Oliver Andrásy zareagoval na kritiku liberálov: Potrat je chladnokrvná vražda. Zabiť dieťa nie je právo ženy… Takzvaná seriózna tlač je slúžkou liberálov a gender aktivistov

Oliver Andrásy zareagoval na kritiku liberálov: Potrat je chladnokrvná vražda. Zabiť dieťa nie je právo ženy… Takzvaná seriózna tlač je slúžkou liberálov a gender aktivistov

Bratislava 13. júna 2020 (HSP/Foto:Facebook-Oliver Andrásy)

 

Oliver Andrásy zareagoval na liberálov, ktorí zahltili jeho stránku na sociálnej sieti, po tom, čo skritizoval známu gender aktivistku a feministku Oľgu Pietruchovú podporujúcu “právo na potrat.” Andrásy si stojí za svojim názorom a tvrdí, že potrat je chladnokrvná vražda, na ktorú by nikto nemal mať “právo.” Bývalý televízny zabávač sa tiež pustil do mainstreamových médií, ktoré nazval slúžkami liberálov a gender aktivistov

Na snímke Oliver Andrásy

Známy slovenský humorista Oliver Andrásy, ktorý sa preslávil zábavnou reláciou “Aj múdry schybí”, či “Dereš”, rozzúril liberálov, po tom, čo sa pustil do kontroverznej feministky Oľgy Pietruchovej.

Reklama

“Pani Pietruchová veľmi vehementne obhajovala právo ženy rozhodnúť o živote svojho budúceho dieťaťa a ísť na potrat. Musím povedať, že ma presvedčila. Ale iba čiastočne. Keď som ju tak počúval, povedal som si, že keby sa napríklad jej matka svojho času rozhodla ísť na potrat, asi by som jej ho aj zaplatil,” reagoval Andrásy na vystúpenie Pietruchovej v relácii RTVS “Do kríža”, kde obhajovala “právo žien na potraty.”

Okrem liberálov z radov bežnej populácie, ktorí v komentároch na tento príspevok písali urážky ako „primitív“, „dement“, „hovädo“, či „ko**t“ , Andrásy svojim statusom rozzúril aj známe “osobnosti” ako napríklad Michala Šimečku, Michala Havrana, či Zuzanu Kovačičovú, ktoré na ňom nenechali “nitku suchú.” Viac sa dočítate TU.

Reklama

Andrásy si však za svojim pro-life názorom stojí aj naďalej. V najnovšom statuse na sociálnej sieti reagoval na svojich liberálnych kritikov:

“Tak si do mňa mnohí kopli, vynadali mi, dourážali ma… v poriadku, s tým človek musí počítať, ak ide s kožou na trh, najmä na trh internetový. Na nikoho ťažké srdce nemám, prekážali mi len vulgarizmy.”

Bývalý moderátor a humorista najprv skritizoval liberálne médiá, ktoré nepísali o podstate problému:

“Je mi ľúto, že väčšina reakcií i článkov v novinách  je o forme, nie o obsahu a posolstve… tzv. seriózna tlač je totálnou slúžkou liberálov a kadejakých gender aktivistov.”

Oliver Andrásy následne na príkladoch z vlastnej rodiny popísal prečo si myslí, že tzv. “plod” je v skutočnosti dieťa: ” V poslednom čase zažívame v našej rodine  značný baby-boom, následkom čoho pomerne často vidím snímky  z ultrazvuku.  Kto ste to nevideli, pozrite si to. To sú normálne ľudské bytosti: majú hlavičku, nožičky, ručičky, pršteky, dokonca sa mi zdá, že robia aj grimasy.”

Reklama

Podľa Andrásyho zabiť takéto nenarodené deti nie je právo žien a pokladá to za úkladnú vraždu: “Prepáčte, ale niečo také zabiť, to nie je právo ženy na to, aby narábala so svojím telom. To malé už nie je jej telo, to je iný človek.  A ísť na potrat, je chladnokrvná, dopredu naplánovaná  vražda. A keď to niekto obhajuje, tak obhajuje úkladnú vraždu.  Je zaujímavé, že toto v tej debate akosi mnohým uniklo. A nikto sa neopýtal pani Pietruchovej, že prečo, akým právom obhajuje úkladné vraždy.”

Andrásyho sa zastal aj politický analytik Ján Baránek, ktorému neprekáža jeho predchádzajúca kritika Oľgy Pietruchovej: ” Oliver Andrásy má moju plnú podporu. Vyčítajú mu formu. Tá forma, ktorú použil a ktorú mu vyčítajú, bola absolútne prijateľná!!!” píše Baránek a následne cituje Andrásyho vyjadrenie na adresu známej feministky.

Baránek tiež vysvetlil prečo sú slová o hypotetickom “potrate” Pietruchovej v poriadku:

“Mohol by som vedieť, prečo táto formulácia niekomu prekáža? Ak je niekto za potraty, nech je dôsledný! Nech prisúdi právo na potrat aj svojej matke! Len To Andrásy urobil, nič iné. Pokrytecká ľavicovo-slniečkárska neomarxistická lúza sa ale do neho pustila. Za čo? Na jednej strane ste za potraty, na druhej strane sa vás dotkne, keď niekto povie, že vaša matka mala ísť na potrat? Toto ale nie je názorová kompatibilita. Toto je pokrytectvo! Zabíjať, len pokiaľ sa to netýka mňa?  Bojujete za právo, ktoré by ste svojej matke nedopriali, však!?  Ešte raz, nebudem sa tu rozpisovať – Plne stojím za Oliverom Andrásym, aj za jeho citovaným výrokom!!!”

Samuel Gdovin

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:15

Navrhované výrazné zmeny v pravidlách výdavkových limitov odporujú ústavnej úprave rozpočtovej zodpovednosti na Slovensku. Myslí si to Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ), ktorá v rámci pripomienkovacieho konania k návrhu novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy z dielne Ministerstva financií (MF) SR predložila viaceré svoje výhrady.

16:05

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky. V minulom roku stúpli tržby pošty, a to približne o dve percentá. Vyplýva to z účtovnej uzávierky SP a údajov FinStat.

16:02

Rakúska ľudová strana (ÖVP) odmietla legislatívny návrh svojho koaličného partnera o povinnej diverzifikácii dodávok plynu. Zmeny v súčasnom zákone, ktoré navrhla ministerka životného prostredia Leonore Gewesslerová zo strany Zelených, predpokladajú, že podiel dovozu plynu z Ruska na domácom trhu do roku 2027 klesne z približne 90 % na nulu.

16:00

Tínedžerka, ktorú v súvislosti s útokom nožom v blízkosti jej školy postihla srdcová nevoľnosť, vo štvrtok zomrela. Dievča vo veku 14 rokov dostalo infarkt krátko po tom, ako vedenie jej školy nariadilo uzavrieť celý objekt. Stalo sa tak v snahe chrániť študentov pred útočníkom vyzbrojeným nožom, ktorý pred tým v blízkosti inej neďalekej školy ľahko zranil dve dievčatá vo veku sedem a 11 rokov. 

15:58

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu Jordánu.

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali