Rubľov postúpil do 3. kola na turnaji v Madride, Seyboth vyradil Musettiho

Rubľov postúpil do 3. kola na turnaji v Madride, Seyboth vyradil Musettiho

Madrid 26. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kamran Jebreili)

Aktualizované 26. apríla 18:35

Ruský tenista Andrej Rubľov postúpil do tretieho kola na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride. Siedmy nasadený hráč zdolal v druhom kole Facunda Bagnisa z Argentíny 6:1, 6:4

Andrej Rubľov
Na snímke ruský tenista Andrej Rubľov

Úlohu favorita potvrdil aj druhý nasadený Španiel Carlos Alcaraz, ktorý si poradil s Kazachom Alexandrom Ševčenkom hladko 6:2, 6:1: Ďalej pokračuje aj Brazílčan Thiago Seyboth Wild, ktorý vyradil dvadsaťosmičku “pavúka” Taliana Lorenza Musettiho 6:4, 6:4.

Reklama

 

dvojhra – 2. kolo:
Carlos Alcaraz (Šp.-2) – Alexander Ševčenko (Kaz.) 6:2, 6:1,
Sebastian Baez (Arg.-18) – Luca van Assche (Fr.) 6:4, 6:7 (2), 6:3,
Hubert Hurkacz (Poľ.-8) – Jack Draper (V. Brit.) 6:1, 7:5,
Daniel Altmaier (Nem.) – Arthur Fils (Fr.-31) 6:2, 6:3, Alejandro Davidovich Fokina (Sp.-27) – Ťün-čcheng Šang (Čína) 7:5, 6:3,
Denis Shapovalov (Kan.) – Tomas Martin Etcheverry (Arg.-26)
7:6 (3), 6:3, Francisco Cerundolo (Arg.-21) – Fábián Marozsán (Maď.) 6:2, 7:6 (5), Thiago Seyboth Wild (Braz.) – Lorenzo Musetti (Tal.-28) 6:4, 6:4, Andrej Rubľov (Rus.-7) – Facundo Bagnis (Arg.) 6:1, 6:4

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:13

Do konca mája 2024 dostanú ľudia na predčasnom dôchodku oznámenie od Sociálnej poisťovne o úprave výšky dôchodku. Týka sa to poberateľov dôchodku, ktorí odpracovali 40 rokov a vznikol im nárok na predčasný dôchodok pred 1. januárom 2023. V pondelok o tom informovala Sociálna poisťovňa (SP).

Na Slovensku je v súčasnosti 47 000 poberateľov predčasného starobného dôchodku. Podľa sociálnej poisťovne sa týmto poberateľom v prípade, ak splnili podmienku 40 odpracovaných rokov, zníži takzvaná pokuta za každých 30 dní skoršieho odchodu do dôchodku z 0,5 % na 0,3 %. Suma súčasného dôchodku sa tak môže zvýšiť.

13:12

Poľský prezident Andrzej Duda schválil legislatívu, ktorá predlžuje moratórium na splácanie hypotekárnych úverov do konca tohto roka. Cieľom je pomôcť majiteľom hypoték, ktorým sa výrazne zvýšili mesačné splátky v dôsledku minuloročného prudkého nárastu úrokových sadzieb. Informuje agentúra PAP.

13:10

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vlani výrazne zlepšili svoje hospodárenie. Zo straty vyše 78 miliónov eur v roku 2022 sa dostali do zisku 2,14 milióna eur. Vyplýva to z účtovnej závierky ŽSR zverejnenej v Registri účtovných závierok.

Či sa lepšie hospodárske výsledky odrazia aj na investíciách do železničnej infraštruktúry, hovorkyňa železníc Vladimíra Bahýlová nespresnila.

13:09

Európska komisia sa chystá ukončiť konanie voči Poľsku týkajúce sa stavu právneho štátu, ktorý podľa nej už nie je ohrozený. Vyplýva to zo záverov analýzy eurokomisie zverejnených v pondelok.

13:08

Predstaviteľ palestínskeho militantného hnutia Hamas varoval, že rozhodnutie Izraela evakuovať východnú časť mesta Rafah povedie k zastaveniu rokovaní o prímerí v Pásme Gazy a výmene rukojemníkov. S odvolaním sa na redaktora spravodajského webu Axios o tom informovala agentúra Reuters.

13:05

Maďarskú vnútornú politiku sprevádza veľký zahraničný záujem, odkedy na scénu vstúpil Péter Magyar, nový vyzývateľ premiéra Viktora Orbána. Konštatoval to v pondelok server atv.hu, podľa ktorého si Magyarovu nedeľňajšiu protivládnu demonštráciu v Debrecíne všimli viaceré svetové médiá.

Podľa agentúry AP usporiadal Magyar po zmene režimu v Debrecíne najväčšiu politickú demonštráciu mimo hlavného mesta v dejinách Maďarska.

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.

12:50

V utorok očakávame zmenu počasia. Bude polooblačno až oblačno, na severe a východe prehánky alebo búrky. Mierne sa ochladí. Teploty budú 16 až 21 stupňov Celzia.

12:26

Najznámejšia kryptomena na svete bitcoin si od začiatku tohto mesiaca výrazne polepšila a jej cena v pondelok prekročila hranicu 65.000 amerických dolárov (60.499 eur). Podporila ju najmä aprílová správa o zamestnanosti v USA, ktorá poukázala na ochladenie trhu práce v najväčšej svetovej ekonomike.

11:35

Investorom v eurozóne sa v máji 2024 zlepšila opäť nálada a ich dôvera v ekonomiku regiónu vzrástla, už siedmy mesiac po sebe. Ukázali to v pondelok výsledky prieskumu renomovaného inštitútu Sentix. Informovala agentúra Reuters.

Podľa prieskumu sa index dôvery, ktorý odráža náladu investorov v 20 štátoch menovej únie, v máji 2024 zvýšil na -3,5 bodu z aprílových -5,9 bodu.

11:34

Celému svetu a všetkým sektorom chýbajú profesionáli v kybernetickej bezpečnosti, pričom na Slovensku ide o viac ako 10 000 odborníkov. Informoval o tom v pondelok organizátor národnej kyberbezpečnostnej hry CyberGame, v ktorej je po mesiaci registrovaných viac ako 2000 účastníkov.

Na nedostatok zručností a nízke povedomie v kyberbezpečnosti pritom upozorňuje aj Agentúra EÚ pre kybernetickú bezpečnosť (ENISA).

11:32

Maďarsko nevydá utečencov Ukrajine a neskúma ani to, či sa ich týka branná povinnosť, uviedol pre komerčnú televíziu ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén. “Všetci utečenci z Ukrajiny sú u nás úplne v bezpečí,” dodal vicepremiér.

11:31

Rusko bude musieť rozšíriť svoj raketový arzenál, aby tak odstrašilo Západ, s ktorým je v “otvorenej konfrontácii”, povedal v pondelok ruský diplomat Grigorij Maškov. Informuje agentúra Reuters.

Podľa Štokholmského inštitútu pre mierový výskum (SIPRI) plánuje Rusko v tomto roku vynaložiť na armádu 7,1 percenta zo svojho HDP, a teda vyše tretinu z celkového štátneho rozpočtu.

11:29

Novinári talianskej verejnoprávnej televízie a rozhlasu RAI vstúpili v pondelok do 24-hodinového štrajku na protest proti “represívnej kontrole” pravicovej vlády premiérky Georgie Meloniovej. V tlačovom vyhlásení to oznámil odborový zväz Usigrai, ktorý združuje zamestnancov spoločnosti RAI. Informovala agentúra APA.

Odbory sa sťažovali na pokusy premeniť RAI na “hlasnú trúbu” pre vládnu politiku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Husi odpočívajú v plytkej vode v Tallinskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali