Železnice vraj zakázali Kotlebove hliadky vo vlakoch. ĽSNS však vyhlásilo, že vlakové hliadky spúšťa od jesene aj na západnom okruhu

Železnice vraj zakázali Kotlebove hliadky vo vlakoch. ĽSNS však vyhlásilo, že vlakové hliadky spúšťa od jesene aj na západnom okruhu

Slovensko 3. augusta 2016 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto: screenshot youtube)

 

Železnice kvôli hliadkam kotlebovcov zmenili prepravný poriadok. Ten teraz tieto hliadky zakazuje. V novom prepravnom poriadku sa píše:

„Bez predchádzajúceho písomného povolenia ZSSK je vo vlakoch ZSSK zakázané vykonávať činnosti, ktoré nesúvisia s hromadnou osobnou dopravou a poskytovaním služieb spojených s prepravou verejnosti, a to ani s platným cestovným dokladom.”

Reklama
Na snímke muži z kotlebovských hliadok, ktorí dobrovoľne dohliadali na pokoj vo vlakoch
Na snímke muži z kotlebovských hliadok, ktorí dobrovoľne dohliadali na pokoj vo vlakoch

“Bez písomného súhlasu ZSSK je zakázané podnikať alebo vstupovať do vlakov ZSSK za týmto účelom, vykonávať predaj, propagáciu alebo uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu, značky, programu alebo hesiel politickej strany, politického hnutia alebo kandidáta, umiestňovať alebo rozdávať letáky, respektíve realizovať na tento účel alebo v súvislosti s tým akékoľvek úkony.”

Cestujúcim, ktorí budú mať na sebe tričko s logom firmy, časopisu alebo politickej strany, podľa ZSSK žiadne vylúčenie z prepravy nehrozí. Ak chcú politické strany propagovať svoju činnosť a rozdávať letáky vo vlakoch ZSSK, potrebujú na to dohodu a dodržiavanie platných zákonov.

Reklama

„V prípade porušenia tohto zákazu bude osoba alebo cestujúci vylúčený z prepravy v najbližšej stanici vlaku.”

Hliadky ĽSNS boli nasadené do problematických vlakov z cieľom  zvýšiť bezpečnosť cestujúcich. Krátke video o priebehu ich činnosti si môžete pozrieť tu.

 

Podpredseda ĽSNS Milan Uhrík okomentoval rozhodnutie ZSSK nasledovne:

“Železnice sú rozkradnuté a vytunelované do dna a ich vedenie ide aktualizovať nejaký bod A.4.6 prepravného poriadku, ktorý aj tak nikto nečíta. Po vlakoch im asociáli a feťáci pľujú na ľudí, vykrikujú po dôchodcoch a okrádajú deti a oni idú naháňať cestujúcich a kontrolovať, kto má oblečené tričko tej nesprávnej farby. Najbližšie nám snáď aj nadiktujú, ktoré farby sú tie správne.Keby si vedenie ZSSK a Policajného zboru robili svoju prácu a zabezpečovali poriadok vo vlakoch tak, ako majú, tak by naše vlakové hliadky neboli vôbec potrebné. Týmto krokom ani nie že netrafili klinec po hlavičke, ale zase si ho zatĺkli rovno do prsta! Naším cieľom je ochraňovať slušných ľudí pred agresivitou asociálov, nie poklonkovať politicky dosadeným byrokratom z vedenia ZSSK, ktorých na osude železníc nezaujíma vôbec nič, okrem ich vlastnej odmeny! Ľudia si hliadky pochvaľujú a preto budú pokračovať.”

Reklama

 

Vlakové hliadky spúšťame od jesene aj na západnom okruhu

Predstavitelia politickej strany ĽSNS spúšťajú od jesene svoje vlakové hliadky aj na západnom okruhu. Uviedol to dnes podpredseda strany Milan Uhrík v reakcii na medializované informácie, že vzhľadom na zmenený prepravný poriadok Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), a.s., museli doterajšie hliadky ĽSNS vo vlakoch skončiť.

“ĽSNS patrí medzi VIP-klientov železníc. V súčasnosti máme k dispozícii deväť prenosných celosieťových celoročných cestovných lístkov v celkovej hodnote viac ako 8600 eur. Medializované správy pokladáme za trápny pokus zdiskreditovať našu prácu v prospech slušných ľudí. Takéto pokusy nám len dávajú novú odvahu a energiu pokračovať v ochrane tých, čo nechráni štát,” odkázal Uhrík.

O tom, že hliadky strany Mariana Kotlebu musia skončiť, informoval v utorok (2.8.) portál pluska.sk. Odvolal sa aj na nový prepravný poriadok ZSSK. “Bez predchádzajúceho písomného povolenia ZSSK je v jej vlakoch zakázané vykonávať činnosti, ktoré nesúvisia s hromadnou osobnou dopravou a poskytovaním služieb spojených s prepravou verejnosti, a to ani s platným cestovným dokladom… Bez písomného súhlasu ZSSK je zakázané podnikať alebo vstupovať do vlakov ZSSK za týmto účelom, vykonávať predaj, propagáciu alebo uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu, značky, programu alebo hesiel politickej strany, politického hnutia alebo kandidáta, umiestňovať alebo rozdávať letáky, respektíve realizovať na tento účel alebo v súvislosti s tým akékoľvek úkony”.

Reklama

Kotleba oznámil nasadenie hliadok 11. apríla pred Železničnou stanicou vo Zvolene. Ako dodal, strana reaguje na útok na dievča, ktorý sa odohral vo vlaku smerujúcom z Nových Zámkov do Zvolena 7. apríla.

Policajný prezident Tibor Gašpar uviedol, že ak by poslanci alebo členovia ĽSNS chceli zabrániť spáchaniu trestného činu, môžu tak rovnako ako hociktorí občania Slovenska urobiť a neboli by za to trestne zodpovední. Ak by však chceli využívať oprávnenia, ktoré pozná napríklad zákon o Policajnom zbore a ktoré môže využívať len jeho príslušník, môžu sa sami vystaviť trestnému stíhaniu.

Na medializovaný zákaz dobrovoľných hliadok vo vlakoch reagoval aj poslanec Milan Mazurek, vedúci hliadok:

“Všetky naše mainstreamové médiá sa dnes začali predbiehať vo vyjadreniach, ako železnice zakázali naše hliadky. Ja som si dnes počas vlakovej hliadky na trase Spišská Nová Ves – Košice čítal článok, kde sa písalo ako nás z vlakov od 1. júla vyhodili.

Naozaj som sa musel pousmiať, keďže hliadka polície sedela hneď vo vedľajšom vozni a dala nám jasne najavo, že je tam len kvôli nám. Nepostrehol som z ich strany ale záujem vyhadzovať nás z vlaku, tak ako sa to písalo v článkoch. V prípade, že k takémuto pokusu vyhodiť ma z vlaku dôjde, to vám sľubujem naozaj zábavné video, keďže inak ako silou ma z neho nedostanú. Moje ústavné práva sú prvoradé a železničný poriadok, kde sa okrem iného píše aj to, že osoby pod vplyvom alkoholu nemôžu do vlaku nastúpiť je každému na smiech. Niekedy si treba odskúšať nočný vlak z Popradu do Kežmarku, kde sú asociálni Cigáni nielen pod vplyvom alkoholu, ale veselo ho požívajú aj počas jazdy.

Všetkým internetovým liberálnym hrdinom chcem odkázať, aby svoju predčasnú radosť tlmili. Hliadky nie len, že nezmiznú, no práve pracujeme na ich ďalšom rozširovaní.

Ja nikdy nebudem hľadieť na názory ľudí, ktorí sú úplne odtrhnutí od reality. Dôkazom dôležitosti našej činnosti sú pre mňa radostné tváre cestujúcich, neustále slová vďaky, úsmevy rodičov, ktorí cestujú s malými deťmi a vďaka nám sa nemusia báť hôrd asociálov, ktorí sa vždy navalia do vlaku.

Dobrovoľníci z hliadok v Košiciach
Dobrovoľníci z hliadok v Košiciach

ĽS- Naše Slovensko nenechá svoj vlastný národ v problémoch, my nie sme zradcovia z SNS. Nenecháme si brutálne prepadávať a obťažovať naše dievčatá, opľúvať naše mamy, mlátiť našich starých rodičov. My nie sme zbabelci zo štandardných strán, nie sme štandardní poslanci, večne zalezení v Bratislave a sediaci na zadku v pohodlných limuzínach. Začíname vám ukazovať novú cestu, politiku akú doteraz nikto nerobil a obetavosť, ktorú ste ešte nemohli vidieť u nikoho iného. Chceme dať funkcii poslanca NR SR opäť význam skutočného služobníka občanov a nie milionára v obleku.”

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:12

Grécki armádni pyrotechnici zneškodnili dovedna 314 bômb z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré našli v podzemnom sklade na starom aténskom letisku zatvorenom už od roku 2001.

14:09

Maďarsko sa pripravuje v druhej polovici tohto roka na skutočné stredoeurópske predsedníctvo v Rade EÚ. Podľa agentúry MTI to povedal v piatok šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó na spoločnej tlačovej konferencii s českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským.

Lipavský  Szijjártó
Na snímke český minister zahraničných vecí Jan Lipavský (vľavo) a maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
14:07

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že vzhľadom na zhoršujúcu sa humanitárnu krízu v Pásme Gazy zvyšuje svoje financovanie na podporu Palestínčanov postihnutých prebiehajúcou vojnou medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

13:55

Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa v marci výrazne zrýchlil, pričom dosiahol najvyššie tempo za takmer rok. Okrem toho sa zrýchlilo aj tempo rastu úverov súkromnému sektoru, aj keď zrýchlenie bolo iba mierne, pričom ho podporili najmä pôžičky pre firemný sektor. Naopak, rast úverov domácnostiam sa v porovnaní s vývojom vo februári mierne spomalil. Uviedla to v piatok Európska centrálna banka (ECB).

13:38

Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

13:37

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie. NDS o tom informovala v piatok.

13:36

V roku 2023 ukončil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch, ktorým adresoval 227 odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov. Výsledky kontrol sú alarmujúce a Slovensku chýba strategické smerovanie, uviedol v piatok NKÚ v zverejnenej správe o kontrolnej činnosti, ktorú predložil do Národnej rady SR.

13:35

Informácie o príjemcoch cezhraničných platieb zbiera finančná správa (FS) do konca apríla. Potrebné údaje musia zaslať poskytovatelia platobných služieb cez formulár FS. V piatok to pripomenula Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR.

13:35

Sociálna posisťovňa (SP) oznámi schválenie poskytnutia úľavy z odvodov oprávneným potravinárskym firmám do konca apríla. Oznámil to hovorca SP Martin Kontúr. Po schválení štátnej pomoci tak zamestnávateľ – potravinár podľa neho zaplatí za apríl znížené poistné.

13:34

Vláda pripravuje nové, progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb. Vyššie zdanenie bude však znamenať trestanie úspešných ľudí. Uviedol to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling za účasti poslanca Národnej rady SR Mariána Viskupiča s odvolaním sa na Program stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý bol schválený vládou. Podľa Viskupiča by najvyššie zdanenie fyzických osôb malo v SR dosiahnuť úroveň až 32 %.

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali