Cifrová Ostrihoňová si urobila kampaň aj za naše

Cifrová Ostrihoňová si urobila kampaň aj za naše

Bratislava 22. februára 2024 (HSP/Foto: TASR-Dano Veselský)

 

Horúca kandidátka Progresívneho Slovenska (PS) Veronika Cifrová Ostrihoňová do Európskeho parlamentu poskytla Novému času prvý svoj rozhovor po rozhodnutí vstúpiť do politiky

Veronika Cifrová Ostrihoňová
Na snímke moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová

V prvom rozhovore po ohlásení kandidatúry uviedla, že nad týmto krokom uvažovala „týždeň“. Že chce byť silným proeurópskym hlasom, prichádzajúcim zo Slovenska. Čo spôsobilo, že jej džbán s vodou pretiekol a rozhodla sa definitívne kandidovať? „Rozhodla som sa kandidovať, lebo nie som spokojná so smerovaním našej krajiny. Sledujem dianie v slovenskej politike, ale aj v Európskom parlamente, kde nás zastupujú ľudia, otvorene znevažujúci európske hodnoty a naše demokratické ukotvenie. Šíria nenávisť a škodia záujmom Slovenska. Chcem urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby toto nebol svet, v ktorom budeme žiť a vychovávať naše deti.“

Reklama

V médiách má exkluzívny priestor. Pre ďalšie sa vyjadrila, že ju do politiky pozvali výroky poslanca Smer SD Richarda Glücka vyhlásením smerom k znásilneným ženám. Je to naozaj tak?

 

Reklama

Diera vo volebnom zákone

Progresívci využívajú dieru v našich zákonoch, ktorá umožňuje stať sa z našich peňazí celebritou, vojsť do povedomia verejnosti a zo dňa na deň vhupnúť do politiky na najvyššej úrovni. Tak sa to udialo premiérovi Čaputovej vlády odborníkov „apolitikovi“ Ľudovítovi Ódorovi, ktorý sa stal lídrom ich kandidátky pre eurovoľby. Predtým len odborná verejnosť vedela, že je viceguvernérom NBS. Dnes ho pozná celé Slovensko a v médiách je varený, pečený. A čoho je svedkom Slovensko dnes? Rovno z televíznej obrazovky verejnoprávnej televízie, bez akýchkoľvek skúseností v lokálnej politike, v miestnom zastupiteľstve, či celoslovenskej skočila na kandidátku PS do eurovolieb moderátorka diskusnej relácie Veronika Cifrová Ostrihoňová.

Neuveriteľnú hlášku pustil do éteru predseda PS Michal Šimečka počas tlačovky, keď predstavoval nových kandidátov PS do eurovolieb. „Veronika bola aj súčasťou mobilizačnej kampane pred národnými voľbami“. Áno, Veronika Ostrihoňová bola jednou z tvárí „apolitickej“ mobilizačnej  kampane „Nechcem Tu Zostať, Preto Volím“.

„Nechcem Tu Zostať, Preto Volím“.
Kampaň „Nechcem Tu Zostať, Preto Volím“.

Šimečka tým otvorene priznal, že táto kampaň nebola apolitická, ale naopak, bola na podporu PS vo voľbách. Kandidatúra Ostrihoňovej dokazuje, že vyjadrenie iniciátorov kampane „Kampaň Chcem tu zostať je striktne nestranícka. Je to občianska mobilizačná kampaň, ktorej cieľom je podporovať demokratický systém, inšpirovať mladých ľudí k záujmu o veci verejné a vyzývať ich k účasti vo voľbách. Nie je namierená proti žiadnej politickej strane či kandidátovi, a zároveň žiadnej politickej strane alebo kandidátovi nevyjadruje podporu.“ bolo volebným podvodom, presne tým istým, ako bola pred voľbami 1998 mobilizačná kampaň, ktorú rovnako financovala Nadácia Otvorenej Spoločnosti (NOS) Georga Soroša, aby bol porazený Vladimír Mečiar.

Hlavnými iniciátormi kampane Chcem tu zostať boli Občianska platforma pre demokraciu, MEMO 98, Nadácia otvorenej spoločnosti a Nadácia Pontis. Na realizácii kampane sa podieľajú aj ďalšie desiatky mimovládnych organizácií. Na webovej stránke pretovolim.sk je zoznam všetkých MVO, ktoré sa na tejto kampani podieľali.

partneri iniciatívy
Partneri iniciatívy

Ide o celé priehrštie tých MVO, ktoré boli súčasťou kampane Za Slušné Slovensko, ktoré sa nezmierili s výsledkami parlamentných volieb a sú v súčasnosti za protestami „Nemôžu mať všetko“ na podporu predvolebnej kampane Ivana Korčoka.

Reklama

Vláda by sa po trestnom práve mala akútne povenovať volebnému zákonu, aby takéto mobilizačné apolitické kampane neboli v budúcnosti možné.

 

Kampaň zo spoločného

Veronika Cifrová Ostrihoňová už vlastne žiadnu kampaň nepotrebuje. Ona do nej nemusela investovať ani euro. Dokonca by bolo zaujímavé vedieť, či ako ambasádorka, či tvár kampane to urobila zadarmo. Moderátorku relácie v RTVS zadarmo určite nerobila. Na predvolebnú kampaň sme sa jej poskladali my Slováci, všetci daňoví poplatníci, nielen voliči PS. Najskôr podporou MVO z verejných financií, ale aj cez financovanie RTVS zo spoločného.

 

 

Reklama

A aký hlas Slovenska v Európe sme si to takto zo spoločného zafinacovali?:

“Určite chcem pokračovať v témach, v ktorých sa angažujem už dlho. Podpora mladých ľudí, ľudské práva, rodová rovnosť, lepšie podmienky pre najzraniteľnejšie skupiny. Ak budem vo voľbách úspešná, na svoje skúsenosti nadviažem aj v Európskom parlamente.”

V rozhovore pre portál Ženy v meste uviedla ohľadom moderovania relácie v RTVS toto:

“V relácii sme otvárali dôležité, často aj ťažké témy –  rodovej rovnosti, ľudských práv, pomoci zraniteľným. Za tému o podmienkach tranzície na Slovensku sme napokon dostali minulý rok aj Novinársku cenu. No boli to i otázky dezinformácií, kritického myslenia, hoaxov či občianskej uvedomelosti. Z väčšiny z nich by som istotne čerpala aj v prípadnom mandáte. Silná zostava bola dôležitá skúsenosť, za ktorú som vďačná.”

Na otázku ako vníma, že Verejnoprávna RTVS neukončila po oznámení kandidatúry len pomer s ňou, ale zastavila aj reláciu Silná zostava, odpovedala: „Je to rozhodnutie, ktoré patrí RTVS a má na neho plné právo. Ja som a budem za spoluprácu na tejto relácii vďačná.“

rtvs
Odmena za reláciu

Ani sa nečudujem, tiež by som bol. Moderovanie relácie RTVS bolo honorované sumou 800 EUR za reláciu.

Ostáva len veriť, že volič, hoci bol podvedený, okradnutý, otvorí oči a dobre si rozmyslí, komu dá svoj hlas v eurovoľbách.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:06

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá. Uviedol to ruský think tank blízky vláde.

17:38

Holandský tenista Tallon Griekspoor sa prebojoval do osemfinále dvojhry na turnaji ATP v Madride. V 3. kole v pozícii nasadenej dvadsaťštvorky zdolal turnajovú jedenástku Holgera Runeho z Dánska v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:3. Ďalej ide aj siedmy nasadený Rus Andrej Rubľov po triumfe 7:6 (10), 6:4 nad Španielom Alejandrom Davidovichom Fokinom.

17:33

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do osemfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Madride. Nasadená štvorka si v 3. kole poradila s Mayar Sherifovou z Egypta 6:1, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude Češka Sára Bejleková, ktorá vyradila Ashlyn Kruegerovú z USA takisto v dvoch setoch 6:3, 6:1. O prekvapenie sa postarala mladá Ruska Mirra Andrejevová, ktorá vyradila siedmu nasadenú Češku Markétu Vondroušovú 7:5, 6:1.

17:18

Izrael súhlasil, že si pred spustením útoku na mesto Rafah v Pásme Gazy vypočuje obavy a názory Spojených štátov. V nedeľu to povedal hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby. “Ubezpečili nás, že nepôjdu do Rafahu, kým nebudeme mať možnosť naozaj sa s nimi podeliť o naše názory a obavy,” povedal Kirby pre televíziu ABC.

17:11

Rozvoj americkej spoločnosti Tesla v Číne možno nazvať “úspešným príkladom čínsko-americkej hospodárskej a obchodnej spolupráce”. Vyhlásil to v nedeľu čínsky premiér Li Čchiang po stretnutí s generálnym riaditeľom Tesly Elonom Muskom, ktorý pricestoval na návštevu Pekingu.

17:10

Desiatky obdivovateľov Benita Mussoliniho sa v nedeľu zišli v rodisku tohto talianskeho fašistického diktátora, aby sa zúčastnili na zhromaždení pri príležitosti 79. výročia jeho popravy. Podobné akcie sprevádzané skandovaním hesiel a “hajlovaním” sa konali aj v niekoľkých ďalších mestách na severe Talianska.

17:09

Talianska premiérka Giorgia Meloniová bude kandidovať v júnových voľbách do Európskeho parlamentu. Rozhodnutie oznámila na nedeľňajšom straníckom podujatí v meste Pescara.

17:08

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas v pondelok pricestuje do Egypta, kde sa vyjadrí aj k najnovšiemu izraelskému protinávrhu o prímerí v Pásme Gazy. S odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa hnutia o tom v nedeľu informovala agentúra AFP.

17:04

Francúzsky minister zahraničných vecí Stéphane Séjourné pricestoval v nedeľu do Libanonu. Jeho návšteva v Bejrúte je súčasťou diplomatických pokusov o zmiernenie konfliktu na libanonsko-izraelskej hranici.

15:15

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok. A sľúbili “nekonečné” právne problémy a odvetné opatrenia. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na sociálnej sieti Telegram uviedla, že Rusko nikdy neodstúpi územia zabrané na Ukrajine výmenou za vrátenie zmrazených aktív.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali