Ministerstvo zahraničných vecí RF prisľúbilo odpovedať na nepriateľské kroky USA

Ministerstvo zahraničných vecí RF prisľúbilo odpovedať na nepriateľské kroky USA

Moskva 29. decembra 2016 (HSP/Foto:TASR/AP-Pavel Golovkin)

 

Ruský portál Gazeta uviedol vyhlásenie oficiálnej predstaviteľky Ministerstva zahraničných vecí RF Márie Zacharovej, ktorá potvrdila, že Rusko určite odpovie na nové nepriateľské kroky Washingtonu

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov

 

Reklama

Ide o to, že Barack Obama, ktorý nezvláda svoj neslávny odchod z Bieleho Domu v pozícii najhoršieho a najslabšieho prezidenta v dejinách USA, sa rozhodol škodiť Donaldovi Trumpovi aj v posledných dňoch svojej neslávnej prezidentskej existencie. Snaží sa na poslednú chvíľu čo najviac sproblematizovať vzťahy medzi Ruskom a USA a nastaviť Donaldovi Trumpovi množstvo politických pascí.

Podľa Márie Zacharovovej Obama sa snaží rozšíriť existujúce sankcie, skryte útočí aj proti ruským diplomatom a pripravuje odvetu za nedokázané kybernetické zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb.

Reklama

“Ide o novoročný pozdrav od Obamu a jeho administratívy, ktorá definitívne opúšťa Biely dom. Nemajú a nikdy ani nemali dôkazy o ruských hackerských útokoch, sú to klamstvá a nás už nebaví reagovať na nepravdivé tvrdenia garnitúry, ktorá odchádza do zabudnutia”, uviedla Mária Zacharovová.

“Ak Washington prijme ľubovolné nepriateľské kroky voči Rusku, okamžite dostane recipročnú odpoveď. Vrátane diplomatickej sféry. To, čo zavedú USA voči ruským diplomatom v USA, postihne amerických diplomatov v Rusku” potvrdila Mária Zacharová.

Niektoré mienkotvorné denníky a politické elity v USA stále nedokážu stráviť fakt, že ich favoritka Hillary Clintonová v amerických prezidentských voľbách neslávne prehrala so zatracovaným kandidátom Donaldom Trumpom. Aby svoju trápnu prehru dokázali zakryť, vytiahli ničím nepodloženú tézu o ruských hackerských útokoch.

Nechápu si pri tom skutočnosť, že ak Rusi naozaj dokázali hackerskými útokmi zmeniť výsledok amerických prezidentských volieb, svedčilo by to o totálnom úpadku a rozklade americkej CIA, ktorá by zlyhala na celej čiare. V tom prípade sú na tom USA podobne ako ZSSR v rokoch 1989 – 1991, kde sa rozklad ZSSR takisto začal tým, že zlyhala KGB.

Americkí novinári a predstavitelia proclintonovských kruhov by si možno mali konečne uvedomiť, že tým ako ukazujú svetu svoju “veľkolepú americkú nemohúcnosť” (pretože nezabezpečiť svoje prezidentské voľby je prejavom ozajstnej nemohúcnosti), podkopávajú vážnosť k vlastnej krajine.

Reklama

Pravda je však taká, že žiaľ CIA nie je v rozklade a tvrdenia USA o ruských hackerských útokoch sú fabuláciou Obamovej administratívy a proclintonovských kruhov, odchádzajúcich na smetisko dejín.

V poslednej dobe sa to týka napríklad senátora Južnej Karolíny Lindsey Grahama, ktorý informoval že Rusko a prezident Vladimír Putin môžu očakávať nové sankcie zo strany USA. Senátor Lindsey Graham by si mohol už konečne uvedomiť, že politika amerických sankcií, ku ktorým sa servilne pripojili aj krajiny EÚ, naozaj neviedla k úspechu.

Rusko víťazí na geopolitickom poli napriek sankciám, od roku 2014 kedy Obama a jeho administratíva nepremyslene zatrúbili na útok voči Rusku, sa Rusom podarilo zhodiť USA z piedestálu “svetovej veľmoci č.1”. Svet sa stáva multipolárnym, americké sankcie sú kontraproduktívne a ako bumerang s čoraz väčšou silou zasahujú krajiny EÚ. Obamova administratíva však už viac krát ukázala, že ju osudy a ťažkosti spojencov nezaujímajú.

Kto neverí, nech si spomenie napríklad na kauzu Volkswagen v USA.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali