne."

Reklama

Od spustenia iniciatívy World Hunger Relief spoločnosti Yum! Brands v roku 2007 sa podarilo vyzbierať takmer 150 miliónov dolárov pre program WFP a ďalšie aktivity organizácií zamerané na poskytovanie pomoci hladujúcim ľuďom. Táto iniciatíva pomáha zabezpečiť približne 600 miliónov jedál a zachraňovať životy miliónov ľudí vo vzdialených končinách sveta. Takmer 1,5 milióna zamestnancov tejto spoločnosti, jej odberateľov a ich rodinných príslušníkov odpracovalo v komunitách po celom svete dobrovoľne milióny hodín na podporu úsilia zameraného na zmiernenie následkov hladu. Aguilera a Novak získali v roku 2012 ocenenie za svoje humanitárne úsilie zamerané na boj proti hladu. Cenu George McGovern Leadership Award, ktorá sa im odovzdala na ministerstve zahraničia, im udelila organizácia Svetový potravinový program USA.

Hlad a podvýživa predstavujú tie najväčšie riziká ohrozujúce zdravie ľudí na celom svete – väčšie ako AIDS, malária a tuberkulóza dokopy. Medzi hlavné príčiny hladu patria prírodné katastrofy, konflikty, chudoba, zlá poľnohospodárska infraštruktúra a ničenie životného prostredia.

Zákazníci môžu navštíviť webové stránky HungertoHope.com, venovať príspevok v reštauráciách KFC, Pizza Hut a Taco Bell po celom svete (nákup nie je povinný – pozri kalendár s dôležitými dátumami kampane v USA nižšie) alebo poslať správu s textom "WHR" na číslo 90999. Každý získaný americký dolár pôjde priamo na činnosti v rámci programu WFP zamerané na boj proti hladu vo svete. Za jeden americký dolár sa zabezpečia štyri jedlá pre hladné deti v školách.

Spoločnosť Yum! plánuje získať takmer 50 mil. dolárov prostredníctvom sociálnej reklamy zameranej na zvyšovanie informovanosti o probléme týkajúcom sa hladujúcich ľudí po celom svete, propagačných aktivít, vzťahov s verejnosťou, internetovej komunikácie a plagátov v reštauráciách. Zamestnanci a odberatelia spoločnosti budú dobrovoľne pracovať po celom svete pre organizácie bojujúce proti hladu, potravinové banky, výdajne jedál a v oblasti získavania prispievateľov na účely kampane.

Spoločnosť Yum! rieši problémy súvisiace s hladom aj v USA prostredníctvom svojho programu Harvest. Od jeho spustenia pred viac ako dvoma desaťročiami sa Harvest stal najväčším programom na pomoc hladujúcim na svete. Spoločnosť Yum! venovala prostredníctvom programu Harvest takmer 80 000 ton potravín v hodnote viac ako 700 mil. dolárov ľuďom ohrozeným hladom v USA. Spoločnosť je už 11 rokov hlavným sponzorom projektu Dare to Care Food Bank v meste Louisville a tejto miestnej organizácii už venovala viac ako11 mil. dolárov. Kalendár kampane: World Hunger Relief spustí túto jesennú kampaň v Spojených štátoch 22. septembra v reštauráciách Pizza Hut, 26. septembra v reštauráciách Taco Bell a 30. septembra v reštauráciách KFC.

Pripojte sa k hnutiu prostredníctvom sociálnych sietí na adrese #letsendhunger @WldHungerRelief @yumbrands.

Spoločnosť Yum! Brands, Inc. so sídlom v meste Louisville v americkom štáte Kentucky vlastní viac ako 39 000 reštaurácií vo viac ako 130 krajinách a oblastiach. Spoločnosť Yum! sa v roku 2012 umiestnila na 201. priečke v rebríčku 500 najlepších firiem sveta, ktorý každoročne zverejňuje časopis Fortune, s tržbami viac ako 13 miliárd amerických dolárov a v roku 2013 ju časopis Corporate Responsibility vyhlásil za jednu zo 100 najtransparentnejších firiem v rebríčku 100 Corporate Citizens. Reštaurácie tejto spoločnosti, ktoré nesú značky KFC, Pizza Hut a Taco Bell, sú svetovými lídrami v oblasti predaja takých kategórií jedál, ako sú pochúťky z kuracieho mäsa, pizza a špeciality mexickej kuchyne. Mimo Spojených štátov otvorila spoločnosť Yum! Brands viac ako päť nových reštaurácií denne a zaujala tak vedúcu pozíciu v oblasti medzinárodného rozvoja maloobchodu.

WFP je najväčšia humanitárna agentúra na svete, ktorá bojuje proti hladu. V minulom roku WFP poskytla viac ako 97 miliónom ľudí vo viac ako 80 krajinách potravinovú pomoc. Viac informácií nájdete na internetovej adrese www.wfp.org.

Reklama

Fotografie/multimediálna galéria sú k dispozícii na adrese: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20130912006069/en/

Kontakty

Yum! Brands, Inc.

Virginia Ferguson, 502-874-8200 

Reklama

Virginia.Ferguson@yum.com

alebo

Weber Shandwick

Reklama

Allison Wilson, 310-854-8261

awilson@webershandwick.com

Zdroj: Yum! Brands

Smart multimediálna galéria

Photo

Reklama

Christina Aguilera použije svoj silný hlas v boji proti hladu v novej sociálnej reklame v rámci iniciatívy spoločnosti Yum! Brands s názvom World Hunger Relief, ktorú spúšťa v reštauráciách KFC, Pizza Hut a Taco Bell po celom svete v prospech Svetového potravinového programu OSN, rovnako ako ďalších podobných programov. Na celom svete hladuje takmer 1 miliarda ľudí a poslaním Aguilery, ako globálnej hovorkyne kampane World Hunger Relief spoločnosti Yum! Brands, je zvyšovať povedomie o tomto celosvetovom probléme. Ak chcete prispieť na dobročinný účel v rámci tejto kampane, navštívte webové stránky HungertoHope.com, alebo pošlite správu s textom "WHR" na číslo 90999. Pripojte sa k hnutiu prostredníctvom sociálnych sietí na adrese #letsendhunger @WldHungerRelief @yumbrands. (Fotografie: Business Wire)

Logo

Túto tlačovú správu a multimediálne súbory si môžete pozrieť on-line na adrese:

http://www.businesswire.com/news/home/20130912006069/en

Reklama

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali