Pavlisa už odvolávajú takmer šesť hodín

Pavlisa už odvolávajú takmer šesť hodín

Bratislava 18. februára 2015 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Ministra hospodárstva Pavla Pavlisa chce opozícia odvolávať pre údajný konflikt záujmov

Minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) sa dnes postavil pred poslancov. Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) totiž na žiadosť opozičných poslancov otvoril mimoriadne zasadnutie pléna s cieľom vysloviť tomuto ministrovi nedôveru. Keďže ide o návrh na odvolanie člena kabinetu, program schôdze sa neschvaľuje a rokovať sa musí.

Reklama
Na snímke minister hospodárstva Slovenskej republiky Pavol Pavlis

Pavlisa chce opozícia odvolávať pre údajný konflikt záujmov, do ktorého sa mal dostať pre medializovaný súdny spor spoločnosti Port Service s Fondom národného majetku (FNM). Štát v ňom môže prísť o 60 miliónov eur. Podľa opozičných poslancov Pavlis v tomto súdnom spore pomáhal firme dlhodobo. A to nielen z funkcie člena Dozornej rady FNM, ale aj z kresla ministra.

Firma, v ktorej bol Pavlis v minulosti predsedom predstavenstva, si od štátu vymáha 60 miliónov eur za neúspešnú privatizáciu Slovenskej plavby a prístavov. Bola vylúčená zo súťaže pre nesplnenie podmienok. Súčasný majiteľ spoločnosti má sídlo na ostrove Curacao pri pobreží Venezuely.

Reklama

Opozícia upozornila, že spoločnosť podala žalobu na FNM len päť dní predtým, ako sa stal Pavlis členom dozornej rady fondu. Z tejto pozície mal dokonca Pavlis firme poskytnúť pôžičku vo výške 600.000 korún, pretože prehrala spor s FNM na Krajskom súde v Bratislave a aby mohla podať odvolanie na Najvyšší súd SR, potrebovala zaplatiť súdny poplatok.

Ešte väčšieho pochybenia sa mal Pavlis dopustiť počas vykonávania funkcie štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva. FNM, ktorý spadá pod tento rezort, má spolupracovať s ministerstvom hospodárstva pri riešení problémov a sporov vzniknutých pri realizácii privatizačných projektov. Poslanec Daniel Lipšic (nezaradený) uviedol, že spoločnosť v roku 2008 spor so štátom prehrala.

Podľa poslancov musí vláda vyvodiť zodpovednosť a odvolať Pavlisa z funkcie. Minister Pavlis kauzu označil za vykonštruovanú a akékoľvek spojenie s firmou od roku 2006 odmieta. Premiér Robert Fico (Smer-SD) nedávno vyhlásil, že na Pavlisovo odvolanie zatiaľ dôvod nevidí.

Vláda dnes konštatovala, že s odvolaním Pavlisa nesúhlasí, pričom poukázala na viaceré rozporuplné vyjadrenia opozičných zákonodarcov. Ich snahu Pavlisa odvolať vníma ako ďalší pokus zdiskreditovať členov vlády, a tým aj celú vládu na základe vykonštruovaných a nepodložených dôvodov.

 

Reklama

13:34 Kažimír: Opozícia chce rozporuplnými tvrdeniami diskreditovať členov vlády

Návrh skupiny opozičných poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Pavlovi Pavlisovi (Smer-SD) je ďalším pokusom diskreditovať členov vlády, a tým aj celú vládu na základe vykonštruovaných a nepodložených dôvodov. V pléne parlamentu to dnes uviedol minister financií Peter Kažimír (Smer-SD), ktorý predniesol stanovisko exekutívy.

Podľa vicepremiéra návrh na odvolanie odôvodňuje skupina opozičných poslancov viacerými rozporuplnými tvrdeniami. “Ako jeden z hlavných dôvodov uvádza konflikt záujmov. Údajne mal vzniknúť tým, že v rokoch 2003 až 2006 terajší minister hospodárstva Pavol Pavlis vykonával funkciu člena dozornej rady Fondu národného majetku (FNM) SR a zároveň bol predsedom predstavenstva spoločnosti Port Service, a. s., ktorá žalovala ten istý FNM. Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií doposiaľ žiadne pochybenie nezistil,” odkázal Kažimír. Poslanec Július Brocka (KDH) Kažimírovi pripomenul, že na výbore má Smer-SD väčšinu a každé konanie voči svojim významným nominantom zablokuje.

Podľa vlády tiež opoziční poslanci v odôvodnení spomínajú rozhodnutie Najvyššieho súdu SR o neoprávnenom vylúčení spoločnosti Port Service, a. s., Fondom národného majetku zo súťaže. V návrhu na vyslovenie nedôvery sa píše o existencii dôvodnej obavy, že po právoplatnom rozhodnutí súdu v tejto veci bude musieť FNM minimálne časť z tejto sumy spoločnosti vyplatiť.

“Namiesto toho, aby navrhovatelia hľadali dôvody a príčiny problematického vylúčenia zo súťaže, ktoré môžu spôsobiť FNM značnú škodu, skupina poslancov na základe vykonštruovaných a nepodložených faktov hľadá vinníka v ministrovi hospodárstva, hoci on žiadne rozhodnutia preukázateľne v tejto veci neprijímal a od roku 2006 už nemá majetkovú účasť v spoločnosti Port Service, a. s.,” odkázal Kažimír. Navrhovatelia sa podľa jeho slov nezaoberajú ani skutočnosťou, kto je zodpovedný za rozhodnutie FNM z roku 2002.

Reklama

Minister financií odmietol aj údajný konflikt záujmov v prípade investičnej pomoci pre Duslo Šaľa. “Nezakladá sa na pravde. Uvedený projekt podliehal schvaľovaniu zo strany Európskej komisie, čo aj sami navrhovatelia uvádzajú v odôvodnení. Napriek tomu nepochopiteľne a bez relevantných dôkazov obviňujú ministra hospodárstva z ovplyvňovania procesu schvaľovania projektu. Stanovisko Európskej komisie jasné hovorí, že požadovaná daňová úľava je v prospech regiónu s nižšou životnou úrovňou, ako je priemer EÚ a je v súlade s jej pravidlami,” dodal Kažimír.

 

13:36 Matovič: Slovensko môže pre konanie Pavlisa prísť o desiatky miliónov eur

Opoziční poslanci chcú Pavla Pavlisa (Smer-SD) odvolať z kresla ministra hospodárstva pre údajný konflikt záujmov, v dôsledku ktorého môže Slovensko prísť o desiatky miliónov eur. Skonštatoval to na úvod mimoriadnej 47. schôdze Národnej rady (NR) SR predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič.

“Na mimoriadnom hospodárskom výbore sa minister Pavlis snažil odpútať pozornosť a chcel diskutovať o tom, akým spôsobom prebiehala privatizácia na Slovensku,” uviedol Matovič s tým, že táto schôdza nie je o privatizácii na Slovensku. “Preto chcem požiadať, aby sme sa bavili k veci a neodpútavali pozornosť. Táto schôdza je o výraznom konflikte záujmov ministra hospodárstva, ktorý môže pripraviť Slovensko o desiatky miliónov eur, nie o privatizácii,” podotkol Matovič.

Slovenská republika podľa neho môže pre konanie Pavlisa utrpieť závažné škody. Matovič pripomenul, že súčasný minister hospodárstva sa mal dostať do konfliktu záujmov pre medializovaný súdny spor spoločnosti Port Service s Fondom národného majetku (FNM). Podľa opozičných poslancov Pavlis v tomto súdnom spore pomáhal tejto firme dlhodobo. A to nielen z funkcie člena Dozornej rady FNM, ale aj z kresla ministra.

Firma, v ktorej bol Pavol Pavlis v minulosti predsedom predstavenstva, si od štátu vymáha 60 miliónov eur za neúspešnú privatizáciu Slovenskej plavby a prístavov. Bola vylúčená zo súťaže pre nesplnenie podmienok. Súčasný majiteľ spoločnosti má sídlo na ostrove Curacao pri pobreží Venezuely.

Podľa opozície bol Pavlis v konflikte záujmov aj pri poskytnutí investičnej pomoci spoločnosti Duslo Šaľa, ktorú dostala v minulom roku, keď bol Pavlis štátnym tajomníkom rezortu hospodárstva. Opoziční zákonodarcovia uviedli, že poskytnutie tejto pomoci podliehalo schváleniu Európskou komisiou. Celý proces schvaľovania na slovenskej strane mal riadiť Pavlis, ktorý podľa Matoviča chránil nielen verejný záujem, ale aj svoj vlastný súkromný záujem.

Opozícia uviedla, že Pavlis je spolu s jeho manželkou 100 % vlastníkom spoločnosti Fin-Mark, s.r.o., ktorá vlastní 34 % spoločnosti Port Service Bratislava, s.r.o., a ďalších 33 % vlastní prostredníctvom svojej firmy aj súčasný český minister financií Andrej Babiš, vlastník Duslo Šaľa.

Líder OĽaNO upozornil tiež na to, že schváleniu investičnej pomoci Duslo Šaľa predchádzala záhadná zmena zákona o investičnej pomoci. “Poslanec vládnej strany Smer-SD pán Maroš Kondrót predložil zmenu zákona, že o investícii, ktorá presahuje 200 miliónov eur už nebude rozhodovať vláda, ale stačí, aby rozhodoval minister,” pripomenul Matovič s tým, že veľmi zaujímavé je to, že v tom čase sa chystala investícia v Duslo Šaľa. “Jeho majiteľ je spoločníkom vtedajšieho štátneho tajomníka na MH SR pána Pavlisa, ktorý argumentuje v plnej miere v prospech tejto investícii voči Európskej komisii s cieľom dosiahnuť, aby investícia pre jeho spoločníka v podnikaní bola presadená,” povedal Matovič.

Reklama

Za tieto kauzy je zodpovedný podľa Matoviča aj samotný premiér Robert Fico. V pléne sa premiéra spýtal, že či sa nehanbí za to, že po voľbách nominoval Pavla Pavlisa do FNM napriek tomu, že jeho spoločná firma s Andrejom Babišom žalovala FNM o historicky najvyššiu sumu.

 

14:30 Pavlis: Chcete ma trestať za niečo, čo je postavené na samých nezmysloch

Chcete ma trestať za niečo, čo je staré viac ako desať rokov a postavené na samých nezmysloch. Vyhlásil to dnes v pléne Národnej rady (NR) SR minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD). V pléne čelí na mimoriadnej schôdzi odvolávaniu, ktoré iniciovala opozícia.

“Tak mi to pripadá, že ma dnes chcete potrestať za to, že som pred viac ako desiatimi rokmi išiel po diaľnici Bratislava – Trnava rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu (km/h), ale dnes je tam rýchlosť 110 km/h,” opísal Pavlis.

Reklama

“Do žiadneho konfliktu som sa naozaj nedostal. Ja mám na to právnu analýzu, ktorú máte k dispozícii,” obhajoval sa Pavlis v parlamente. Táto záležitosť trvá podľa jeho slov už 13 rokov. Pýtal sa preto poslancov, ak by bol v konflikte záujmov a mal by možnosť to ovplyvniť, či by to všetko trvalo tak dlho.

Na druhej strane Pavlisa podľa vlastných slov teší, že si svoju prácu robí dobre, lebo mu opozícia nevyčíta, že by podpísal niečo nevýhodné pre štát alebo predražené. “Ale zároveň ma neteší, že sa mi tejto pocty dostalo od vás, celebritných politikov, inkvizítorov a mediálnych oportunistov,” dodal šéf rezortu hospodárstva.

Na ministrovo vystúpenie zareagovali viacerí poslanci. “Mali by ste odstúpiť. Naozaj, to je to najlepšie, čo môžete v tejto chvíli urobiť,” vyzval Pavlisa podpredseda KDH Július Brocka. Podobne ani Ľubomír Galko (SaS) nesúhlasí s tým, aby bol minister naďalej vo svojom kresle. “Správate sa neuveriteľne drzo a arogantne. Nepatríte svojím vystúpením do ministerského kresla,” skonštatoval.

Ku kritike ministra sa pridal aj poslanec OľaNO Miroslav Kadúc. “My nehovoríme, že ste prekročili rýchlosť pred 12 rokmi, my hovoríme o tom, že ste žalovali štát o 60 miliónov eur a potom ste ho zastupovali. Veď to je choré,” zdôraznil.

Šéfa rezortu hospodárstva sa však zastali viacerí poslanci vládneho Smeru-SD. “Výborný prejav, ja by som im naložil ešte viac, lebo si nič iné nezaslúžia,” pochválil Pavlisovo vystúpenie Dušan Jarjabek (Smer-SD). Pridal sa aj Anton Martvoň (Smer-SD), podľa ktorého sa opozícia snaží na ministrovi spáchať politickú vraždu z vymyslených dôvodov.

Reklama

 

14:52 Číž: Opozícia odvoláva ministra a v rokovacej sále nie je

Taká atmosféra, aká je dnes v NR SR počas odvolávania ministra hospodárstva Pavla Pavlisa (Smer-SD), tu ešte nebola. V dnešnej parlamentnej rozprave počas mimoriadnej schôdze pléna to vyhlásil podpredseda snemovne Miroslav Číž (Smer-SD). Nepáčilo sa mu totiž, že vo svojich laviciach sedí len hŕstka zástupcov opozície, pričom pod návrh na odvolanie z dôvodu údajného konfliktu záujmov sa ich podpísalo 42.

Argumentáciu niektorých opozičných poslancov označil Číž za bezdôvodne váľanie špiny na protivníka a upozornil ich, že farizejstvo nie je dobrá vlastnosť. “Návrat k politickej etike má zmysel,” apeloval.

Poslanec Július Brocka (KDH) Číža upozornil, že poukazovaním na neprítomnosť poslancov sa len snaží odvracať pozornosť od predmetu dnešnej schôdze. Podpredseda NR SR Ján Figeľ (KDH) zase uviedol, že viacerí z poslancov, ktorí sa pred týždňom podpísali pod návrh na odvolanie Pavlisa, sa ospravedlnili. “A niektorí sú skutočne chorí,” dodal.

 

16:37 Galko: Pavol Pavlis by sa mal hanbiť, že chce ľudí obrať o peniaze

Reklama

Minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) by mal občanom vysvetliť, kde nabral drzosť, že sa stal členom dozornej rady Fondu národného majetku (FNM) po tom, ako jeho bývalá firma s fondom viedla súdny spor. Presvedčený je o tom podpredseda SaS Ľubomír Galko.

“Ako ste vo FNM zastupovali záujmy občanov? Tak, že ste ten istý fond žalovali a snažili sa od nich dostať stovky miliónov korún? Nehanbíte sa pred občanmi, že ste sa ich ako štátny nominant a úradník platený z ich daní snažili a dodnes sa ich snažíte obrať o peniaze? Že vás hanba nefackuje,” povedal v pléne počas mimoriadnej schôdze parlamentu Galko.

Opozičný zákonodarca odsúdil aj to, že súčasný minister hospodárstva poskytol spoločnosti Port Service z pozície člena dozornej rady FNM pôžičku vo výške 600.000 korún na zaplatenie súdneho poplatku, pretože prehrala spor s FNM na Krajskom súde v Bratislave a chcela podať odvolanie na Najvyšší súd SR. “Po prehratom spore tejto spoločnosti v roku 2006 terajší minister hospodárstva a človek, ktorý mal zastupovať záujmy občanov, poskytol tejto spoločnosti pôžičku, aby sa mohla súdiť so štátom a ošklbať občanov Slovenskej republiky. Tých istých ľudí, z ktorých daní je dlhodobo platený aj štátny úradník a nominant strany Smer-SD Pavol Pavlis,” uviedol Galko.

Tiež nechápe dôvody, prečo nezakročil proti takémuto konaniu premiér Robert Fico a neodvolal z funkcie Pavlisa. “Toto konanie ministra za stranu Smer-SD premiérovi nevadí? Prečo nekonal? Je to preto, lebo minister Pavol Pavlis je príliš silná figúrka na odvolanie? Lebo de facto nie je nominantom strany Smer-SD, ale je nominantom niekoho iného? Domnievam sa, že niekoho silného,” dodal Galko.

 

18:55 Do diskusie sa prihlásilo ešte šesť opozičných poslancov

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR, na ktorej sa opozícia snaží odvolať ministra hospodárstva Pavla Pavlisa (Smer-SD), už trvá takmer šesť hodín. Do diskusie sa ústne prihlásilo ešte ďalších šesť, prevažne opozičných poslancov.

Reklama

ml

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali