NHL: Tatar skóroval v treťom zápase v rade, druhý gól Sekeru – text, sumáre

NHL: Tatar skóroval v treťom zápase v rade, druhý gól Sekeru – text, sumáre

New York 3. novembra (TASR) – V trinástich zápasoch zámorskej NHL sa v noci na nedeľu bodovo presadili štyria slovenskí hokejisti. Tomáš Tatar jedným gólom pomohol Detroitu k suverénnemu víťazstvu 5:0 na ľade Edmontonu. Dvadsaťdvaročný útočník potvrdil výbornú formu, keď skóroval v treťom stretnutí v rade. Strelecky sa presadil aj obranca Andrej Sekera, ktorý sa postaral o čestný úspech Caroliny pri prehre 1:5 na ľade New Yorku Rangers. Pre 27-ročného zadáka to bol druhý presný zásah v sezóne. Hráči Philadelphie si deň po debakli 0:7 s Washingtonom napravili chuť vydretým víťazstvom 1:0 na ľade New Jersey. Pri jedinom góle hostí asistoval slovenský obranca Andrej Meszároš. Rovnako gólovou prihrávkou pomohol Marián Hossa k triumfu Chicaga 5:1 vo Winnipegu. Nedarilo sa dvojici slovenských brankárov, Jaroslav Halák dostal na ľade Tampy Bay z 25 striel štyri góly a jeho St. Louis prehral 2:4. Montreal podľahol v Denveri domácemu Coloradu 1:4, Peter Budaj v bránke hostí inkasoval od svojho bývalého tímu tri góly a zaznamenal 27 úspešných zásahov.

V treťom zápase po sebe skóroval útočník Detroitu Tomáš Tatar, ktorému skvele vychádza trip po kanadských mestách. Slovenský krídelník skóroval vo Vancouveri, v Calgary a teraz aj v Edmontone, kde prispel k víťazstvu Red Wings 5:0. Tatar skóroval v prvej tretine, keď len 27 sekúnd po úvodnom góle Darrena Helma zvýšil na 2:0. Svoju gólovú akciu Tatar sám rozbehol v strednom pásme, keď pred vlastnou modrou čiarou vystihol zlú rozohrávku Oilers, prešiel s pukom až do útočného pásma, posunul ho Joakimovi Anderssonovi a dorazil Švédovu strelu za chrbát Richarda Bachmana. Vďaka výborným výkonom dostáva Tatar, ktorý v úvode sezóny len vysedával na tribúne, aj viac priestoru na ľade. Kým v prechádzajúcich dvoch dueloch nehral ani v jednom viac ako 13 minút, teraz bol na ľade 16 minút a 57 sekúnd a nastupoval aj v presilovkách. Celkovo vystrelil na súperovu bránku trikrát a zaznamenal plusový bod. Prvé čisté konto v treťom zápase v kariére zaznamenal český brankár Petr Mrázek, ktorému na to stačilo 14 zásahov. "Mám z toho radosť. Je to výborný brankár a dnes nás podržal," povedal o Mrázekovi jeho veľmi dobrý kamarát Tatar.

Tretie víťazstvo po sebe si pripísali obhajcovia Stanleyho pohára z Chicaga. Blackhawks vyhrali na ľade Winnipegu 5:1, keď zlomili súpera tromi gólmi v priebehu piatich minút v druhej tretine. Na tretí gól prihral Patrickovi Sharpovi slovenský útočník Marián Hossa, keď ho perfektne poslal z vlastného obranného pásma do sólového úniku. Pre Hossu to bola šiesta asistencia v sezóne. Špeciálny zápas zažil kapitán Chicaga Jonathan Toews, ktorý sa vrátil do rodného mesta. Pre zranenie stále nehral za Blackhawks skúsený Michal Handzuš.

V súboji dvoch trápiacich sa tímov medzi New Jersey a Philadelphiou padol jediný gól, pod ktorý sa podpísal Andrej Meszároš. Slovenský obranca Flyers si v 15. minúte nakorčuľoval do streleckej pozície a jeho tvrdú ranu tečoval za chrbát Scotta Clemmensena Brayden Schenn. Všetkých 14 striel Devils pochytal Ray Emery a zaznamenal 15. čisté konto v kariére. Emery predtým "vybuchol" v zápase s Washingtonom. "Ray je bojovník. Veril som, že to zvládne," povedal tréner Phladelphia Craig Berube. Meszároš strávil na ľade 16 minút a 56 sekúnd a zaznamenal plusový bod.

Reklama

Jediným strelcom Caroliny v New Yorku bol slovenský obranca Andrej Sekera, čo bolo na Rangers málo. Sekera 37 sekúnd pred koncom druhej tretiny v presilovke presnou strelou do vinkľa znížil na 1:3. Hrdinom Rangers bol útočník Derek Stepan, ktorý ukončil strelecké trápenie hetrikom a tešil sa z prvých gólov v sezóne. Stepan zaznamenal druhý hetrik od 9. októbra 2010, keď dal tri góly proti Buffalu vo svojom prvom zápase v NHL. Rangers sa po slabom úvode pomaly rozbiehajú a vyhrali tretí súboj v rade. Naopak Carolina sa trápi, keď prehrala v piatom zápase po sebe a v posledných troch dueloch strelila len dva góly. Sekera okrem gólu zaznamenal 5 striel, ale aj tri mínusové body.

Vyrovnaný zápas v Tampe rozhodli domáci hráči Lightning dvomi gólmi v tretej tretine a vyhrali nad St. Louis 4:2. V bránke hostí sa predstavil Jaroslav Halák, ktorý čelil 25 strelám "bleskov". V druhej tretine za stavu 2:2 zaznamenal skvelé zákroky proti elitným strelcom Stevenovi Stamkosovi a Martinovi St. Louisovi, ale o všetkom rozhodol teč Bretta Connolyho v 49. minúte, ktorý zmenil smer strely Radka Gudasa. Víťazstvo Lightning poistil fínsky útočník Valtteri Filppula, keď puk po jeho nahodení zrazil za Haláka jeden z obrancov Blues. "Nemáme sa na čo vyhovárať. Hráči Tampy nás prehrali a boli lepší," povedal slovenský brankár. V drese Lightning odohral 10 minút a 52 sekúnd útočník Richard Pánik a do štatistík sa nezapísal.

Reklama

Prvú prehru v treťom zápase v sezóne zaznamenal brankár Montrealu Peter Budaj. Na ľade svojho bývalého tímu Colorada, kde strávil šesť sezón, inkasoval tri góly a zaznamenal 27 úspešných zásahov. Colorado zvíťazilo 4:1, vyhralo šiesty duel v rade a potvrdilo, že patrí k najlepším tímom v NHL. Góly padali až v druhej polovici zápasu. Skóre otvoril v 32. minúte švédsky útočník Gabriel Landeskog, keď tvrdou strelou z uhla prekonal Budaja. Canadiens vyrovnali, ale záver duelu patril domácim. Víťazný gól strelil nováčik Nathan MacKinnon, keď dorazil strelu Landeskoga a na 3:1 zvýšil po chybe P.K. Subbana Ryan O’Reilly. Gólový účet duelu uzavrel do prázdnej bránky P.A. Parenteau. Avalanche prekonali klubový rekord, ktorý v sezóne 1994-95 dosiahol predchodca Quebec Nordiques, keď z úvodných 13-tich duelov vyhrali 12. Zápas pre zranenie kolena nedohral domáci Alex Tanguay.

Na víťazstve Islanders 3:1 nad Bostonom sa gólom a asistenciou podieľal hviezdny rakúsky útočník Thomas Vanek, ktorý odohral v drese "ostrovanov" tretí duel po výmene z Buffala. Vanek strelil v 37. minúte svoj prvý gól po "trejde" a tešil sa z 500. bodu v kariére. Za Boston odohral obranca Zdeno Chára 24 minút, 50 sekúnd, zaznamenal dva mínusové body a jednu strelu.

Ani v štrnástom zápase sezóny sa nedočkal kanadského bodu útočník Floridy Tomáš Kopecký. Panthers prehrali vo Washingtone, ktorý hral stále bez zraneného Alexandra Ovečkina, 2:3 po nájazdoch. Florida vyrovnala v 58. minúte v presilovke štyroch proti trom zásluhou Čecha Tomáša Fleischmanna na 2:2, v nájazdoch potom rozhodol Brooks Laich. Kopecký bol na ľade 18 minút a 12 sekúnd, zaznamenal tri strely a raz bol na trestnej lavici za hrubosť po strete s Mikom Greenom.

V Columbuse sa z prvého víťazstva v kariére a zároveň aj čistého konta tešil brankár Pittsburghu Jeff Zatkoff, ktorý mal vo svojich prvých dvoch dueloch v NHL priemer 5,06 inkasovaného gólu na zápas s úspešnosťou zásahov 81,8 percenta. Teraz si 26-ročný nováčik štatistiky výrazne zlepšil, keď nepustil za chrbát ani jednu z 19 striel Blue Jackets. Takmer 18 minút odohral v drese domácich Marián Gáborík, ale vôbec sa nepresadil.

Vo Vancouveri vyvesili pred zápasom s Torontom na strechu dres s číslom 10, ktorý nosil legendárny ruský útočník Pavel Bure a potom sa "kosatky" zahryzli do súpera. Canucks v kanadskom derby vyhrali 4:0, keď svojho súpera prestrieľali 47:21. Druhé čisté konto v sezóne zaznamenal Roberto Luongo.

Reklama

Sumáre zápasov NHL:

WINNIPEG – CHICAGO 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)

Góly: 6. Enström (Halischuk, Frolík) – 10. Hjalmarsson (Krüger), 21. Bollig (Krüger), 23. Sharp (HOSSA, Leddy), 26. Leddy (Shaw, Morin), 50. Smith (Bollig, Keith). Brankári: Pavelec (26. Montoya) – Crawford, strely na bránku: 27:25.

BUFFALO – ANAHEIM 3:6 (0:0, 1:3, 2:3)

Reklama

Góly: 28. Hodgson (Moulson, Pysyk), 47. Tallinder (Hodgson, Moulson), 55. Myers (Larsson) – 30. Getzlaf (Penner, Beauchemin), 36. Vatanen (Cogliano, Winnik), 36. Etem (Perreault, Smith-Pelly), 45. Perry (Fowler, Getzlaf), 46. Etem (Perreault, Allen), 56. Perry (Getzlaf, Lindholm). Brankári: Enroth – Miller, strely na bránku: 17:29.

TAMPA BAY – ST. LOUIS 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 11. Killorn, 22. Stamkos (Killorn, Barbiero), 49. Connolly (Gudas, Filppula), 57. Filppula (Killorn, Brewer) – 8. Pietrangelo (Backes, Steen), 24. Schwartz (Shattenkirk, Berglund). Brankári: Bishop – HALÁK, strely na bránku: 25:30.

NEW JERSEY – PHILADELPHIA 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 15. B. Shenn (MESZÁROŠ, Simmonds). Brankári: Brodeur – Emery, strely na bránku: 14:21.

NY ISLANDERS – BOSTON 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)

Góly: 27. Tavares (Vanek), 34. McDonald (Hamonic, Okposo), 37. Vanek (Okposo, Hamonic) – 36. Hamilton (Smith, Spooner). Brankári: Poulin – Johnson, strely na bránku: 34:27.

NY RANGERS – CAROLINA 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Góly: 9. Hagelin (Pouliot, Richards), 29. Hagelin (Pyatt, McDonagh), 36. Stepan (Kreider, Zuccarello-Aasen), 50. Stepan (Zuccarello-Aasen, Kreider), 55. Stepan (Zuccarello-Aasen, Kreider) – 40. SEKERA (Tlustý, Faulk). Brankári: Lundqvist – Peters, strely na bránku: 38:28.

WASHINGTON – FLORIDA 3:2 po nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0, 1:0)

Reklama

Góly: 17. Bäckström (Fehr, Green), 29. Carlson (Latta, Alzner), rozh. sam. nájazd: Laich – 29. Winchester (Upshall), 58. Fleischmann (Campbell, Huberdeau). Brankári: Neuvirth – Clemmensen, strely na bránku: 23:33.

COLUMBUS – PITTSBURGH 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 27. Engelland (Vitale, Jeffrey), 41. Kunitz (Dupuis, Martin), 60. Jokinen (Malkin, Crosby). Brankári: McElhinney – Zatkoff, strely na bránku: 19:27.

VANCOUVER – TORONTO 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 7. D. Sedin (H. Sedin, Kesler), 23. Kassian (Richardson, Edler), 26. Higgins (Tanev, Santorelli), 55. Hamhuis (Richardson, Archibald). Brankári: Luongo – Reimer, strely na bránku: 47:21.

Reklama

COLORADO – MONTREAL 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Góly: 32. Landeskog (Cliche, Bordeleau), 49. McKinnon (Landeskog, Hejda), 52. O’Reilly, 60. Parenteau (Duchene, Benoit) – 44. Gallagher (Subban, Galchenyuk). Brankári: Giguere – BUDAJ, strely na bránku: 31:30.

EDMONTON – DETROIT 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Góly: 6. Helm (Cleary, Alfredsson), 6. TATAR (Andersson), 27. Kindl (Alfredsson, Dacjuk), 48. Andersson (Miller, Abdelkader), 50. Bertuzzi (Zetterberg, Kindl). Brankári: Bachman (14. LaBarbera) – Mrázek, strely na bránku: 14:31.

LOS ANGELES – NASHVILLE 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Reklama

Góly: 20. Kopitar (Muzzin), 50. Brown (Kopitar, Williams), 52. Richards (Toffoli, Muzzin) – 12. Legwand (Jones, Hörnqvist), 20. Weber (Hörnqvist, Fisher), 29. Nystrom (Hörnqvist), 57. Legwand (Ekholm). Brankári: Quick – Hutton, strely na bránku: 38:17.

SAN JOSE – PHOENIX 2:3 po nájazdoch (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 22. Pavelski (Nieto, Wingels), 26. Boyle (Pavelski, Thornton) – 1. Vermette (Klinkhammer, Bödker), 39. Bödker (Morris), rozh. nájazd: Vermette. Brankári: Niemi – Smith, strely na bránku: 50:30.

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 16:57 1 0 1 (1) 3 0

Andrej Sekera (Carolina) 20:10 1 0 1 (-3) 5 0

Reklama

Marián Hossa (Chicago) 18:44 0 1 1 (1) 1 0

Andrej Meszároš (Philadelphia) 16:56 0 1 1 (1) 0 0

Zdeno Chára (Boston) 24:50 0 0 0 (-2) 1 2

Tomáš Kopecký (Florida) 18:12 0 0 0 (0) 3 2

Marián Gáborík (Columbus) 17:52 0 0 0 (-1) 0 0

Richard Pánik (Tampa Bay) 10:52 0 0 0 (0) 0 0

Jaroslav Halák (St. Louis) 57:07 4/25 84,00

Reklama

Peter Budaj (Montreal) 59:45 3/30 90,00

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

11:10

Rada Európy a Organizácia spojených národov vyzvali Britániu, aby prehodnotila plány na deportácie žiadateľov o azyl do Rwandy, ktoré sa po schválení britským parlamentom pretavia do zákona. Rwanda schválenie naopak privítala.

11:05

Čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktorý je známy svojimi blízkymi vzťahmi s Kremľom, údajne diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu. S odvolaním sa na ruský exilový denník Novaja gazeta Európa o tom  informovala agentúra DPA.

10:07

 Hlavná opozičná strana v Indii obviňuje premiéra Naréndru Módího z nenávistného prejavu voči moslimom po tom, čo ich nazval “špiónmi” a použil tak doposiaľ najostrejší slovník v súvislosti s touto náboženskou menšinou v krajine.

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali