Nadal prehral s Čechom Lehečkom a nepostúpil do štvrťfinále

Nadal prehral s Čechom Lehečkom a nepostúpil do štvrťfinále

Madrid 1. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)

 

Španielsky tenista Rafael Nadal nestačil vo 4. kole antukového turnaja ATP v Madride na Čecha Jiřího Lehečku v dvoch setoch 5:7, 4:6. Víťaz 22 grandslamov mal na dosah sté štvrťfinále turnaja Master 1000, čo by bol nový rekord. Lehečka nastúpi vo štvrťfinále proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi. Tretí nasadený hráč zvíťazil nad Alexandrom Bublikom z Kazachstanu 7:6 a 6:4

Rafael Nadal
Španielsky tenista Rafael Nadal sa lúči s divákmi po osemfinálovom zápase mužskej dvojhry proti Jiřímu Lehečkovi

Nadal prehral na antuke proti hráčovi mimo najlepšej dvadsiatky rebríčka ATP prvýkrát od roku 2016. Lehečkovi patrí v rankingu 31. miesto a podarilo sa mu získať skalp rekordéra madridského turnaja v počte víťazstiev (59) i titulov (5). “Som šťastný. Bol to pre mňa veľmi výnimočný týždeň, pozitívny a plný emócii. Mal som príležitosč zahrať si ešte jeden raz na tomto kurte,” citovala Nadala agentúra AFP. Tridsaťsedemročný tenista ešte neurčil termín ukončenia svojej kariéry, no predošlé dva roky ho ovplyvnili zranenia a je otázna aj jeho účasť na grandslamovom Roland Garros.

Reklama

Do štvrťfinále postúpil Talian Jannik Sinner. Najvyššie nasadený hráč zdolal v osemfinále šestnástku “pavúka” Karena Chačanova z Ruska 5:7, 6:3, 6:3. V boji o semifinále sa stretne s Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimeom, ktorý vyradil piateho nasadeného Nóra Caspera Ruuda 6:4, 7:5.

Postup si po trojsetovej dráme vybojoval aj druhý nasadený Carlos Alcaraz, Španiel zvíťazil nad Nemcom Janom-Lennardom Struffom 6:3, 6:7 (5), 7:6 (4). Jeho ďalším súperom bude Rus Andrej Rubľov, ktorý zdolal v pozícii nasadenej sedmičky Tallona Griekspoora z Holandska 6:2, 6:4.

Reklama

Do štvrťfinále postúpil aj Argentínčan Francisco Cerundolo, ktorý ako nasadená dvadsaťjednotka vyradil turnajovú štvorku Nemca Alexandra Zvereva v dvoch setoch 6:3, 6:4. V boji o semifinále narazí na Američana Taylora Fritza.

 

dvojhra – osemfinále:

Jiří Lehečka (ČR-30) – Rafael Nadal (Šp.) 7:5, 6:4,  Danil Medvedev (Rus.-3) – Alexander Bublik (Kaz.-17) 7:6 (3), 6:4, Andrej Rubľov (Rus.-7) – Tallon Griekspoor (Hol.-24) 6:2, 6:4, Taylor Fritz (USA-12) – Hubert Hurkacz (Poľ.-8) 7:6 (2), 6:4, Francisco Cerundolo (Arg.-21) – Alexander Zverev (Nem.-4) 6:3, 6:4, Jannik Sinner (Tal.-1) – Karen Chačanov (Rus.-16) 5:7, 6:3, 6:3, Carlos Alcaraz (Šp.-2) – Jan-Lennard Struff (Nem.-23) 6:3, 6:7 (5), 7:6 (4), Felix Auger-Aliassime (Kan.) – Casper Ruud (Nór.-5) 6:4, 7:5

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:13

Maďarsko a Japonsko uzatvorili dohodu o spolupráci v nukleárnej oblasti, na základe ktorej budú spolupracovať okrem iného pri technologickom rozvoji malých jadrových reaktorov. Podľa agentúry MTI to oznámil v utorok v Tokiu minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

13:57

Francúzska pošta (La Poste) vydala poštovú známku na oslavu svetoznámej bagety, ktorú kedysi prezident Emmanuel Macron opísal ako “250 gramov mágie a dokonalosti”, informoval spravodajský web France 24. Bageta, jeden zo symbolov Francúzska, bol v roku 2022 zapísaná na zoznam nehmotného dedičstva UNESCO.

13:56

Štát by mal viac komunikovať so súkromným sektorom o rozvoji siete nabíjacích staníc pre elektrické kamióny a na Slovensku by sme sa mali začať vážne zaoberať stratégiou budovania tejto kritickej infraštruktúry. Nie je to len preto, aby sme splnili požiadavky EÚ. Dôležité je, aby boli rýchlonabíjacie stanice v blízkosti diaľnic dostupné pre slovenských dopravcov, ktorí v najbližších rokoch zaradia nákladné vozidlá s elektrickým pohonom do svojich vozových parkov, upozornila v utorok Slovenská asociácia pre elektromobilitu (SEVA).

13:55

Najznámejšia kryptomena na svete bitcoin sa v utorok v skorom rannom obchodovaní dostala najvyššie od začiatku apríla a jej cena dosiahla takmer 72.000 amerických dolárov (66.292 eur).

13:54

Obchodný prebytok eurozóny zaznamenal v marci rast nad 24 miliárd eur. Export síce klesol, objem dovozu sa však znížil ešte výraznejšie. TASR o tom informuje na základe údajov štatistického úradu Európskej únie Eurostat, ktorý v utorok zverejnil predbežný odhad.

13:54

Veľmi dôležité bude, ako sa vláde SR podarí presvedčiť hlavných ekonomických aktérov doma a v zahraničí o správnosti jej hospodárskej politiky. Uviedol to v utorok v Bratislave predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók na zasadnutí zhromaždenia delegátov komory.

13:53

Konsolidácia verejných financií podľa nových pravidiel sa koncentruje najmä do rokov 2026 a 2027, čo predstavuje riziko pre jej realizáciu aj z hľadiska politického cyklu. V aktuálnom strednodobom fiškálnom výhľade na roky 2024 – 2028 to v utorok skonštatovala Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ).

13:52

Ministri členských krajín Európskej únie (EÚ) zodpovední za oblasť energetiky v utorok v Bruseli odobrili reformu trhu s elektrickou energiou, čo znamená, že spotrebitelia v celej EÚ na ceste k bezuhlíkovej spoločnosti budú ťažiť zo stabilnejších cien energie, menšej závislosti od ceny fosílnych palív a lepšej ochrany pred budúcimi krízami.

13:51

Prebytok bežného účtu platobnej bilancie eurozóny sa v marci zvýšil o 7 miliárd eur, keď ho výrazne podporil vývoj na účte primárnych príjmov. Ten sa z deficitu presunul do výrazného prebytku a kompenzoval horšie údaje v iných segmentoch. TASR o tom informuje na základe portálu RTTNews, ktorý zverejnil najnovšie údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:50

Ministri členských krajín Európskej únie (EÚ) zodpovední za oblasť telekomunikácií v utorok počas svojho zasadnutia v Bruseli schválili zákon o umelej inteligencii (UI). Hlavným cieľom rokovaní ministrov bolo určiť orientačnú debatu o ucelenom uplatňovaní nedávno prijatej legislatívy v digitálnej oblasti a schváliť závery o budúcnosti digitálnej politiky EÚ. Počas pracovného obeda budú ministri diskutovať o podpore digitálnych zručností s cieľom podporiť inklúziu.

13:49

Výrobcovia nealkoholických nápojov a minerálnych vôd naďalej odmietajú zavedenie dane na vybrané sladené nápoje. Zároveň vyzývajú vládu na prijatie férových a nediskriminačných opatrení bez výnimiek, ktoré prinesú neželaný zásah do konkurenčného prostredia na trhu a extrémne zvyšovanie cien. Uviedla to Lucia Morvai, výkonná riaditeľka Asociácie výrobcov nealkoholických nápojov a minerálnych vôd na Slovensku (AVNM).

13:48

Počet ľudí bez práce na Slovensku dosiahol v apríli hodnotu 165.770 osôb (sezónne očistené). Bolo ich tak historicky najmenej za celé obdobie sledovania tejto štatistiky. Počet pracujúcich cudzincov prekročil hranicu 105.000. Informovali o tom v utorok analytici úseku meny, štatistiky a výskumu (ÚMS) Národnej banky Slovenska (NBS).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena obdivuje ruže v stánku spoločnosti Peter Beales Roses - World Leader in Classic Roses na výstave Chelsea Flower Show v Londýne

Autor: TASR/AP-Kirsty Wigglesworth

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali