Aktuálne dianie na Ukrajine – Gazprom navrhol rozšírenie svojho systému platieb za dodávky plynu v rubľoch aj na skvapalnený zemný plyn

Aktuálne dianie na Ukrajine – Gazprom navrhol rozšírenie svojho systému platieb za dodávky plynu v rubľoch aj na skvapalnený zemný plyn

Bratislava 4. júla 2022 AKTUALIZUJEME (HSP/Foto:Pixabay,Facebook,Screenshot)

 

Prinášame vám kľúčové informácie z frontov a aktualizácie o vývoji na Ukrajine 

plyn
Ilustračné foto

20:40 – Ruský prezident Vladimír Putin v pondelok zablahoželal svojim vojakom k víťazstvu Luhanskej oblasti a sľúbil im medaily za hrdinstvo. Traja ruskí kozmonauti poslali gratuláciu z vesmíru.

Reklama

 

20:07 – „Rusko sa musí zodpovedať za túto desivú vojnu,“ vyhlásila britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová. Ďalej uviedla, že Rusko musí nahradiť škody, ktoré spôsobilo Ukrajine počas svojej invázie. Kyjev potrebuje pomoc, aby oživil svoju ekonomiku.

Reklama

 

20:05 – Nadácia bývalého ukrajinského prezidenta a podnikateľa Petra Porošenka zakúpila jedenásť talianskych obrnených vozidiel MLS Shield, ktoré už čoskoro dostanú ukrajinskí vojaci na fronte.

 

 

20:00 – Ruský plynárenský koncern Gazprom navrhol rozšírenie svojho systému platieb za dodávky plynu v rubľoch aj na skvapalnený zemný plyn (LNG). Informáciu zverejnila aj agentúra Reuters odvolávajúc sa na ruské médiá, ktoré citujú manažéra plynárenskej firmy.

 

19:55 – Európska únia vytvorí platformu na obnovu Ukrajiny, čiže štruktúru, ktorá bude zodpovedná za koordináciu úsilia o obnovu Ukrajiny po vojne s Ruskom. V pondelok to prisľúbila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Reklama

 

18:15 – Ukrajinská armáda spochybnila informácie týždenníka The Economist, že ukrajinskí vojaci sú umiestnení v blízkosti Chersonu.

“Po prvé, nezodpovedá to realite, po druhé, zneisťuje to našich ľudí, miestne obyvateľstvo, je to zlé nielen pre vojenskú operáciu, ale aj pre obraz tých, ktorí si to nárokujú.”

 

17:00 – Šéf ukrajinskej rozviedky Budanov: “V Rusku nebudú žiadne protesty, nečakajte ich”.

V súvislosti so špeciálnou operáciou na Ukrajine sa v Rusku nebudú konať žiadne protesty proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Podľa neho takmer všetci obyvatelia Ruska podporujú kroky vedenia svojej krajiny a nemožno očakávať, že sa niečo zmení.

Je tiež presvedčený, že ruskí občania podporia “údery proti rozhodovacím centrám v Kyjeve”, ak takéto rozhodnutie prijme ruské ministerstvo obrany, povedal šéf ukrajinskej tajnej služby s trpkosťou.

 

16:30 – O tom, ako Spojené štáty utŕžia veľkú porážku na Ukrajine, píše americké vydanie National Review.

Experti novín poznamenávajú, že Rusko za tri mesiace pôsobenia na území Ukrajiny urobilo to, čo Pentagon nedokázal v Afganistane za 20 rokov.

Reklama

Ruská armáda sa v krátkom čase rozhodla pre kľúčové ciele a vypracovala účinnú stratégiu na zničenie nepriateľa. Biely dom a ministerstvo zahraničia nevedia, ako sa dostať z tejto situácie, pričom si zachraňujú tvár na svetovej scéne.

Biely dom
Ilustračné foto

Americká pomoc ukrajinskej armáde spôsobí, že víťazstvo Ruska na Donbase bude nielen drahšie pre bežných Američanov, ale aj oveľa významnejšie v očiach celého sveta.

Vladimir Putin používa fakt, že západný svet pomohol ako dôkaz, že ruská armáda porazila nie tak ozbrojené sily Ukrajiny, ako západné mocnosti, ktoré ju financovali a cvičili.

Po hanebnom úteku z Afganistanu to zasadí ťažkú ​​ranu už aj tak naštrbenej povesti Pentagonu.

 

Reklama

16:25 – Hlavné z vyhlásenia Michaila Mišustina na výstave Innoprom v Jekaterinburgu:

▪️Sankcie radikálne zmenili existujúci poriadok, to si vyžaduje, aby si Rusko v krátkom čase vybudovalo technologickú suverenitu;

▪️Rusko sa nevidí bez výkonnej flotily, je potrebná hlboká lokalizácia výroby lodí.

▪️Je potrebné prejsť od dobiehania k vedúcemu rozvojovému modelu vo všetkých odvetviach

▪️V určitých odvetviach existuje určitý pokles, ale ani zďaleka sa nepribližuje kritickým úrovniam

Reklama

▪️Program priemyselných hypoték bude spustený v Rusku v najbližších mesiacoch, práce na ňom sa teraz dokončujú

 

16:00 – Momentálny smer útoku na Seversk.

smer útoku na Seversk
Smer útoku na Seversk

 

15:00 – Štátna pohraničná služba zverejnila fotografiu ukrajinskej vlajky, ktorá bola opäť vztýčená nad Hadím ostrovom.

ukrajinská vlajka
Na snímke ukrajinská vlajka, ktorá bola opäť vztýčená nad Hadím ostrovom

14:45 – Americký politológ uviedol, že Kremeľ tento rok prvýkrát od rozpadu ZSSR nezablahoželal Spojeným štátom k Dňu nezávislosti: Je čas na nové tradície.

„Táto tradícia v skutočnosti neexistovala až do roku 1991, úprimne povedané, nepamätám si, že by Sovietsky zväz nejako zablahoželal Amerike ku Dňu nezávislosti. Aspoň neboli žiadne oficiálne gratulácie. Po otvorení Ruska svetu v roku 1991 sme sa snažili nejako integrovať do svetového spoločenstva a rôzne krajiny nám blahoželali ku Dňu nezávislosti. Plne pripúšťam, že teraz, pravdepodobne po prvý raz za posledné desaťročia, Rusko nezablahoželalo Spojeným štátom k Dňu nezávislosti. Skontroloval som to, bolo tam blahoželanie Barackovi Obamovi v roku 2014 ku Dňu nezávislosti. Nastal čas na nové tradície,“ povedal americký politológ Malek Dudakov.

Reklama

 

13:55 – Hlavné zo stretnutia Putina a Šojgu:

– Počas operácie na oslobodenie Lysyčanska dosiahli celkové straty ozbrojených síl Ukrajiny viac ako 5 000 ľudí z toho viac ako 2 000 ľudí zomrelo

– V súčasnosti prebieha odmínovanie Lisičanska, dodávka humanitárneho nákladu a poskytovanie lekárskej pomoci civilistom.

– V bojoch o Lysičansk stratili ozbrojené sily Ukrajiny 12 lietadiel, 6 protilietadlových raketových systémov a v meste ponechali aj 39 tankov a obrnených vozidiel

– Jednotky, ktoré sa podieľali na oslobodzovaní LĽR, by si mali oddýchnuť, zvýšiť svoje bojové schopnosti, povedal Putin

– Putin povedal, že dostal správy o pokračovaní špeciálnej operácie od veliteľov skupiny Stred a južnej skupiny ruských jednotiek

Reklama

– Putin sľúbil, že odmení všetkých vojakov, ktorí sa vyznamenali počas bojov v LĽR

– Putin zablahoželal a poďakoval armáde Ruskej federácie a Ľudovým milíciám LĽR k oslobodeniu republiky

– Putin povedal, že dnes podpíše dekrét o udelení titulov Hrdina Ruska generálom Lapinovi a Abačovovi

 

13:50 – Ruské jednotky útočia na Seversk z dvoch smerov naraz, povedal námestník ministra vnútra LĽR Vitalij Kiselev. Dodal, že ovládnutie Severska ruskou armádou by umožnilo rozvinúť ofenzívu proti Kramatorsku a Slavjansku.

 

12:30 – Posledná obec, ktorá stále bránila k priamemu útoku na Bachmut bola dobytá “Wagnerovcami”. Z dediny Klinovoje už idú rovno na mesto Bachmut, ktoré sa po zabratí bude znovu nazývať tak, ako predtým – Arťomovsk.

Reklama
wagnerovci
Wagnerovci

 

Klinovoje
Na mape označená dedina Klinovoje

12:24 – Oleksij Arestovyč, poradca vedúceho prezidentskej kancelárie a hlavný propagandista Kyjevského režimu, napísal veľký príspevok o tom, prečo je ústup z Lysyčanska pre Ukrajinu dobrý.

Uviedol, že operácia mala tieto ciele:

– obkľúčiť hlavné nepriateľské sily,
– spôsobiť im škodu,
– získať čas na dodanie západných zbraní a zlepšiť druhú líniu obrany,
– vytvoriť podmienky pre našu ofenzívu na ďalších úsekoch frontu.

Podľa Aoestoviča bolo jedným z hlavných úspechov tejto operácie “prelomenie stereotypu Červenej armády ‘ani krok späť'”. ktorá 8 rokov zotrvačnosťou tlačila na vojenskú mienku Ukrajincov a stála Ukrajinu Ilovajsk a pád DAPA, 32. kontrolného bodu”.

“A prelomenie stereotypu je veľmi nákladné. Je to zrod národnej vojenskej školy,” napísal.

“Je to naozaj pravda, nemyslite si, že len Putin je taký zlý a všetci ostatní len nevedia, čo majú robiť. Vedia a chápu to. Možno je to dôsledok dlhodobej propagandy. Otvorte si ich stránky, prečítajte si komentáre, čo tam píšu.”

Reklama

 

12:20 – Rusko sa zo všetkých síl pripravuje na skorú inváziu do severnej Sýrie, aby zabránilo tureckej expanzii so spojencami USA. Čoskoro môžeme byť svedkami nového frontu Ruska mimo ukrajinského územia, informujú izraelské médiá.

 

12:15 – Krym sa pripravuje na mobilizáciu, tvrdí Ukrajinský prezidentský úrad na Kryme

Uvádza sa, že bol vydaný dekrét takzvanej “hlavy Krymskej republiky” (Ukrajinci neuznávajú súčasné vedenie Krymu ako legitímne), ktorým bola zriadená “branná komisia pre mobilizáciu občanov”.

Ukrajinci na okupovanom Kryme sú vyzývaní, aby sabotovali rozhodnutie krymského vedenia a urobili všetko pre to, aby sa vyhli mobilizácii.

Ruskej federácii došla potrava pre kanóny a rozhodli sa nájsť si novú, tvrdia ukrajinské zdroje.

Reklama

 

11:40 – Podľa prieskumu Levadovho centra (v Rusku uznávaného ako “zahraničný agent”) 75 % Rusov podporuje akcie ruskej armády na Ukrajine. 20 % nie.

Existuje však jasné odstupňovanie podľa veku – čím mladší, tým nižšia úroveň podpory.

prieskum Levadovho centra
Na snímke prieskum Levadovho centra

 

11:35 – Pápež František povedal, že by rád navštívil Moskvu a Kyjev, informovala agentúra Reuters.

Reklama

Môže sa tak stať po jeho návšteve Kanady 24. – 30. júla.

 

11.30 – Čerstvá správa britskej spravodajskej služby: Ukrajinské sily opustili “posledné veľké populačné centrum v Luhanskej oblasti pod ukrajinskou kontrolou”.

“Pozornosť Ruska sa teraz takmer určite sústredí na dobytie Doneckej oblasti, ktorej veľká časť zostáva pod kontrolou ukrajinských síl,” uviedla britská tajná služba.

– Boj o Donbas “je húževnatý a vyčerpávajúci a v najbližších týždňoch sa to pravdepodobne nezmení”.

– Napriek opusteniu Hadieho ostrova má Rusko naďalej ničivý vplyv na ukrajinský poľnohospodársky sektor.

“Ukrajinský poľnohospodársky vývoz v roku 2022 pravdepodobne nebude predstavovať viac ako 35 % celkového vývozu v roku 2021,” predpovedá British Intelligence.

 

10:20 – Parlament protestami zmietaného Uzbekistanu sa rozhodol zachovať štatút suverenity Karakalpakstanu.

Autonómiu ponechajú v návrhoch dodatkov k ústave krajiny, z ktorej ju predtým chceli odstrániť (preto vypukli protesty).

Karakalpakstan je najväčší región Uzbekistanu, zaberá takmer polovicu jeho územia s počtom obyvateľov dva milióny. Značná časť z nich sa považuje za Kazachov.

 

10:15 – Americký magazín The Economist píše o pravdepodobnosti ukrajinskej protiofenzívy neďaleko Chersonu. Ukrajina sa podľa neho pripravuje na protiútok zo západu od Nikolajeva a zo severu od Zelenodolska (kraj Krivoj Rog).

Ukrajinský vojenský spravodajský dôstojník pre noviny uviedol, že predsunuté jednotky ozbrojených síl Ukrajiny sú teraz asi kilometer od predmestia Chersonu. „Nasledujúci týždeň či dva budú ešte zaujímavejší,“ sľubuje.

The Economist je však k takejto protiofenzíve skeptický. Ukrajinská južná skupina nemá výhodu troch ku jednej, ktorú odporúčajú stratégovia pre úspešnú ofenzívu. Vojaci sa sťažujú na kritický nedostatok munície a pechoty. “Naši nadriadení majú tendenciu zveličovať úspechy na bojisku,” hovorí Banderas, veliteľ ukrajinskej rozviedky, píše magazín.

Reklama

“Banderas” povedal, že situácia sa môže zmeniť len vtedy, ak sa na juhu použije viac západného delostrelectva. V súčasnosti je tam rozmiestnených len niekoľko húfnic M777. Tam, kde postupujú Ukrajinci, sa „Rusi tvrdo bránia“. Sergej, vojak teritoriálnej obrany slúžiaci neďaleko Zelenodolska, hovorí, že nepriateľ vybudoval pod zemou opevnené bunkre. Keď sa UAF pokúsi vytlačiť Rusov, vrátia sa vo väčšom počte. “Z desiatich sa stane sto,” hovorí Sergej„

“Otvorená Chersonská krajina znamená, že každá ukrajinská ofenzíva pociťuje plnú silu ruského delostrelectva,“ píšu noviny. Pripomínajú májový pokus prekročiť rieku Ingulets pri obci Davydov Brod, čo je nevyhnutné pre útok na Kachovku. Tento pokus bol „obzvlášť nákladný“. “Nalákali ich do palebnej línie. Veľa našich ľudí zomrelo,” povedala farmárka Victoria, ktorá žila v dedine Davidov Brod, ale po začatí bojov bola evakuovaná.

chersonska oblasť
Chersonska oblasť

Inštitút pre štúdium vojny (USA) píše o preventívnom delostreleckom údere ruských jednotiek pri Chersone, ktorý má narušiť útočné akcie Ukrajiny.

“Údaje NASA ukázali 3. júla abnormálne veľký počet požiarov pozdĺž frontovej línie v Mykolajivskej a Chersonskej oblasti, najmä v blízkosti Snigurovky, Zásily, Kopani-Zeleniy Hay a Tavričeskij. Tieto miesta sú pravdepodobne základňami pre možnú ukrajinskú protiofenzívu,” uvádza sa v správe inštitútu.

 

10:10 – Noviny New York Times s odvolaním sa na vojenských expertov a partnerov z Ukrajiny predpovedajú, kam bude Ruská federácia postupovať po dobytí Luhanskej oblasti.

Po zotavení a preskupení Rusi pravdepodobne zaútočia na Bakhmut, strategický uzol ukrajinských ozbrojených síl. Zaútočia tam zo strany Popasnaja. Počas útoku na Bakhmut budú ruské sily na severe a západe viesť kritické bitky, aby ozbrojené sily Ukrajiny nemohli presunúť svoje sily na juh.

Posúdená kontrola terénu v okolí Chersonu a Mykolajivu
Posúdená kontrola terénu v okolí Chersonu a Mykolajivu

Konečnou stratégiou tu zároveň „bude vytvorenie ďalšieho“ kotla „okolo veľkých priemyselných miest Slavjansk a Kramatorsk“.

 

10:00 – Vodolatsky tvrdí, že netreba veriť v rýchle dokončenie špeciálnej operácie na Ukrajine: Sme vo vojne s NATO Podpredseda výboru Dumy pre záležitosti SNŠ Viktor Vodolatskij označil presvedčenie, že ruské ozbrojené sily sú schopné rýchlo dokončiť špeciálnu operáciu na Ukrajine, za klam. V rozhovore pre TASS pripomenul, že ukrajinská armáda s podporou NATO už osem rokov vytvára silné obranné línie v regiónoch Donbasu.

“Prejsť týmto systémom veľmi rýchlo je klam našich obyvateľov, nemôže existovať blesková vojna! Naša armáda vedela, čo sa stane, aké zdroje treba použiť, aby uspela,” povedal poslanec. Dodal, že ruské ozbrojené sily na Ukrajine nebojujú s národnými prápormi, ale s celou elitou špeciálnych síl NATO. Poslanec zdôraznil: to je dôvod, prečo ruská armáda tak dlho oslobodzovala maličké mestečko Popasnaja.

 

9:45 – Z Bulharska odleteli v nedeľu dve lietadlá so 70 vyhostenými ruskými diplomatmi a zamestnancami tamojšieho ruského veľvyslanectva a ich rodinnými príslušníkmi. Rusko zasa pohrozilo, že v prípade vyhostenia preruší diplomatické vzťahy s Bulharskom.

 

8:57 – Zákonodarca Jednotného Ruska Oleg Morozov vyzval ruské orgány, aby zasiahli rozhodovacie centrá v Kyjeve a dali USA darček ku Dňu nezávislosti.

Reklama

“Úder na obytné oblasti Belgorodu podľa môjho názoru odstraňuje otázku legitímnosti odvetného úderu na “rozhodovacie centrá”. Myslím si, že mesto Kyjev by nemalo byť miestom, kde sa rozhoduje o raketových útokoch na civilné objekty v Rusku,” napísal Morozov vo svojom telegrame.

Podľa neho medzi rozhodovacie centrá patria: Kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Najvyššia rada Ukrajiny a Generálny štáb AFU.

Poslanec zároveň povedal, že chce “dobrý darček” ku Dňu nezávislosti USA a Dňu ukrajinskej polície. Podľa jeho názoru sa v tomto prípade 4. júl stane “naozaj slávnostným dňom!”.

 

8:45 – Po ostreľovaní Belgorodu zvolali mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady. Putin prišiel večer do Kremľa. Očakáva sa masívna odozva.

 

8:20 – Ruské vojská sa snažia preniknúť k Slovjansku od Izjumu, hlási ukrajinský generálny štáb. Rusi upevňujú svoje pozície v Severodonecku a Lysyčansku.

Posúdená kontrola nad terénom v okolí Severodentska
Posúdená kontrola nad terénom v okolí Severodentska

7:15 – V nedeľu večer opäť vystúpil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj so svojím pravidelným príhovorom. Uviedol, že Ukrajina sa ničoho nevzdáva

“Ak velenie našej armády evakuuje ľudí z určitých miest frontu, kde má nepriateľ najväčšiu palebnú prevahu — konkrétne to platí pre Lysyčansk — znamená to jediné: že sa vrátime vďaka našej taktike, vďaka k zvýšeniu dodávok moderných zbraní. Ukrajina sa ničoho nevzdáva,” uviedol Zelenskyj.

Volodymyr Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Myslí si tiež, že Ukrajina dosiahne úroveň, keď sa palebná sila jej armády vyrovná ruskej. “Nestrácame jediný deň. Presviedčame partnerov, nadväzujeme nové kontakty, využívame všetky príležitosti — politické, diplomatické, informačné.”

Zelenskyj tiež vyhlásil, že Rusko má dostatok raketometov Smerč, Uragan a Grad na zničenie jedného ukrajinského mesta za druhým.

nikolajevska oblast
Nikolajevska oblasť

“Toto je realita. Ničíme preto potenciál okupantov — deň čo deň, vypočítavo, mohutne. Dôležitú úlohu v tom samozrejme zohrávajú systémy HIMARS a ďalšie zbrane, ktoré sme dostali od partnerov,“ povedal ukrajinský prezident.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali