Film s názvom Pandémia pomaly končí. Budú sa rozdávať ceny a niektorí sú vážni kandidáti na cenu o zlatú mrežu

Film s názvom Pandémia pomaly končí. Budú sa rozdávať ceny a niektorí sú vážni kandidáti na cenu o zlatú mrežu

Bratislava 14. januára 2022 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Kým Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a Európska lieková agentúra (EMA) razia cestu skoncovania s neustálym očkovaním a zaradenia vírusu do bežnej súčasti života obyvateľov na zemi, minister Lengvarský vymýšľa stále nové kategórie občanov. Už nestačí OTP, OP, už máme aj OP plus. Podľa Anny Belousovovej sa tým otvárajú nominácie na cenu zlatá mreža

Vladimír Lengvarský
Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO)

Bývalá predsedníčka mimoparlamentnej SNS a exposlankyňa Národnej rady SR Anna Belousovová odhaduje, že buď má slovenská vláda „dlhé vedenie“, alebo jej naozaj nejde o zdravie občanov, ale o kšefty. Možné je však aj kombinácia oboch týchto možností. Inak si totiž nevie vysvetliť opätovnú zmenu protipandemických opatrení z rúk ministerstva zdravotníctva, ktoré zavádza na novú kategóriu občanov OP+. Ľudia spadajúci do tejto kategórie sa dostanú takmer všade. A zdraví ľudia, napriek negatívnemu testu potvrdzujúcemu ich zdravie, takmer nikde.

Reklama

To nijako nezapadá do ohláseného trendu WHO a EMA, ktoré predpokladajú, že po vlne omikronu sa vírus koronavírusu stane endemickým a nebude si vyžadovať nie len špeciálne opatrenia, ale ani neustále preočkovávanie ľudí a očkovaniu dávajú de facto stopku.

Belousovová pritom zdôraznila slová predstaviteľa EMA pre vakcinačné stratégie Marca Cavalieriho, ktorý svet pred neustálym očkovaním varoval. Ten tvrdí, že „ak našou stratégiou bude to, že budeme dávať každé štyri mesiace posilňujúce dávky, môžeme potenciálne dospieť k problémom s imunitnou odpoveďou.“ Exposlankyňa teda odporúča vláde a ministerstvu zdravotníctva obzvlášť, aby začali venovať pozornosť celosvetovým trendom.

Reklama

Film s názvom Pandémia pomaly končí. Budú sa rozdávať ceny a niektorí sú vážni kandidáti na cenu o zlatú mrežu,“ uzavrela tému Anna Belousovová.

 

Vzdelanie len pre študentov v režime OP

Za sporné sú považované aj rozhodnutia Branislava Gröhlinga. Ten na rokovaní vlády presadil, že prezenčná výučba bude umožní iba tým študentom vysokých škôl, ktorí spadajú do režimu OP. Jeho návrh pobúril mladých predstaviteľov opozície, Mareka Kotlebu zo strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko, podpredsedu strany Smer-SD Erika Kaliňáka a jeho kolegu, Mladého sociálneho demokrata Igora Melichera

Mareka Kotlebu rozhorčilo najmä to, že Gröhling nevidí dôvod, prečo by mali mať neočkovaní a neprekonaní študenti vysokých škôl prístup k vzdelaniu.

„Samozrejme, obuvník, plagiátor s bandou ďalších plagiátorov vo vláde ani nemôžu mať úctu k vzdelaniu. Žeby opäť Ústava SR pre nich nič neznamenala? Tu už zjavne nemá každý právo na vzdelanie,“ hnevá sa Kotleba.

Reklama

Erika Kaliňáka zarážajú najmä dva fakty. Prvým je to, že minister Gröhling zaviedol tento režim potichu, bez predchádzajúcej diskusie a druhým to, že ide nezmyselne trestať mladých, 18-25 ročných ľudí, pre ktorých podľa jeho slov predstavuje infekcia covidu rovnaké nebezpečenstvo, ako bežná chrípka. Navyše v čase, keď všetky medzinárodné kapacity už uznávajú, že očkovanie nemá na prenos ochorenia absolútne žiadny vplyv a opakované očkovanie môže dokonca škodiť.

Igora Melichera nahneval argument ministra Gröhlinga, ktorý pri zavádzaní OP režimu použil. Vraj študenti vysokých škôl predsa neveria hoaxom a rôznym nepravdivým informáciám a teda s očkovaním určite mať problém nebudú, preto je jeho požiadavka OP režimu oprávnená.

„Pán minister, to nemôžete myslieť vážne. Prosím Vás, nerobte si zo študentov srandu a nevysmievajte sa im. Každý jeden študent vysokej školy je kriticky zmýšľajúci človek, ktorý vie, či sa očkovať chce, alebo sa očkovať nechce. A vy, zavádzaním OP režimu na prezenčnú formu vyučovania, nútite študentov do očkovania,“ upozornil ministra Melicher.

Na záver dodal, že právo na vzdelanie je ústavným právom každého občana. Zavedením takéhoto režimu na školách  dochádza k neprimeranému zásahu do základných práv občanov.

 

Reklama
Čepček pripomína hoax, ktorý je dnes realitou

Poslanec Národnej rady Martin Čepček, ktorý bol vyradený z poslaneckého klubu OĽaNO na sociálnej sieti informoval, že v piatok pripomenul ministrovi zdravotníctva SR Vladimírovi Lengvarskému, jeho niekdajší komentár, že povinné očkovanie je hoaxom.

“Súrne potrebujeme nové konšpiračné teórie a hoaxy. Tie z minulého roka sa totiž stali realitou,” zdieľal na Facebooku poslanec Martin Čepček.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:20

Štátna spoločnosť MH Invest v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR podpísala kúpnu zmluvu so spoločnosťou Winkelmann Building + Industry Slovakia. MH Invest predáva časť pozemku priemyselného parku v Rimavskej Sobote za 3.542.537 eur bez DPH, ktorú určil znalecký posudok a na ktorom Winkelmann Group postaví závod na výrobu zásobníkov teplej vody. Informovala o tom Mária Pavlusík, hovorkyňa MH SR. Spoločnosti MH Invest sa podľa nej podarilo odovzdať pozemky 28. marca.

17:19

Taliansko odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera za podporovanie celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou mladej Kurdky Mahsy Amíníovej.

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

16:48

Šéf bieloruskej KGB vyhlásil, že jeho krajina zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy, ktoré mierili na hlavné mesto Minsk a okolité oblasti. Litva obvinenia rázne odmietla.

16:43

Ruského občana odsúdili v severopoľskom Gdansku na dva a polročné väzenie za špionáž v prospech Moskvy. V Poľsku dlhodobo legálne žil a podnikal.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali