Keď tá, ktorá chcela zatvárať nepohodlné weby, volá po rešpektovaní médií…

Keď tá, ktorá chcela zatvárať nepohodlné weby, volá po rešpektovaní médií…

Bratislava 14. novembra 2023 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Na zvracanie sa urobilo Eduardovi Chmelárovi z počínania prezidentky a musel k tomu napísať komentár, ktorý vám prinášame v plnom znení

Zuzana Čaputová
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová

Prezidentka Zuzana Čaputová si na sociálnej sieti zamoralizovala, že význam médií je pre demokraciu nenahraditeľný, že odmieta ich delenie na ušľachtilé a nepriateľské a že všetky médiá, ktoré pôsobia na našom trhu v medziach zákona, sú legitímne… Prepáčte, ale z tohto slizkého pokrytectva mi je doslova na vracanie.

Reklama

Ktože nám to káže o legitimite kritických médií? Tá istá osoba, ktorá je až taká posadnutá ich reguláciou, že o tom rozpráva úplne všade doma i v zahraničí a doslova prosí Európsku komisiu a majiteľov sociálnych sietí, aby jej pomohli cenzurovať internet? Tá istá osoba, ktorá pateticky ochká, že liberálne médiá predstavujú „krvný obeh demokracie“, kým tie alternatívne sa usiluje zakázať? Tá istá osoba, ktorá po svete zbiera ceny za „ochranu demokracie“ (tak sa v najnovšom centristickom newspeaku volá jej okliešťovanie) a doma obmedzuje komentovanie ešte aj toho statusu, v ktorom píše o slobode prejavu?

Zuzana Čaputová a jej podobní politici sa radi nechávajú počuť, že všetci potrebujeme liberálne médiá. Nie, potrebuje ich len ona, aby naďalej pestovali jej kult. Kto potrebuje Petra Schutza z denníka Sme, ktorý si dovolí napísať, že neočkovaní ľudia by mali kvičať ako svine na bitúnku? Kto potrebuje šéfredaktora Denníka N, ktorý napíše, že musíme poraziť Fica a Smer? Kto potrebuje šéfredaktora Aktualít.sk Petra Bárdyho, zbabelého propagandistu, ktorý trčí Prezidentskému palácu zo zadku iba jednou nosnou dierkou, aby mal čím dýchať?

Reklama

Toto predsa nie je a nikdy nebola žurnalistika. Takíto pisálkovia nehľadajú pravdu, neanalyzujú realitu z nadhľadu, nepracujú vo verejnom záujme, sú to iba žoldnieri istých politických síl. Viete, že nemám rád silné slová a namietam proti zbytočnému ponižovaniu mimovládok a médií vyhlasujúc ich za „zahraničných agentov“ alebo „nepriateľské“. Ale oni sa naozaj správajú nepriateľsky. Nijako sa netaja tým, že nechcú seriózne informovať verejnosť, chcú vás poraziť a zničiť. Im absolútne nezáleží na tom, že vám už ani neprinášajú komplexné spravodajstvo, iba to, čo im vyhovuje, že si neplnia svoje informačné povinnosti, že to už ani nie sú noviny, ale reklamné letáky určitých politických síl. A s týmto stavom mediálneho prostredia jednoducho je nevyhnutné niečo robiť, lebo až pluralita médií a všestranná informovanosť obyvateľstva sú demokratické disciplíny, ktoré sú v najvyššom verejnom záujme – nie ochrana špinavých praktík spriaznených novinárov.

Keby to Zuzana Čaputová s tým „rešpektujúcim spolužitím“ myslela vážne, tak by napomenula v prvom rade médiá, aby sa správali profesionálne a nezvyšovali napätie v spoločnosti. Ohradila by sa voči ich hrubému slovníku a dehonestujúcicm metódam. Lenže ona to nikdy nemyslela vážne. Ona si len (ako vždy) farizejsky prihrieva polievočku u tých, ktorí by jej ešte mohli ako tak držať upadajúcu popularitu. A s takýmito úmyslami sa, milá pani prezidentka, ráčte dať vypchať.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:32

Americká armáda oznámila, že v piatok začala do Pásma Gazy prúdiť humanitárna pomoc cez provizórne mólo. Cieľom je zvýšiť objem pomoci pre toto vojnou sužované palestínske územie.

09:22

Predseda slovenskej vlády Robert Fico bude chýbať v najdôležitejších mesiacoch. Nebude sa rozhodovať iba o poslancoch Európskeho parlamentu, tieto eurovoľby a voľby amerického prezidenta rozhodnú totiž o otázkach vojny a mieru. Vyhlásil to v piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió maďarský premiér Viktor Orbán.

09:10

Severná Kórea v piatok vypálila najmenej jednu bližšie nešpecifikovanú balistickú raketu smerom k Japonskému moru, oznámila juhokórejská armáda.

Juhokórejská armáda bezprostredne neposkytla podrobnosti o strele ani o jej trajektórii.

09:01

Priemyselná produkcia v Číne v apríli 2024 vzrástla viac, ako sa očakávalo. To naznačuje, že zotavovanie masívneho výrobného sektora je na dobrej ceste vďaka zvýšenej podpore vlády.

08:50

Národná kriminálna agentúra (NAKA) prehľadávala byt atentátnika, ktorý postrelil premiéra Roberta Fica.

Elitní policajti prišli v piatok skoro ráno do bytovky v Leviciach, kde Juraj Cintula býval spolu s manželkou. Lynx komando priviezlo na miesto aj samotného strelca z Handlovej. Zdržali sa tam niekoľko hodín, informuje Markíza.

08:47

Stovky ľudí žijúcich blízko vybuchujúcej sopky Ibu na východe Indonézie evakuovali, informovali v piatok tamojšie úrady. Dôvodom je zvýšenie pohotovosti na najvyšší stupeň.

08:32

Stav premiéra Roberta Fica po atentáte je naďalej veľmi vážny. Peter Pellegrini s ním mohol na chvíľu hovoriť, ale stále nie je mimo ohrozenia života.

Leží na oddelení ARO v nemocnici v Banskej Bystrici. Najbližšie hodiny a dni budú kľúčové.

V pondelok (20. 5.) zasadne v nemocnici konzílium a rozhodne, ako bude pokračovať liečba Roberta Fica.

Brífing zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho po návšteve predsedu vlády v banskobystrickej nemocnici
Na snímke novozvolený prezident SR Peter Pellegrini
08:29

Ceny ropy sa v piatok ráno zvýšili len mierne. Komodita však smeruje k zisku aj za celý týždeň, keďže slabší dolár, pokles zásob v USA a vyššie stimuly v Číne podporili nádeje na zlepšenie dopytu.

08:23

Viac než 100 bezpilotných lietadiel zneškodnili ruské systémy protivzdušnej obrany v noci na piatok nad oblasťami na východe a juhovýchode Ruska, nad Čiernym morom i polostrovom Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

07:43

Kim Jo-čong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, poprela správy o údajnom obchode so zbraňami medzi Severnou Kóreou a Ruskom. Uviedla to vo vyhlásení, ktoré v piatok zverejnila štátna agentúra KCNA.

07:35

Snemovňa reprezentantov Kongresu USA ovládaná republikánmi schválila vo štvrtok návrh zákona, ktorý má umožniť dodávku munície pre izraelskú armádu zablokovanú prezidentom Joeom Bidenom. Informovali o tom agentúry DPA a AFP.

07:28

Texaský guvernér Greg Abbott vo štvrtok omilostil bývalého amerického vojaka odsúdeného na 25 rokov odňatia slobody za vraždu účastníka demonštrácie hnutia Black Lives Matter (Na životoch černochov záleží) spred štyroch rokov. Informovali o tom agentúry DPA a Reuters.

Daniel Perry
Na archívnej snímke Daniel Perry prichádza do súdnej siene v meste Austin v americkom štáte Texas
07:20

Kanada vo štvrtok uvalila sankcie na štyroch Izraelčanov, ktorí sú obvinení z násilia voči Palestínčanom na Západnom brehu Jordánu. Pripojila sa tak ku krajinám ako USA a Británia, ktoré sa takýmto spôsobom snažia odradiť židovských osadníkov od páchania násilností.

07:13

Británia a Španielsko uviedli, že vo štvrtok dosiahli “dôležitý pokrok” v rozhovoroch o dohode o pobrexitovom štatúte Gibraltáru. Obe krajiny sa usilujú o uzavretie dohody, ktorá umožní voľný pohyb tovaru a osôb medzi Gibraltárom a Španielskom.

07:06

Bieloruské úrady vo štvrtok oznámili razie a konfiškáciu majetku 104 opozičných aktivistov, ktorí utiekli z krajiny.

Bieloruský vyšetrovací výbor uviedol, že najnovšie razie a konfiškácie sa zamerali na aktivistov, ktorí v zahraničí kritizovali bieloruské orgány a zúčastnili sa na zhromaždeniach, konaných pri príležitosti výročia vyhlásenia prvej Bieloruskej ľudovej republiky v Poľsku, Litve, Belgicku, Gruzínsku, Česku, USA a ďalších krajinách.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labuť s mláďatami pláva na rybníku v Bushy Parku v Dubline

Autor: TASR/AP-Brian Lawless

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marek Brna

Andrej Sablič

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali