Zhrnutie pandemického týždňa: Vývoj pandémie na Slovensku priamo ukazuje na možne zločiny farmalobistov. Podpíše sa Zuzana Čaputová pod rizikové očkovanie detí?

Zhrnutie pandemického týždňa: Vývoj pandémie na Slovensku priamo ukazuje na možne zločiny farmalobistov. Podpíše sa Zuzana Čaputová pod rizikové očkovanie detí?

Bratislava 27. júna 2021 (HSP/Foto:TASR/AP-Matthias Bein/dpa)

 

1. Vláda v minulosti zakázala liečbu Covid-19 nariadením. 2. Vláda a prezidentka namiesto apelovania na správnosť riešení protipandemických opatrení zneužívajú témy na odpútavanie pozornosti od zásadných problémov. 3. Majorita odbornej verejnosti sa argumentačne nezapája do diskusie. Existuje široká korupcia lekárov farmafirmami? 4. Prirodzené premorenie obyvateľstva sa ukazuje v riadení pandémie ako zásadné. Vláda tú informáciu zatajuje. 5. Kto je zodpovedný za riadenie pandémie? A kto zaplatí škody?

očkovanie
Ilustračné foto

Informácie z posledného prieskumu agentúry Focus: Po poslednej rekonštrukcii vlády je jej “najdôveryhodnejším” členom nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO). Nedôveru mu vyjadrilo “len” 63,5 % ľudí. Najnedôveryhodnejším je minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Nedôveruje mu 87,4 % ľudí. Na druhej priečke je minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorému nedôveruje 64,4 % ľudí. Jeho spolustraníkovi, šéfovi rezortu školstva Branislavovi Gröhlingovi (SaS) nedôveruje až 67,1 % opýtaných.

Reklama

Rovnako pri otázke dôvery sú dnešní politici skutoční “priekopníci“: Napr. Veronike Remišovej (Za ľudí) verí iba 24,1 % alebo ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi (OĽaNO) len 28,8 %. Ak to priamo, v súvislosti s očkovaním dodnes nikto nepovedal, tak my, v HS to hovoríme nahlas: “Vysoká miera nedôvery v súčasný politický manažment je pravý dôvod, prečo sa mnohí ľudia očkovať nechcú“.

Ľudia sa nechcú dať zaočkovať jednoducho preto, lebo svojim politikom neveria. Preto je nesmierne dôležité, aby táto vláda odišla čo najskôr. Ak zotrvajú tak donútia národ pod tlakom farmafiriem, očkovať sa povinne. Dnes po vyjadreniach niektorých členov vlády o tom niet jedinej pochybnosti, napriek obrovským výhradám odborníkov a analytikov z radov verejnosti.

Reklama

Ďalšia analýza čísel bude o zaočkovanosti. Na Slovensku je dodnes zaočkovaných prvou dávkou 1,991,933 ľudí. Druhou dávkou je zaočkovaných 1,467,821 Slovákov. Keď budeme vychádzať z celkového počtu 5,450,000 obyvateľov s predpokladom, že druhou dávkou sa dajú očkovať všetci tí, ktorí už absolvovali očkovanie prvou dávkou, tak percento zaočkovanosti je dnes 36,6 % obyvateľstva. Otázka preto znie: “Kto a na základe akých vedeckých poznatkov na Slovensku stanovil, že miera ochrany protilátkami musí byť 60 %, ale hlavne: “Ako vieme, že dnes to číslo 60 % protilátok proti koronavírusom už Slovensko nedosiahlo?

Nikde na svete neexistuje jednoznačný presvedčivý dôkaz toho, že vysoká miera vakcinácie znamená zároveň aj vysokú ochranu verejnosti pred ochorením alebo úmrtím. A na Slovensku už vôbec neexistuje žiadna štúdia, ktorá by sa tým seriózne zaoberala.

 

Analytici zachraňujú spoločnosť

Spolu s pár odborníkmi z prostredia medicíny odporujúcimi medicínskym procesom, sa najväčšími verejnými odporcami spôsobov riadenia protiepidemických opatrení stali paradoxne analytici. Je to spôsobené aj tým, že korporátne médiá nedávajú priestor sa vyjadrovať lekárom aj s opačnými, ako iba korporátnymi názormi na očkovanie. Svojimi kritickými vystúpeniami je známy hlavne Juraj Mesík. Bol to práve Mesík, ktorý pred pár dňami uverejnil v TA3 natoľko závažné informácie, že sa jednoducho informačne nedajú obísť. Napriek tomu ich vláda úspešne prehliada a nemá potrebu sa s nimi verejne vysporiadať.

Analytik Juraj Mesík zverejnil hlavne tieto zásadné fakty:

Reklama

Svet dodnes pozná iba vakcíny ktoré sú experimentálne, tzv. dočasne povolené vakcíny. Nie sú z hľadiska neexistencie dlhodobého pozorovania vhodné na to, aby sa nimi dali očkovať deti. Odborníci by preto mali byť už logicky najväčšími odporcami vakcinácie detí už z pohľadu opatrnosti. Vakcinácia je totiž zásah do imunitného systému dieťaťa, ktorý pretrváva v organizme roky a dodnes takéto dlhé, niekoľkoročné pozorovania možných zmien nikto neurobil.

Veda vo svete vie liečiť Covid-19. Na Slovensku však vláda Igora Matoviča rozhodla neliečiť Covid-19 rozhodnutím vlády zo dňa 26.10. 2020. Existuje o tom oficiálny dokument. Vláda rozhodnutím zakázala liečiť ľudí v dobe, kedy existovali liečivá. Dôvody toho nesmierne závažného rozhodnutia doteraz nikto z vlády dostatočne neobhájil.

Existuje americká štúdia zo vzoriek krvi 130,000 pacientov ktorá potvrdzuje, že k 21.3. 2021 malo 49 % američanov v krvi protilátky proti koronavírusom, pričom v tom čase, bolo zaočkovaných v USA iba 10 až 12 % obyvateľstva. Je to alarmujúce zistenie. Vyplýva z toho, že koronavírusy v USA prekonali ľudia, aj bez klinických príznakov, pričom sa vytvorilo prirodzené premorenie obyvateľstva. Napriek tomu Spojené štáty vo vakcinácii pokračujú dodnes. Ide teda, minimálne v USA, vyslovene o “masový experiment s podávaním experimentálnych vakcín, ktoré neprešli testovaním“, vyjadril sa k očkovaniu analytik Mesík.

Mesík nepriamo upozornil aj na fakt, že široká lekárska verejnosť na Slovensku je priamo financovaná farmafirmami, napr. výrobcom vakcín Pfizer, čím počas pandémie vznikla tenká hranica medzi finančnou spoluprácou lekárov s farmafirmami a možnou vakcinačnou loby širokospektrálnejšieho charakteru. Odôvodňuje tým spoločenský status, kedy sa široká odborná verejnosť nezapája do kritiky protiepidemických postupov vlády – napr. do diskusií a kritiky povinnej vakcinácie, ktorá v súčasnosti na Slovensku prebieha.

 

Reklama
Vzťahy vlády a účastníkov riadenia proti-pandemických opatrení vzbudzujú závažné podozrenia

V analýze posledného vývoja tzv. pandémie na Slovensku sa nedá obísť činnosť úradov spojených s jej riadením. Sú hlavne dva, ktoré sú exponované a môžu vo veci konať – UVZ a v istej miere aj ŠUKL. Otázka na tieto dva úrady, hlavne však na UVZ je pomerne jednoduchá, ale nesmierne závažná: “Na Slovensku sa o prítomnosti tzv. indických mutácii, ktoré môžu predstavovať ohrozenie v tretej vlne pandémie, vie presne od 12.5. 2021. Prečo doteraz nebol urobený prieskum celkovej premorenosti nezaočkovaného obyvateľstva? Američania ho urobili z cca 0,00038% vzoriek z celkového počtu nezaočkovaného obyvateľstva.

To predstavuje na Slovensku počet približne 1 350 krvných vzoriek. Dalo sa to pri dobrej organizovanosti zvládnuť za týždeň, nanajvýš za dva. UVZ má svojich hygienikov v každom okresnom meste. Počet vzoriek na jeden okres by nepresiahol ani v najzaľudnenejších okresoch počet 20 dobrovoľníkov na testovanie. Pri zapojení verejnoprávnej televízie a rozhlasu do osvety, ktoré má vláda plne k dispozícii, by to nebol žiadny problém zvládnuť. Prečo to dodnes nie je hotové a celkovo, prečo to nikoho z kompetentných vo vzťahu vláda – úrady ani nezaujíma? Nie je predsa možné, seriózne, na vedeckej báze uvažovať o povinnom očkovaní bez toho, aby sme nevedeli, či tú pomyselnú hranicu 60 % kolektívnej imunity, ktorú chceme dosiahnuť zaočkovanosťou už na Slovensku nemáme.

Ak slovenský manažment pandémie uvažuje o povinnom očkovaní bez toho, potom kompetentní riskujú spáchanie zločinu. Prikázať totiž z moci im zverenej zaočkovať obyvateľstvo, ktoré disponuje protilátkami proti koronavírusom v dostatočnom počte by bol zločin. Avšak namiesto toho, aby Slovensko disponovalo presnými informáciami o stave premorenia obyvateľstva, jej šéf UVZ Ján Mikas riadi pandémiu cez vyhlášky a udeľovanie výnimiek, hlavne členom vlády.

 

Vláda a krízový štáb ignorujú najzávažnejšie pandemické fakty. Prečo?

Otázniky spojené s možným chaosom a následnou nedôverou voči správnemu riadeniu pandémie vznikajú aj na vyšších postoch, ako na Úrade verejného zdravotníctva. Vláda SR dodnes verejnosti nepredstavila komplexný, na závažných zisteniach zo zahraničia a moderných anti-pandemických procesoch založený program, ktorým bude ľudí chrániť pred hrozbou novej vlny a liečiť postihnutých pri tretej vlne pandémie. Slováci dookola, už celé mesiace počúvajú z úst politických a úradníckych lobistov farmafiriem primárne iba jednu a tú istú vetu: “Záchrana životov Slovákov je v očkovaní“. Nové lobistické heslo dosiahlo dokonca podobu náboženskej relikvie: “Vakcína je sloboda“. Mimochodom, v minulom týždni zverejnil fakty o štátnom platenej reklame vakcinácie, objednanej, prostredníctvom vysielacieho času v korporátnych médiách aj poslanec Ľuboš Blaha.

Podstatné sú tiež hlasy ďalšej časti opozície, ktoré sú ignorované. Napr. poslanec Taraba upozornil pred pár dňami v NR SR na fakt, že nikto na Slovensku dodnes nedisponuje analýzou, ktorá by dôveryhodne zistila, nakoľko sú ľudia v slovenskej spoločnosti proti koronavírusu imúnni z hľadiska prirodzeného premorenia. Je to v kontexte správnosti protiepidemických procesov nesmierne zásadná, tiež závažná – alarmujúco závažná informácia. Ak nevieme koľko ľudí je na Slovensku dnes imúnnych proti koronavírusom vďaka prirodzenému premoreniu, o povinnom očkovaní nemôže byť reč, ani u dospelých, nieto u detí, kde môže byť premorenie ešte vyššie. Poslanec v kontexte nezvládnutej pandémie naznačil aj iné zlyhania vlády, napr. aplikáciu E-karantény, ktorá bola vyhodnotená ako protiústavná. V skutočnosti ide ešte o viac.

Na Slovensku dodnes nikto presne neanalyzoval ani to, aký je rozdiel medzi prirodzenou imunitou získanou prekonaním choroby a jednotlivými typmi vakcín. Ale najpodstatnejšie je asi to, že na Slovensku neexistuje jednoznačný presvedčivý dôkaz toho, že vysoká miera vakcinácie znamená zároveň aj vysokú ochranu verejnosti pred ochorením alebo úmrtím. Je to teda štát, kto zlyháva v riadení pandémie na plnej čiare, pretože štát nielenže nezabezpečil najpotrebnejšie analýzy stavu premorenia. Štát ani nevie, či povinné očkovanie ktoré chce zaviesť do spoločnosti disponuje už základnými predpokladmi správnosti a je opodstatnené.

České centrum bunkového a tkanivového inžinierstva v Brne zverejnilo citujem: “Imunita po prekonaní ochorenia COVID-19 je o niečo silnejšia než po podaní vakcíny“. Táto informácia prebehla médiami ešte 2. mája 2021.

“Vážení”, toto je dnes jedna z najpodstatnejších informácií pre riadenie pandémie a vieme ju už 8 týždňov. Avšak, nikto kompetentný s ňou na Slovensku nepracuje. Nikoho z vlády na Slovensku nezaujíma, či stupeň imunity Slovákov po prirodzenom premorení je vyšší ako po vakcinácii – rovnako ako je tomu v Čechách.

Verejnosť sa preto pýta, prečo sa do rozpútania diskusie na takúto zásadnú spoločenskú tému nevkladajú priamo najvyšší ústavní činitelia – minimálne tak, aby sa na takto zásadnú tému začali viesť spoločenské diskusie.

Reklama

Keď v Čechách vznikli škody zapríčinené tornádom, politici reagovali podaním pomocnej ruky bleskovo. Prečo sa rovnaká agilnosť nevyskytuje aj smerom dovnútra štátu? Značná časť slovenskej verejnosti si myslí, že to môže byť aj kvôli tomu, lebo treba najskôr vyprázdniť vakcinačné sklady Pfizeru.

Informácia o sile prirodzeného premorenia z Čiech potvrdzuje aj to, o čom tzv. alternatívne médiá polemizujú už od začiatku pandémie. Keby prezidentka spolu s vládami Igora Matoviča a Eduarda Hegera tieto signály alternatívnych médií viac analyzovali, proces pandémie by prebiehal na Slovensku pravdepodobne oveľa riadenejším spôsobom. Dnes je potvrdenou pravdou množstvo zásadných informácii, ktoré napr. Hlavné správy počas pandémie prinášali a ktoré v čase ich zverejnenia vláda a prezidentka ignorovali. Verejnosť teda vládu z nezvládnutia riadenia pandémie viní absolútne opodstatnene.

Pripustenie si faktu, že prirodzené premorenie obyvateľstva je jedno z najlepších riešení malo byť zásadnou vecou pri riadení protiepidemických opatrení. Namiesto toho sme zaplatili povinné testovanie, pri ktorom sa riskovalo rozšírenia nákazy bez toho, aby sa štát pripravil na rozsiahlu epidémiu, ktorá nakoniec tak, či tak prišla. A hrozí ďalšia, čo treba v tomto čase tiež pripomínať.

Prečo nevznikali za milióny eur, ktoré minul Matovič na plošné testovanie radšej poľné nemocnice pripravené pomáhať pri prirodzenom premorení obyvateľstva? Mohli sa predsa stať majetkom Armády SR. Prečo sa nevytvárali dostatočné skladové zásoby liekov o ktorých sa vedelo, že sú účinné? Aj necertifikovaných liekov samozrejme. Certifikácia lieku nie je predsa jediný spôsob, ako ho pacientovi poskytnúť. Najmä v čase zhubnej pandémie nie. Liečba necertifikovanými liekmi napr. Ivermectinom, mohla prebehnúť na základe dobrovoľnosti – komunikácie medzi lekárom, ktorý liek pacientovi v dobrej viere a skúseností odporučí a pacientom, ktorý sa rozhodne, že liek si na vlastné riziko vezme.

Podstatné bolo, aby ľudia na Slovensku lieky mali. Namiesto toho vláda liečbu zakázala. Stálo to život mnoho Slovákov. A nemáme všetky dostupné lieky na liečbu ani dnes, pred treťou vlnou koronavírusu, pretože liečba je na Slovensku hrubo podceňovaná. Prečo? Lebo EÚ, ŠUKL, UVZ a iné, pri záchrane ľudských životov úplne nekompetentné organizácie? Prečo nekoná armáda? Má predsa svojich lekárov, ktorí sa môžu pripravovať na tretiu vlnu úplne samostatne – ako zložka, ktorá zachraňuje v najkritickejších prípadoch obyvateľstvo. Nie je 13,000 doteraz vyhasnutých životov dostatočné kritérium na zmenu prístupu vlády a prezidentky?

Reklama

 

Kto je a v budúcnosti bude zodpovedný za vedenie pandémie?

Slovenská verejnosť je presvedčená, že za riadenie pandémie by mali byť presne označení ľudia, tzv. “garanti” ktorých bude môcť brať verejnosť na konci pandémie na zodpovednosť. Nič také sa na Slovensku dodnes neudialo. Iba sa znovu zopakujem keď napíšem, že na Slovensku zomrelo dodnes v súvislosti s pandémiou takmer 13,000 ľudí. Kto konkrétny sa teda pod riadenie pandémie podpíše? A kto sa podpíše pod povinné očkovanie a preberie zodpovednosť? Všetci a nikto, ako to bolo dodnes na Slovensku so všetkým? A čo potom, keď zomrú po povinnom očkovaní deti? Ani za to nemá byť zodpovedný nikto?

Je nepochybné, že ak chce vláda nariadiť povinné očkovanie, bude sa musieť pod toto rozhodnutie podpísať niekto konkrétny z odborníkov na imunológiu a vakcináciu. Inak má verejnosť ústavné právo takéto protiústavné rozhodovanie politických hochštaplerov, ktorým takmer nikto neverí ich zasahovanie do ľudských životov odmietnuť už z tohto dôvodu.

 

Presvedčiť ľudí by pomohla osobná zodpovednosť odborníkov

A čo napr. prof. Krčméry? Jeho rodina vrátane jeho syna predsa spolupracuje s farmafirmou Pfizer už veľa rokov. Jeho syn Michal Krčméry je dokonca riaditeľom pre vládne záležitosti a hovorcom združenia lobistov AmCham, čo je americká obchodná komora na Slovensku, kde je riaditeľ firmy Pfizer Branislav Budke členom predstavenstva a expertom vo výbore pre zdravotníctvo.

Reklama

Prečo by sa napr. prof. Krčméry s jeho vzdelaním, svetovými skúsenosťami a kvalitným rodinným informačným zázemím nemal stať jedným z tých, kto zodpovednosť za vakcináciu dospelých a detí, v prípade že bude povinná prevezme? Ako chce vláda so svojimi poradcami presvedčiť rodičov, ktorí svoje deti očkovať nechcú? Prof. Krčméry je rozhodne tá persóna, ktorej by ľudia viac verili, pokiaľ sa za očkovanie, napr. vakcín od Pfizeru zaručí svojim podpisom. Má to rácio aj z iného dôvodu: doktor Krčméry sa dal zaočkovať vakcínou Pfizer ako prvý na Slovensku. Evidentne jej teda verí. Tak v čom je problém?

Spýtam sa inak, keďže prof. Krčméry je rozhodne v očkovaní akčný hrdina: Bol by ochotný sa podpísať pod povinné očkovanie vakcínami Pfizer bez toho, aby vedel, či Slovensko dnes potrebnú hodnotu percentuálnych bodov pre kolektívnu imunitu? Tá odpoveď je nesmierne dôležitá.

V živote prof. Krčméryho sa udiala aj ďalšia závažná vec, ktorá sa udiať nikdy nemala. Prof. Krčméry bol v utorok 22.6. 2021 v televíznej relácii na Na telo plus, kde sa zasadzoval za povinné očkovanie. Obhajoval ho argumentom, že povinné očkovanie predsa poznáme z minulosti. Nepovedal však, že dnes hovoríme o povinnom očkovaní experimentálnymi vakcínami. A experimentálnymi vakcínami sa na Slovensku nikdy povinne nikto neočkoval.

 

Za očkovanie lobuje aj Zuzana Čaputová

Prezidentka sa vo štvrtok 24.6. 2021 pustila do slovenskej opozície a nazvala ju v súvislosti s očkovaním za nezodpovednú. Je pravda, že pre masívny odpor slovenskej spoločnosti, vyhrá budúce voľby pravdepodobne strana, ktorej líder sa zaočkovať nedá. Na druhej strane, je to práve súčasná politická kasta pri moci, kto dal túto silnú zbraň do rúk opozícii vložil. To prezidentka pri vyjadrení sa prehliadla.

Verejnosť žiada v súvislosti s vakcináciou od svojej prezidentky viac, ako iba komentovanie a odsudzovanie práce dnešnej opozície či apelovanie, na dnes polemickú zodpovednosť verejnosti za vakcináciu. Verejnosť žiada od prezidentky presvedčivé garancie, že vakcinácia je to najlepšie riešenie a že nejde iba o masový experiment s podávaním experimentálnych vakcín, ktoré neprešli obvyklým testovaním. Hlavne ak sa jedná o povinné očkovanie detí.

A čo napr. otázka škôd, spojených s povinnou vakcináciou? Kto sa podpíše pod škody, ktoré vakcinácia ľuďom môže spôsobiť? Prečo pani Zuzana Čaputová nelobuje verejne aj za priamu zodpovednosť za škody, ktoré vakcíny od farmafiriem môžu spôsobiť?

Reklama

Koľko bude stáť jeden život obete vakcín? Spočítal to niekto? A kto to zaplatí a na základe čoho?

Ak je prezidentka presvedčená o tom, že škody na detských životoch nebudú výrazné (po skúsenostiach s vakcínami a vakcináciou obyvateľstva je predpoklad, že nejaké budú v každom prípade), prečo takúto podpornú informáciu nevydá pod pečiatkou Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky? Verejnosti by to určite pomohlo sa rozhodnúť.

Aká presná sloboda, napr. pri povinnom očkovaní sa skrýva za reklamným sloganom: “Vakcinácia je sloboda”?

Otázka má zmysel, lebo EÚ, európska lieková komisia, vláda SR vrátane ministrov, prezidentka Slovenskej republiky, predseda NR SR, členovia krízového štábu, ďalej farmafirmy, ich lobisti, poprední špecialisti na virológiu a imunológiu, ŠUKL, UVZ, jednoducho všetci vysoko kompetentní sa rizík povinnej vakcinácie vzdali. Tie nesú iba lekári, ktorí vakcíny podávajú a zaočkovaný pacient. Dokonca je to tak, že pacient nesie aj následky za prípadné odmietnutie vakcinácie. Vakcína je teda opakom slobody. A povinná vakcína je za týchto okolností zločin. Minimálne zločin nátlaku. V prípade neplnoletých, je to zločin nátlaku na deti. Zločin nátlaku tých, ktorí rozhodujú o životoch, ale sami žiadne riziká nenesú. Zločin tých, ktorí nemajú potreby robiť ani základný výskum.

Tony Belohorec

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali