ZOH14-Biatlon: Daniel Kuzmin sa nervozity ešte nezbavil, čaká ho to aj ďalej

ZOH14-Biatlon: Daniel Kuzmin sa nervozity ešte nezbavil, čaká ho to aj ďalej

Soči/ Červená Pľana 9. februára (TASR) – Väčšiu nervozitu ako Anastasia Kuzminová na trati prežíval v zákulisí nedeľňajších biatlonových pretekov na ZOH jej manžel Daniel. Po senzačnom výsledku neskrýval radosť, no pre istotu vyhlásil: "Až keď bude mať zlatú medailu na krku, budem sa cítiť ako manžel dvojnásobnej olympijskej víťazky. Pre mňa sú to už dva dni takého stresu, že ani neviem, kde sa zobral. Keď sme dnes skúšali, tak som si myslel, že na tej trati to budú neuveriteľné a ťažké preteky. Ale nakoniec to všetko vyšlo."

Anastasia Kuzminová sa v nedeľu stala vôbec prvou biatlonistkou v histórii, ktorá dokázala obhájiť olympijské zlato v rovnakej disciplíne. Chvála na jej osobu sa zniesla zo všetkých strán a samozrejme aj od toho najpovolanejšieho človeka, ktorý ju pozná najlepšie: "Je výnimočná. Na svete je len veľmi málo športovcov, ktorí sa dokážu na vrcholné podujatia takto koncentrovať. U Nasti sme to videli v Pjongčangu, v Chanty-Mansijsku, vo Vancouvri a aj teraz tu. Chvalabohu, že to takto dopadlo," povedal šťastný manžel.

Kuzminová podľa jeho slov opäť dokázala, že odchod z Ruska a rozhodnutie reprezentovať krajinu spod Tatier bolo správne: "Po Vancouvri opäť dokázala, že na to má a že nespravila chybu, keď sa rozhodla reprezentovať Slovensko a žiť na Slovensku. Dokázala, že to bola správna voľba."

Aj keď slovenská reprezentantka pôsobila pokojne a na štart sa postavila s úsmevom, podľa Kuzmina bola aj ona nervózna: "Takéto preteky nie sú nikdy ľahké. Od športovca najväčších kvalít, ktorý neskončí po olympiáde a ide na ďalšiu, sa vždy veľa očakáva. Tak to proste je v každej krajine. Čaká sa, že vyhrá a dostane medailu. Podľa mňa bola v strese, ale nedala ho najavo."

Reklama

Menej sa to podarilo Danielovi Kuzminovi. Po zlate z neho už časť opadla, nervozity sa však nezbaví ani v ďalších dňoch. Okrem Anastasie, ktorá bude v utorok bojovať o ďalšie cenný kov v "stíhačke", je v hre aj jej brat Anton Šipulin. Tomu v sobotňajšom šprinte len tesne ušiel bronz. "Nebude to už také, ale stále budem nervózny. Zajtra sú preteky mužov, kde budem držať palce Antonovi a pevne verím, že mu to pôjde. Už včera mal veľkú šancu na medailu a verím, že ju bude mať aj zajtra," uviedol.

Pre Kuzminovú je teraz najdôležitejšie poriadne sa zregenerovať. To jej však trochu naruší milá povinnosť. V pondelok večer si musí v Olympijskom parku na pobreží Čierneho mora "vyzdvihnúť" zlatú medailu. "Uvidíme, o koľkej sa to dnes skončí. Určite pôjde na masáž. Zajtra bude podľa mňa oddychovať, možno sa pôjde večer trošku prebehnúť, ešte uvidíme," dodal.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali