Macháča čaká vo finále turnaja ATP v Ženeve Ruud, ktorý zdolal Cobolliho

Macháča čaká vo finále turnaja ATP v Ženeve Ruud, ktorý zdolal Cobolliho

Ženeva 25. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Probst)

 

Súperom českého tenistu Tomáša Macháča vo finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Ženeve bude Nór Casper Ruud. Druhý nasadený hráč zdolal v sobotňajšom semifinálovom zápase Taliana Flavia Cobolliho v trojsetovej dráme 1:6, 6:1 a 7:6 (4)

Tomáš Macháč
Na snímke český tenista Tomáš Macháč

Macháč už v piatok prekvapujúco vyradil najvyššie nasadeného Srba Novaka Djokoviča a premiérovo postúpil do finále na okruhu ATP.

Reklama

dvojhra – semifinále:
Casper Ruud (Nór.-2) – Flavio Cobolli (Tal.) 1:6, 6:1, 7:6 (4)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:14

Vedenie španielskeho futbalového klubu CF Valencia ponúklo Manchestru United 25 miliónov libier (29 miliónov eur) za krídelníka Masona Greenwooda. Informoval o tom denník The Mirror.

Anglický futbalista vyjadril túžbu pokračovať v kariére v Španielsku, kde v minulej sezóne pôsobil na hosťovaní v Getafe.

07:11

Vo vodách v okolí Spratlyho ostrovov v Juhočínskom mori došlo v pondelok k zrážke čínskeho plavidla s filipínskou zásobovacou loďou. Uviedla to čínska pobrežná stráž, informovala agentúra AP.

Peking tvrdí, že filipínska zásobovacia loď vstúpila do vôd pri atole Second Thomas Shoal, opakovane ignorovala varovania Číny a nebezpečným spôsobom sa priblížila k čínskemu plavidlu, čo viedlo k zrážke.

07:10

Šesť ľudí zahynulo pri rozsiahlom zosuve pôdy v strednej časti Ekvádoru. Ďalších 30 osôb je podľa predbežných informácií nezvestných. Uviedli to v nedeľu miestne úrady, uviedli zahraničné agentúry AP, AFP a Reuters.

Bahno zavalilo tri autá, dva domy a autobus, uviedol miestny hasičský zbor. Dodal, že zranenia utrpelo deväť ľudí. Silné dažde podľa úradov spôsobili škody aj v iných častiach krajiny.

07:03

Čoraz intenzívnejšie cezhraničné útoky libanonského hnutia Hizballáh na Izrael by mohli vyvolať vážnu eskaláciu. Uviedol to v nedeľu hovorca izraelskej armády Daniel Hagari, píše TASR s odvolaním na agentúru Reuters.

Iránom podporované hnutie Hizballáh za uplynulý týždeň vypálilo na Izrael dosiaľ najviac rakiet a bezpilotných lietadiel za posledných osem mesiacov.

06:40

Prezident USA Joe Biden v nedeľu využil svoje posolstvo pri príležitosti moslimského sviatku obetovania íd al-adhá na obhajobu Washingtonom podporovaného návrhu dohody o prímerí v Pásme Gazy. Podľa jeho slov ide o najlepší spôsob, ako pomôcť civilistom, ktorí trpia hrôzami vojny medzi hnutím Hamas a Izraelom, informovala agentúra AFP.

“Zahynulo príliš veľa nevinných ľudí vrátane tisícov detí. Rodiny utiekli zo svojich domovov a videli, ako sú ich komunity zničené. Ich bolesť je nesmierna,” uviedol Biden vo vyhlásení.

Biden
Na snímke americký prezident Joe Biden
06:38

Hasiči sa snažia dostať pod kontrolu rýchlo šíriaci sa lesný požiar severne od Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. Hasenie komplikuje silný vietor. Miestne úrady z ohrozenej rekreačnej oblasti Hungry Valley evakuovali najmenej 1200 ľudí, píše agentúra AP.

Požiar vypukol v sobotu popoludní miestneho času neďaleko diaľnice asi 100 kilometrov severozápadne od Los Angeles. Plamene sa rýchlo rozšírili na plochu viac ako 41 štvorcových kilometrov.

06:34

Americká ministerka financií Janet Yellenová odmietla v nedeľu kritiku Moskvy na adresu využitia zmrazeného ruského štátneho majetku na pomoc napadnutej Ukrajine.

Zablokované ruské aktíva podľa nej zostanú tam, kde sú, generujú však finančné prostriedky, na ktoré Rusko nemá nárok, nejde teda o krádež. Informovala o tom agentúra DPA.

 

06:11

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu kritizoval v nedeľu plány izraelskej armády na to, že každý deň zastaví boje v oblasti jednej z hlavných ciest v Pásme Gazy, aby umožnila dodávky humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Reakcia Netanjahua poukazuje na politické napätie v súvislosti s prísunom pomoci do Pásma Gazy, kde medzinárodné organizácie varujú pred rastúcou humanitárnou krízou.

Včera 20:13

Summit o mieri na Ukrajine, ktorý sa tento víkend konal vo Švajčiarsku, naplnil očakávania aspoň nejakého pokroku. Po návrate z dvojdňového podujatia to v nedeľu podľa svojej kancelárie uviedol český prezident Petr Pavel, informuje TASR.

Petr Pavel
Český prezident Petr Pavel prichádza na mierový summit o Ukrajine, ktorý sa koná v horskom stredisku Bürgenstock pri meste Luzern vo Švajčiarsku v sobotu 15. júna 2024
Včera 19:37

Ďalší summit o Ukrajine, ktorý by nadviazal na rozhovory vo Švajčiarsku z tohto víkendu, by sa mohol uskutočniť ešte pred novembrovými prezidentskými voľbami v Spojených štátoch. Uviedol to v nedeľu švajčiarsky minister zahraničných vecí Ignazio Cassis, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Včera 19:35

Najmenej 19 Jordáncov a Iráncov už zomrelo počas púte hadždž do Mekky v Saudskej Arábii, ktorá sa koná v čase extrémnych horúčav. Oznámili to v nedeľu jordánske a iránske úrady, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

hadždž
Pútnici odchádzajú po modlitbách pred Veľkou mešitou počas každoročnej púte hadždž v Mekke v Saudskej Arábii vo štvrtok 13. júna 2024
Včera 19:35

Približne 500 ľudí sa zúčastnilo v nedeľu za prísnych bezpečnostných opatrení pochodu za práva homosexuálnych, bisexuálnych a transrodových ľudí v Kyjeve. Išlo o prvý pochod Pride, ktorý sa konal v ukrajinskej metropole od začiatku invázie Ruska.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke detský folklórny súbor Viganček z Košíc počas 54. ročníka Rozhanovských folklórnych slávností v Rozhanovciach v okrese Košice

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali