Americké médiá: Vo vzťahu k Rusku USA idú v Hitlerových šľapajách

Americké médiá: Vo vzťahu k Rusku USA idú v Hitlerových šľapajách

Washington, 18. novembra 2014 (HSP/Foto: TASR)

 

Chýry o tom, že sa studená vojna skončila, už nie sú aktuálne. Pokračuje. Bola to iba prestávka alebo to nebola ani pauza, ale iba pretvárka a diplomatická hra – dnes už je to jedno. Studená vojna je zasa tu a jej intenzita je ešte väčšia ako pred „prestávkou“.

Samotné americké média stále častejšie uvádzajú, že sa pre amerických politikov studená vojna nikdy neskončila a mnohí to ani nechcú. Majú vlastné záujmy. A studená vojna perfektne do nich zapadá. Práve preto americkí politici presvedčili európske štáty, že Rusko je nepriateľ. A nepriateľovi, ako je známe, lode neodovzdávajú. Práve to robí Francúzsko /kauza lodí Mistral/ – aj napriek tomu, že môže mať obrovské finančné straty.

Reklama
Na snímke americký prezident Barack Obama

Americké média v ostatnom čase pritvrdili a dokonca uvádzajú, že si niektorí americkí politici zvolili gigantický vo svojej absurdnosti cieľ v duchu Adolfa Hitlera: mienia ešte viac rozšíriť predaj amerických zbraní, zabezpečiť, aby Spojeným štátom aj naďalej zostala úloha svetového lídra a žandára a dosiahnuť úplný rozklad a zničenie Ruska.

„Spojené štáty fanaticky podporujú genocídu, ktorú sami spôsobili,“ uvádzajú americké OpEdNews. „Navyše európske štáty nielen proti tomu neprotestujú, nielen sa s tým stotožnili, ale dokonca sa na tejto genocíde zúčastňujú,“ tvrdí autor článku Erik Zyusse.

Reklama

Podrobne rozoberá kauzu francúzskych lodí Mistral, ktoré francúzsky výrobca mal predať Rusku. Prízvukuje, že americké média túto epizódu prezentujú, ako „predaj francúzskeho lana, na ktorom obesia samotných Francúzov.“ Rusko vyhlasujú za nepriateľa Francúzska. Vedenie USA robí nátlak na francúzsku vládu, aby tieto lode Rusku nepredalo.

Erik Zyusse však poznamenáva, že Rusko nie je nepriateľ Francúzska. Domnieva sa, že sa práve Spojené štáty stali takýmto nepriateľom pre Francúzsko. Prečo? Pretože nútia Francúzsko, aby neodovzdávalo Rusku lode Mistral, ktoré Rusko už vopred zaplatilo. Američanov pritom nezaujíma, čo potom bude robiť Francúzsko s Mistralmi, ak ich neodovzdá Rusku. Bude musieť vrátiť finančné prostriedky Rusku, zaplatiť obrovskú pokutu a zažije veľkú medzinárodnú blamáž.

Dokonca sotva by potom Francúzsko dokázalo predať Mistrali niekomu inému alebo ich nejako využívať v armáde. Tieto lode boli vyrobené špeciálne na ruské požiadavky. Sú v súlade s ruskými technickými špecifikáciami a predpismi, ktoré sú odlišné od predpisov NATO. Čo potom urobia s tými loďami? Ani Američania ich nekúpia…

Americký novinár podotýka, že francúzski politici, ktorí nemajú chrbtovú kosť, nemôžu oponovať zaoceánskemu strýčkovi a neodvážia sa mu povedať „nie“. Preto sa dostali do patovej situácie a nevedia, čo majú robiť s tými Mistralmi, každý deň menia stanoviská. „Namiesto toho, aby prijali správne rozhodnutie, francúzski politici sa pripravujú zaplatiť obrovskú cenu za súčasného šíriteľa genocídy – USA,“ prízvukuje Erik Zyusse.

„Pre „amerických fašistov“ sa studená vojna neskončila. Málo kto vie, že ešte pred rozpadom ZSSR ich cieľom bol nielen boj proti komunistom, ale aj likvidácia Ruska. Hlavným cieľom toho bola možnosť stále zvyšovať predaj amerických zbraní. A v súčasnosti, keď sa Rusko stalo ešte demokratickejším štátom, ako samotné USA, stará nenávisť horí ako rozpálené uhlie v srdciach Baracka Obamu, republikánov a iných členov krajnej pravice – oligarchických amerických politikov, ktorí slúžia svojim bossom z Raytheon Corporation, Lockheed-Martinи a iných výrobcov zbraní, ktorí týmito zbraňami zásobujú NATO – západný klub nákupcov zbraní,“ zdôrazňuje Erik Zyusse.

Reklama

Autor článku prízvukuje, že ho, jemne povedané, hnevá fakt, že jeho krajina má ten istý cieľ, ktorý mal aj Hitler – likvidácia a zotročenie Ruska. „Pričom Európa sa na tom aktívne podieľa. A prečo? Aby splnila priania skupiny mimoriadne mocných oligarchov, ktorí si myslia, že ich limuzíny ich obránia v prípade jadrovej vojny s Ruskom. Je to nezmysel. Neobránia,“ prízvukuje autor článku.

Poukazuje na to, že americké média aktívne pomáhajú politikom a mnohí novinári sú vlastne moderátormi administrácie amerického prezidenta. „Amerika potrebuje ozajstnú tlač, ktorá nebude pod kontrolou „spravodajských médií“. Tieto média sa hocikedy ochotné predať hocikomu, hlavne tomu, kto zaplatí viac. Tlač, média by už konečne mali začať prezentovať pravdu,“ zdôrazňuje v závere Erik Zyusse.

eu

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali