Metodicko-pedagogické centrum získalo späť časť peňazí z podvodného účtu

Metodicko-pedagogické centrum získalo späť časť peňazí z podvodného účtu

Bratislava 15. apríla 2016 (TASR/HSP)

 

Vyšetrovanie vo veci obzvlášť závažného zločinu podvodu stále prebieha

Metodicko-pedagogické centrum (MPC) získalo späť viac ako 300.000 eur, ktoré boli vlani v auguste zaslané na podvodný účet. MPC čaká ešte na zvyšnú sumu, ktorá by mala byť doručená v najbližších dňoch z Českej republiky. Informovala o tom dnes Lucia Maková z MPC.

Reklama

“Počas včerajšieho popoludnia prišla na účet MPC suma takmer 132.000 eur zadržaná v slovenských bankách. Dnes popoludní zaslali tri z piatich českých bánk späť na náš účet sumu 184.665,04 eur,” povedala generálna riaditeľka MPC Danka Kapucianová, ktorá po zistení podvodného konania v auguste 2015 podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Aj vďaka tomu sa podľa MPC podarilo zadržať celú sumu ešte v bankách a všetky peniaze budú vrátené. “Sme radi, že časť peňazí sa Metodicko-pedagogickému centru vrátila. Chcela by som sa poďakovať za efektívnu spoluprácu a koordináciou slovenskej i českej polícii,” dodala Kapucianová.

Reklama

Vyšetrovanie vo veci obzvlášť závažného zločinu podvodu stále prebieha. Metodicko-pedagogické centrum ešte v auguste minulého roka sprísnilo kontrolu systému platieb a zaviedlo ďalšie organizačné opatrenia.

MPC, ktoré je priamo riadenou organizáciou ministerstva školstva, dostalo koncom júna 2015 od jedného zo svojich údajných dodávateľov informáciu o zmene bankového účtu. Organizácia na nový účet poslala vyše 459.555 eur. Neskôr sa však ukázalo, že email od dodávateľa bol fiktívny.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:24

Najvyššie nasadený austrálsky tenista Alex de Minaur postúpil do štvrťfinále na trávnatom turnaji v holandskom Hertogenboschi. Vo štvrtkovom stretnutí 2. kola zdolal Belgičana Zizou Bergsa 7:5, 6:4. Medzi najlepšiu osmičku sa dostala aj dvojka podujatia, Američan Tommy Paul prešiel cez Alexeia Popyrina z Austrálie 5:7, 6:4, 6:3. Skončil naopak štvrtý nasadený Rus Karen Chačanov. Nad jeho sily bol Austrálčan Aleksandar Vukič, ktorý zvíťazil 6:4, 5:7, 7:6 (4).

20:23

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a japonský premiér Fumio Kišida vo štvrtok podpísali desaťročnú bezpečnostnú dohodu na okraj summitu skupiny G7 v Taliansku. Dohoda sa podľa Zelenského vzťahuje na bezpečnostnú a obrannú pomoc, humanitárnu pomoc, ale aj technickú a finančnú spoluprácu.

20:23

Na horskom priechode Vernár v okrese Poprad sa na ceste skrížil kamión. Úsek je obojsmerne neprejazdný. Informuje o tom Zelená vlna RTVS na sociálnej sieti. Dodala, že vodiči môžu zablokovanú cestu obísť cez Stratenú, Mlynky, Spišskú Novú Ves a Spišský Štvrtok.

20:22

Európsky policajný úrad (Europol) vo štvrtok rozložil zločineckú skupinu, ktorá pašovala drogy do Európy. Celkovo úrady zadržali 40 osôb zo šiestich krajín a zaistili osem ton kokaínu.

20:21

Španielsky systém protivzdušnej obrany typu Patriot zostane v Turecku, a to aj napriek tomu, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval vlády európskych krajín, aby takéto obranné systémy dodali Kyjevu. Vyplynulo to zo štvrtkového vyjadrenia španielskeho premiéra Pedra Sáncheza.

19:50

Organizátori tenisového Wimbledonu zvýšili celkové prémie na rekordných 50 miliónov libier (približne 59.360.000 eur). Singloví šampióni zinkasujú až 2,7 milióna libier (3.205.000 eur). Celkové “prize money” tak narastú o vyše 5,3 milióna libier oproti vlaňajšej edícii grandslamového podujatia, čo je 11,9 percenta. Víťazi dvojhier si prilepšia o 14,9%, tí, ktorí vypadnú v 1. kole, zinkasujú 60.000 libier, o päť percent viac ako vlani.

19:45

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok vyzval lídrov krajín G7, aby schválili “Marshallov plán” na obnovu Ukrajiny.

19:27

Západní spojenci pošlú Ukrajine 152-milimetrové delostrelecké granáty za približne 350 miliónov eur. Oznámilo to holandské ministerstvo obrany po štvrtkových rokovaniach ministrov obrany NATO, ktorí do piatka zasadajú v Bruseli.

19:26

V rámci vyšetrovania podozrení z prania špinavých peňazí a podplácania voči poslancovi Spolkového snemu (Bundestagu) zo strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Petrovi Bystroňovi vyšetrovatelia vo štvrtok prehľadali jeho bydlisko v Berlíne a ďalšie objekty v nemeckej metropole.

19:25

Americký tenista Ben Shelton sa ako druhý nasadený hráč rozlúčil na trávnatom turnaji v Stuttgarte už v 2. kole. Nad jeho sily bol Austrálčan James Duckworth, ktorý zvíťazil 7:6 (5), 4:6, 6:3.

18:50

Všetky krajiny skupiny G7 prispejú na pôžičku vo výške 50 miliárd dolárov pre Ukrajinu. Ako záruka na túto pôžičku budú použité úroky zo zmrazených ruských aktív, potvrdila vo štvrtok predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

18:49

Spojené štáty, Británia a Kanada vo štvrtok obvinili Rusko zo snáh ovplyvniť októbrové prezidentské voľby v Moldavsku. V spoločnom vyhlásení troch západných krajín sa uvádza, že Rusko sa s pomocou dezinformácií a propagandy usiluje zhoršiť napätie v moldavskej spoločnosti a vyvolať negatívne dojmy o Západe aj o úradujúcej prezidentke Mai Saunduovej.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Silná búrka v meste Omaha v štáte Nebraska

Autor: AP/Chris Machian/Omaha World-Herald via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Peter Lipták

Miroslav Urban

Dušan Hirjak

René Pavlík

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali